MTI

Facebookos képek miatt nem fizet a betegbiztosító

Depresszió címén betegszabadságon lévő kanadai nő a Facebook közösségi portálon megjelent fotói miatt veszítette el járandóságát. A betegbiztosító szerint a férfisztriptíz bárban és a napfényes vakáción készült felvételek a biztosított keresőképességét bizonyítják.

Nathalie Blanchard szerint súlyos depresszióban szenved, és ezt orvosi papírokkal is bizonyítani tudja. Az ősszel azonban nem érkezett meg számlájára a havi rendszerességgel utalt juttatás. A Manulife biztosítótársaság ezt azzal magyarázta, hogy a Facebookra került képek ügyfelük keresőképességeinek egyértelmű bizonyítékai. A 29 éves nő ügyvédje, Tom Lavin szerint a biztosítótársaság jogtalanul vonta meg a betegségből eredően járó juttatást, mert a biztosítottnak akár egy napfényes vakációhoz is joga van.

Az ügyvéd azt kifogásolja, hogy a biztosító hivatalos orvosi szakvélemény nélkül szüntette meg a kifizetést. Blanchard orvosa állítólag éppen a felhőtlen pihenést írta elő mint a depresszió elleni legjobb orvosságot. A biztosítótársaság közleményben tudatta, hogy a valós kifizetési kérelmeket kizárólag a közösségi portálokról gyűjtött információk alapján nem szokták sem felfüggeszteni, sem pedig megtagadni. "Blanchard esete hasznos figyelmeztetés a Facebook-használóknak, hogy a közösségi portál korántsem hasonlít az otthoni naplóírásra. Az internetre felkerült adatokat az egész világ látja" - magyarázta az ügyvéd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Scroll #3
    Akkor olvasd el még egyszer. A csaj sztriptízzel foglalkozik miközben a biztosító azért fizet neki, mert azt bizonyította, hogy munkaképtelen. Szimplán csaló a csaj.
  • Kerub #2
    Dúrva!
    Nekem az jött le a hírből, h a páciens megfogadta az orvos tanácsát, ezért elment nyaralni, majd emiatt a biztosító megvonta tőle a pénzt orvosi szakvélemény nélkül.
    Ez egyben felháborító és ilyensztő
  • Cat 02 #1
    Ekkora failt :D