Molnár András

Nem csökkent a Windows 7 indítási ideje

Az új Windowst sokat dícsérték, elsősorban amiatt, hogy gyorsabban töltődik be és kapcsol ki, mint a korábbi verziók. Mégis, most egy szoftvercég azt állítja, az új operációs rendszernek sok esetben több idő kell az induláshoz, mint a Vistának.

Az Iolo Technologies, amelynek fő profilja PC optimalizáló szoftverek fejlesztése, közölte, hogy tesztelő egységük szerint egy teljesen új gépen Windows 7-et futtatva 1 perc 34 másodperc szükséges ahhoz, hogy az használható állapotba kerüljön, szemben a Vista 1 perc 6 másodperces idejével. Az Iolo hozzátette, hogy nem azt az időt mérték, ami ahhoz kell, hogy megjelenjen az Asztal - ami akár egy frissen telepített Windows 7-nél is kevesebb lehet, mint 40 másodperc - hanem azt, hogy mikor válik teljesen használhatóvá, azaz "amikor a CPU nem jelez tovább magas aktivitást, és egy valós tétlen állapotot ér el."

Habár még látnunk kell, hogyan érték el ezt az eredményt, a jelentés határozottan nem jó ómen egy olyan operációs rendszer számára, aminek az eladási mutatói már most jobbak, mint az az előző Windows verzióknál volt. Az eredmények nagyon hasonlóak ahhoz, amit a CNET mért az operációs rendszer tesztelése közben.

Ahogy a Windows esetében az lenni szokott, az Iolo úgy találta, hogy a dolgok idővel csak rosszabbá válnak. Egy három hónapos gépnél egy perccel tovább tartott a bootolás (2 perc és 34 másodperc). A Windows 7 felülmúlta a Vistát a három hónapos, és hat hónapos teszteken, közölte az Iolo, de általánosságban "jelentősen alulmaradt a régebbi verziókkal szemben" a rendszerfelállási tesztekben.

A Microsoft képviselője nem kommentálta a cég közlését. Az Iolo részletesebb anyagot a felfedezéséről és módszereiről a jövő hétre ígér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #120
    "Szerintem mindenki maga fogja eldönteni, hogy az általam felsorakoztatott észérvek és bizonyítékok mennyire helytállóak és ennek tekintetében fogja majd feltelepíteni, vagy felNEMtelepíteni ezt az undormány Windos 7-et."

    Akkor sajnos elbuktál.
  • Luise #119
    f***m!, ki az a buzi, aki ilyeneket mér...
  • Flang3r #118
    majd meglátod, hogy ez a Windows7 ugyanakkora pofáraesés lessz, mint az elődje a Viszta volt... az XP marad és kész...
  • Flang3r #117
    [b]Olvass visszább, amiket írtam .. az ethernet-delayingről és látni fogod, hogy miután SYSTEM-ként beloggoltak a gyanús/szúrópróbaszerűen kiválasztott/stb.. személyhez az ethernet-delaying protokollon keresztül, utána gyakorlatilag TELJhatalmat gyakorolhatnak a gép felett, a keyloggertől kezdve a hagyományos RDP aktivizálásán keresztül bármit meg tudnak csinálni, hangsúlyozom, csak a Windows Vista és utána következő OS-eken, ezért nyomják szinte aggresszív marketing-hadjárat közepette többek között ezen a fórumon is, hogy telepítse minél több palimadár.

    Őszinténszólva engem ez idáig még nem zavarna, mert a legtöbb emberhez hasonlóan nekem sincsenek titkolni-valóim, ami engem zavar, az az hogy
    a Windows 7 is erre az alavetően gusztustalan elgondolásra épül, és minden más a prioritásban mögötte kullog, a gép sebességétől kezdve, a felhasználói élményen keresztül a memóriahasználatig MINDEN.

    Ezért ilyen brutálnagyok ezeknek a Visztaszaroknak a gépigényei.

    Mégegyszer: senki nem kiváncsni PONT RÁD, itt a lehetőség, az irányvonal és annak megalapozása zajlik , hogy minél több emberből egy bizonyos gyanús személyt , bizonyos esetekben megfigyelHESSenek....

    Ennek lehetőségét igyekeznek megalapozni ezekben az időkben, mint Orwell 1984-jében, és nemm.... nem a Microsoft programozói, hanem a globálcionista kampósorrúak megbízására. Ez pedig nem összeesküvésELMÉLET, hanem összeesküvés a gyakorlatban.

