MTI

Magyar külképviselet a Facebookon

Megjelent az első magyar külképviselet a Facebookon; a Los Angeles-i főkonzulátus rajongókat toboroz a népszerű közösségi portálon.

A Magyar Köztársaság főkonzulátusának oldala csütörtöktől érhető el az érdeklődők számára - tájékoztatott Bokor Balázs főkonzul, aki úgy harangozta be a Facebookon való megjelenést: a külképviselet elindította legújabb tájékoztató szolgáltatását. A főkonzulátus feliratkozott rajongói folyamatosan friss információkat kaphatnak a képviselet által szervezett vagy ajánlott programokról, beszámolókat olvashatnak különböző rendezvényekről. Bokor Balázs meggyőződése szerint a Facebookon interaktív párbeszéd alakulhat ki; a mai kor követelményeinek megfelelően ez a lépés is hozzájárul a főkonzulátussal való kapcsolat szélesítéséhez.

A főkonzul elmondta: az az elképzelésük, hogy bizonyos közérdekű információk mellett nem hivatalos véleményeket, gyors információkat, programajánlókat, képeket és videókat helyeznek majd el oldalukon, népszerűsíteni fogják rendezvényeiket. Bokor Balázs - aki főkonzuli kinevezése előtt, 2005-től 2007-ig a külügyminisztérium protokollfőnöke volt - elmondta: a Facebook oldal nem helyettesíti a külképviselet hivatalos internetes honlapját, hanem kiegészíti azt, úgymond emberközeli információkat nyújtva.

A Facebookon hivatalos oldalt nyitott egyebek között a washingtoni Fehér Ház, amelynek félmilliós rajongói tábora van. Az érdeklődők feliratkozhatnak az amerikai pénzügy- és a külügyminisztérium oldalára is, utóbbin például a legfrissebb bejegyzések között lehet olvasni Hillary Clinton külügyminiszter mostani pakisztáni látogatásának programjáról. A közösségi portálon a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), valamint több ország nagykövetsége is elérhető szervezetek és intézmények egész sora mellett.

Bokor Balázs szerint a jövő egyik útját jelenti a Facebook, ahol a virtuális kommunikáció egyre nagyobb hányada folyik. Rámutatott, alig másfél évtizede még az volt a kérdés, hogy mi értelme van internetes oldalt készíteni, ma viszont már az a helyzet, hogy akinek nincs honlapja, tulajdonképpen nem is számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!