MTI

Nem szabad verni az internetfüggőket Kínában

A kínai egészségügyi minisztérium megtiltotta az internetfüggőkkel szemben a testi fenyítés használatát - a döntés hónapokkal azután született, hogy egy 15 éves internetfüggőt az elvonótáborban a gondozói vertek halálra.

A kínai szülők országszerte több mint kétszáz szervezethez fordulhatnak, ha gyermekük függőségét kezeltetni szeretnék. Számtalan intézetben katonai fegyelem és szemlélet uralkodik, a betegek a számítógép előtt töltött órák helyett fizikai kiképzésen és különböző extrém "terápián" esnek át. A minisztérium honlapján olvasható közlemény szerint az internet helytelen használatával szembeni fellépésnél szigorúan tilos a személyes szabadság megsértése és a testi fenyítés alkalmazása.

Az egészségügyi tárca idén júniusban már betiltotta a sokkterápia használatát, miután kétségek merültek fel az eljárás biztonságával, illetve hatékonyságával kapcsolatban. Augusztus elején a 15 éves Teng Szen-san (Deng Senshan) halála - akit a Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm terület közigazgatási központjában található rehabilitációs intézetben vertek halálra -, valamint hetekkel később egy szecsuani (Sichuan) internet-elvonótáborban életveszélyesen megvert 14 éves fiú esete nagy port kavart a kínai médiában.

Az egészségtelen internethasználat elleni legújabb irányelvek szerint a káros szenvedélyről való leszoktatás nem az internet kikényszerített tilalmával, hanem a világháló helyes használatának bemutatásával érhető el. Kínában a világhálót használó 100 millió tizenéves több mint 10 százaléka számít függőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • solikka11 #3
    Kínában a világhálót használó 100 millió tizenéves több mint 10 százaléka számít függőnek.

    XXDXDXDXDXDXD
  • Sanyix #2
    szerintem kínára először hidrogénbomba, majd ideggáz, és aztán felperzselés :D
  • Sir Ny #1