    ENNYI.

    Szerintem mindenki maga fogja eldönteni, hogy az általam felsorakoztatott észérvek és bizonyítékok mennyire helytállóak és ennek tekintetében fogja majd feltelepíteni, vagy felNEMtelepíteni ezt az undormány Windos 7-et.
  • Magiszter #116
    Csak hogy ha nem figyelnek meg állandóan akkor honnan tudják a RAR jelszavam? Ahhoz hogy lássák nekem éppen be kellene írnom mikor figyelik nem? Legalább is egy KeyLogger-ből kiindulva. Másképpen nem igazán lehet róla információjuk.

    Arra meg nem válaszoltál, hogy Gyurcsánynak mi abban a jó hogy megkukkolja a nagyiról készült karácsonyi fotókat? Jó persze biztos lehetnek a gépemen forradalom kirobbantásáról írt hosszú értekezések, meg a jelenlegi kormány megdöntésére készülők teljes névsora TB számmal.
    Semmit nem érnek el vele. Ha valaki valami olyat akar csinálni ami miatt indokolt hogy figyeljék, az nem online fogja végezni.

    Amúgy az Online házkutatáshoz engedély kell. Ahhoz hogy megkapják már eleve valami bizonyíték kell hogy a kezükben legyen hogy te tagja vagy/részt vettél/elkövetted. Ha nincs nem kérhetnek. Ha engedély nélkül végzik akkor meg jogtalan eljárásról van szó és nem hogy nem számít bizonyítéknak de az egész vádat ejthetik, mert nem jogszerűen tettek szert bizonyítékokra. Persze ha pedofil tartalmat találnak nálad, vagy valami terrorcselekményről szóló naplóbejegyzést akkor tök mindegy. Ez a két dolog amit a világ hótbrutálisan vesz.

    Akkor ha jól értem: A Microsoft csinált egy trójai falovat amivel a cionisták megfigyelhetik az egész világot...
    A krédésemre meg továbbra sem kaptam választ: Miért jó ez a Microsoft-nak és miért jó ez a cionistáknak? Mi hasznuk származik abból hogy megfigyelhetnek néhány embert? Én úgy ahogy van ezt baromságnak tartom. Nem kell ahhoz beépített trójai hogy valakinek rá lehessen kapcsolódni a gépére, és a Picipuha nem akarja megrizikózni hogy kiderüljön ők titkon megfigyelik a felhasználókat. Az hogy néhány dologból levontál egy következtetést, a te dolgod. Csak nagyon szélsőséges következtetést vontál le amire nincs "konkrét" bizonyítékod, csupán feltevésed.

    Amúgy ajánlom figyelmedbe ezt: LINK
  • caprocorno #115
    Mielőtt elkezdtem olvasni a kommenteket, még akartam írni, de már nincs kedvem, és már nincs is mit leírni. Ami hülyeséget itt olvastam... (természetesen nem az összes hozzászólásra értem ezt) Hülyeségmentes szép napot mindenkinek!
  • kakateve #114
    Orvos látott már?
    Én jó velőset szoktam fingani, szóval aki figyel azt egyből elgázosítom. Meg milyen az, hogy pukikázól?
  • Flang3r #113
    peched van. ha visztat vagy ujabbat hasznalsz azt is tudhatjak mikor es mekkorat pukikazol, nemhogy a csicska RAR jelszavadat.
  • Flang3r #112
    a dolog es az elve visszafele halad: nem figyelnek meg boldog boldogtalant hanem barkit megfigyelHETnek ha ugy adodik IP alapjan.Nem fognak mindenkit folyamatosan monitorozni.A system jelszot a visztas gep alapban sugarozza az elmondottak szerint. A szolgaltato nem tudja visszafejteni, csak az erre raallitott cionista szekta tagjai. Innen gyurcsany elvtars.
  • Magiszter #111
    De ha az a jelszó gépfüggő és véletlenszerűen generált... akkor hogyan tud Gyurcsány elvtárs rácsatlakozni? Ő honnan tud egy véletlen szerűen generált "force hidden" jelszót? És neki mi haszna abból ha most tőlem letölti a családról készült fotókat?
    Különben is. Ha annyira sok rejtegetni valóm van akkor fogom őket és 128 bites jelszóval védett titkosított RAR-ba teszem őket és töltheti full sávszéllel. Ha azt visszafejti akkor megtapsolom.

    Meg amúgy is: Hogy jön ide Gyurcsány? Vagy Gyurcsány valójában Bill Gates?