MTI

Szelfizés miatt súlyosan megsérült két fiatal Sárospatakon

Szelfizés miatt súlyosan megsérült két fiatal Sárospatakon - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Sárospatakon hétfő este egy 16 éves fiú a vasútállomáson felmászott egy tehervagon tetejére, hogy fényképet készítsen, de "a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta". 15 éves barátja megpróbált segíteni, de ő is súlyosan megsérült. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit - tették hozzá.

Az eset kapcsán felhívták a figyelmet: a közösségi média felületein vannak veszélyes, időnként extrém helyeken elkészített "önarcképek", amelyek sok esetben kockázati tényezőt is jelenthetnek. "Nem éri meg az értelmetlen kockázatvállalás" - írta a rendőrség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zriboliv #8
  Na és hol a szelfi? Legalább sikerült elkészíteni azt a képet?
 • cateran #7
  Ohh no....anyway...
 • Agyturbinikusz #6
  Mivel az emberi test leegyszerűsítve egy ellenállás hálózat, így a feszültség nem játék, és az áram azzal lesz arányos, hiszen ezt is tanítják általános iskolában.
  120V DC már képes 15mA áthajtani a testen, ami ha pont rosszkor kapja el a szívet akkor képes fibrilaciot okozni. Ennek a duplája ha a szíven halad át, 100 % hogy szívritmus zavar, vagy szív leállás.

  Emellett a DC vízbontást visz véghez, ami ismét csak kellemetlen, mert a buborék a vérben nem jó dolog. Emellett az elektromos energia manifesztaciója, meg okoz idegrendszeri problémát, és égési sérülések tud okozni, ami szenesedést okoz, ami relatíve jó vezető.
 • Armagedown #5
  Az empátia hiánya pl. lehetővé az ember számára, hogy orvos váljon belőle, egy "empatikusabb" embert nagyon kikészítene egy ilyen munka és nem tudná sokáig csinálni.
 • t_robert #4
  Most erre mit mondjak... az evolúció bizony szelektál.....
 • csulok0000 #3
  Az a baj, hogy a "felnőttek" nagyon lebecsülik a "gyerekek" képességeit. 14-15 éves koromban már rég tisztában voltam vele, hogy az áram nem játék, ahogy azzal is, hogy a vasúti felsővezetéket érdemes messziről elkerülni. Ráadásul ehhez a fizikai tudást már általános iskolában el kell sajátítani. Sajnos mindig akad néhány példány aki akkor is megfogja csinálni, mert vagy hülye vagy csak fontosabbnak tartja a menő képet mint az életét.
  Utoljára szerkesztette: csulok0000, 2022.04.06. 11:29:04
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  Az empátia megléte is részt vesz a természetes kiválasztódásban, a legtöbb embernek van. (ezek csak gyerekek)
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2022.04.06. 07:41:02
 • hawkie22 #1
  Természetes kiválasztódás, nem tudom sajnálni öket. Aki hülye, haljon meg.