Berta Sándor

Ballmer bevezette a Windows 7 kampányt

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója mutatta be Münchenben a felhasználóknak és a cégek képviselőinek a legújabb Windowst.

Az esemény azért keltett nagy feltűnést, mert a Windows 7 hivatalos október 22-i megjelenéséig még két hét van hátra. Steve Ballmer és kollégái azonban semmit sem bíztak a véletlenre és azt szeretnék elérni, hogy minél több felhasználó, illetve vállalat váltson a Windows XP-ről az új operációs rendszerre. A Microsoftnál nem követik el kétszer ugyan azt a hibát: a Vista esetében nem volt megfelelő a kampány és ennek meg is látszott az eredménye. Jelenleg csak minden ötödik cég használja a Vistát és a felhasználók közül is sokan inkább visszatértek az XP-hez.

"A gazdaság részéről nagy az érdeklődés a Windows 7 iránt és a szoftver is készen áll a cégekben való munkára. A Windows 7 sikerességében meghatározó szerepe lesz a globális PC-piac további fejlődésének. Vannak olyan jelzések, hogy az ügyfeleink most gyorsan váltanának az új operációs rendszerre. Én szeretem a Windows 7-est, de ettől még az üzlet az üzlet, ezért nem szívesen bocsátkozom becslésre a várható forgalomra" - jelentette ki Steve Ballmer.

A Microsoftnál ugyanakkor egy tanulmányra hivatkoztak, amely szerint a jövő év végéig a Windows 7 és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások értékesítéséből 320 milliárd dolláros forgalom folyhat be a vállalathoz. "Amennyiben ez igaz, akkor az operációs rendszer segíthet a világgazdaság növekedési pályára állításában is. Éppen ezért fontos lépés, hogy a szoftver bemutatkozására pont most kerül sor. Minden korábbinál többet kell az innovációba fektetnünk. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a közeljövőben gyorsan talpra állhat a világgazdaság. Új helyzetet kell megszoknunk, amelyben már semmi sem működik majd úgy, mint a válság előtt"-tette hozzá a redmondi konszern vezérigazgatója.

A bemutatón Ballmer rámutatott, hogy az IDC tanulmánya szerint 2010 végéig 177 millió Windows 7-licencet adhatnak el, ez alig marad el az eddigi 180 milliós Vista eladási adattól. A Windows 7 kapcsán a vezető kiemelte az USB-kulcsok titkosításának lehetőségét a BitlockerToGo segítségével, ami különösen a fontos céges iratok esetében lehet hasznos. A rendezvényre egyébként a BMW egyik részlegénél került sor, nem véletlenül. A német autógyártó ugyanis mind a 85 000 munkaállomásán Windows 7-est akar használni, a régi operációs rendszerek leváltása 2011-re zárulhat le. Ballmer egyik oldalán egy 320SI, míg a másikon egy Mini volt látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Möci #20
  Van aki fikázik, van aki nem, de előbb utóbb úgyis mindannyian le fogjuk cserélni, vagy van közöttünk olyan, aki még mindig win95-öt, vagy 2000-et használ?!
  Lehet árral szemben fikázni, de előbb-utóbb észrevétlenül beleunsz.
 • Killgore #19
  "globálic cionista bagázs" Ez nagyon tetszik neked igaz? MS-el kapcsolatos cikkekben szinte mindíg leírod...
 • gezumezu #18
  Csákó! Emlékezzetek, ugyan ez volt az XP-nél, de ezt hagyjuk mert ezt már mindenki leírta. Azt viszont nem értem, hogy miért ne lenne érdemes váltani, és most ne a marketinget nézzük! Nem jobb egy sokkal frissebb oprendszeren dolgozni, aminek sokkal jobb a támogatottsága?
  Nem akarok összehasonlításokba bocsátkozni, de mint minden másban is az életben mindenki lecseréli az elhasznált vackait. Minden területen.
  Akkor, miért maradnánk az XP-nél? A végére jó lett kiforrott ennyi engedjük el. Vagy aki ragaszkodik hozzá az használja ameddig van támogatottsága. De ne szóljuk le az újat azért mert nekünk jó a megszokott elhasznált akármi! Nem is értem. Különben is a legtöbben úgy is ingyen szerzik meg, úgy hogy egy szót se szólnék. Az MS eközben meg mekkora szellemi meg pénzbeni erőforrást öl bele, hogy "nekünk jobb legyen", nyilván a haszonról is szól!
  Az, hogy meg megfigyelik vele az embereket szerintem csak összeesküvés elmélet. Természetesen alap infókat minden oprendszer ad. Kit érdekel? Megy statisztikára ennyi.
  Sokkal több spyvare-t kap egy mezei user, és onna figyelik, mint amit az oprendszer elküld alapból.
 • krajcsovszkig #17
  Ezen mekkorát röhögtem :D (meg az elsőn is)

  Viszont ennek ellenére, szerintem qrvajó a Win7, sőt nekem már a Vista is jobban tetszett az XP-nél. Ami meg a linuxot illeti, nem régóta használom de szinte kizárólag negatív tapasztalattal... (Knoppixot és az Ubuntut is) Ja és Maccel is csak negatív tapasztalatom van, mielőtt még a "harmadik oldal" beszólna. :P
 • goom #16
  Azt gondolom, hogy Ballmer szavai és megfogalmazásai lehetnek itt afféle olaj a tűzre. Én is nagyokat mosolyogtam olvasás közben, holott béta kora óta használom a Vista-t és most a hetest is; mindkettőt elégedetten és szívesen. Nem divatból vagy ellen-divatból, hanem tapasztalás útján, saját döntésem eredményeként. Annyira meg nem érzem magam fontos embernek, hogy feltételezzem, hogy engem valaki megfigyel...
 • Flang3r #15
  "azt szeretnék elérni, hogy minél több felhasználó, illetve vállalat váltson a Windows XP-ről az új operációs rendszerre"

  ezen egy percig se csodálkozom, hiszen nekik a globálic cionista bagázs miatt megrendelésük van minél több ember megfigyelésére, aminek eszköze a viszta alapú oprendszer.

  amíg ők kampányolnak, addig én ellenkampányolok.
 • B0nFire #14
  Ejnye, de rosszmájú vagy!

  Egyébként nem értem a sok kockát; eddig orrba-szájba mindenki a W7 bétáról zengte az ódákat, sőt, sokan odáig merészkedtek, hogy ők már vissza sem váltanak XP-re, mert már a béta, illetve az RC jobb. Most meg szidják orrba-szájba.

  Hogy is van ez, kérem szépen?

  Még meg sem jelent hivatalosan a bótba...
 • Omega #13
  Nem véletlen, hogy nálunk dobálták meg tojással Steve Balmert, itt van legtöbb ellensége. MS kapd'be
 • Exen #12
  Ezt én sem értem, itt mindig divat szidni az MS-t. Nem szentek az tuti, de most végre valami tényleg jót próbálnak meg összerakni.

  (ha valakit érdekel egy link a témában: Windowsfuture.hu )
 • Hegi90 #11
  konkrétan mi bajotok a windows 7-el, vagy az MS-el?
  Annyi fikázást látok, de valódi indokot nem :(