MTI

8 év börtön a neten vásárolt titkosszolgálati eszközökért

A vám- és pénzügyőrség az elmúlt hetekben több mint tíz alkalommal foglalt le interneten vásárolt titkosszolgálati eszközöket.

Ezek az eszközök rejtett módon kép- és hangrögzítésre alkalmasak. A titkosszolgálati eszközök engedély nélküli megszerzése pedig büntetőeljárást vonhat maga után - tájékozatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken az MTI-t.

A küldemények, amelyek általában a Távol-Keletről érkezetek, napszemüveget, karórát, vagy golyóstollat tartalmaztak - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, "sokan nem sejtik tetteik várható következményét, amikor olyan ártalmatlan tréfának tűnő dolgokat vásárolnak a világhálón keresztül, mint a különféle tárgyaknak álcázott rejtett kamerát, esetleg hangrögzítő berendezést is tartalmazó készüléket."

Mostanában egyre többen szembesülnek azzal, hogy gyakran ártalmatlan tréfának szánt, miniatűr, rejtett videó-felvevővel felszerelt napszemüveg, karóra, golyóstoll megszerzésével bűncselekmény valósul meg, a vámhatóság pedig köteles büntetőeljárást indítani a küldemény címzettje vagy szállítója ellen - olvasható.

A "visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetve kettős felhasználású termékkel" bűncselekmény elkövetői 2-től 8 évig, üzletszerűen vagy bűnszövetségben elkövetve 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak - hívta fel a figyelmet a VPOP.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #19
    Hát ez teljesen abszurd dolog ilyenért börtön lopásért nem kapnak ennyit.
    Szánalmas ami itt MO-n folyik. Ez tényleg Abszurdisztán.
  • JASON13 #18
    Anno. így volt ez az internettel is...
  • globint #17
    Rejtett kameráról szól a büntetendő kategória.
    Az pedig, hogy a betörőnek kiírom, meg még látszik is....., első dolga, hogy sísapka, aztán leveri egy bottal a kamerát.
    Viszont, ha nem írom ki, és egy faliórának, mackónak, vagy golyóstollnak álcázom, akkor fel tudom venni a betörőt, de az viszont már bünti.
    Na, ez az én bajom. Na meg az, hogy a város meg tele van kamerával, ami engem ugyan nem zavar momentán, csak az, hogy a saját portámon meg nincsen ilyen jogom.
  • bakagaijin #16
    Hmm, szerintem ez a biztonsági kamerákra nem vonatkozik. Különösen ha kirakod a matricát, hogy kamerával megfigyelt terület. Kb ugyanazon az elven mint az áruházi/banki kamerák - a betörő azzal hogy belép a magánterületre elfogadja a feltételeket, hogy Te rögzíted. A különbség az, hogy ezek olyan kamerák ahol az illető nem tudja hogy róla felvétel készül. Azok kamerának látszó kamerák :)). Itt szemüvegnek meg tollnak látszó kamerákról van szó.
  • globint #15
    Még jó, hogy most olvastam....
    Már ki is választottam pedig a céget, ahonnan rendelni akartam, hogy a vikkendházamba vegyek ilyent, hogy a betörőt megörökítsem, és így elkapható legyen. Sajna, ezek szerint úgy áll akkor a dolog, hogy megélhetés miatt meg lehet érteni a 20'000Ft értékű betöréses lopást, míg a 20'000Ft értékű, ezt rögzítő kamera viszont 8 év börtön.
    Már most akkor 2009-et, vagy 1959-et írunk?
    Vagy talán inkább 2009-et, de tudomásul kell venni, hogy ezirányba, a totális kontrol, a népnek semmi jogot társadalom felé halad a magyarországi "demokrácia".
  • Flang3r #14
    nem, nem erted jol. Itt arrol van szo hogy a teleszarnyaku tetves szappantoltelek szabadkomuveseknek mindent szabad, neked gojnak meg semmit
  • AranyKéz #13
    Illegálisan vásárolt titkosszolgálati eszközök segítségével.
  • BAk3R #12
    másrészről honnan a rákból tudják, hogy ha valaki az isten háta mögül rendel pl. egy diktafongolyóstollat? hogy jönnek rá és, hogy találják meg?
  • nickwearby #11
    ez valami kacsa kell, hogy legyen,

    tele van a net ilyen cuccokkal,
    és az érintett oldalak semmit nem írnak arról, hogy ez illegális lenne,
    pedig őket is jól megbaszhatják érte,
    nem véletlenül van benne a szabályzatukban, hogy mit nem szabad árulni.
  • Flang3r #10
    ki nem szarik bele kotel vastagot ezeknek a mocskos budos tetves titkosszolgalati titokzatoskodo fergeknek a pofajaba?!