Berta Sándor

Újít a Skype

Új funkciót tesz elérhetővé a felhasználók számára a népszerű VoIP-szolgáltató. Akár egy hagyományos weblapról is lehet majd telefonhívást kezdeményezni, aminek költségét a honlap fizeti.

A Skype a jövőben együttműködik a European Directories nevű üzleti nyilvántartás-rendszert üzemeltető vállalattal és az úgynevezett Click-to-Call (CTC) megoldással hirdetné magát. A CTC technológia lehetővé teszi, hogy akár egy hagyományos honlapból is lehessen telefonhívást kezdeményezni. A híváskezdeményezés költségét minden esetben nem a látogatók, hanem az adott portál működtetői állnák. Ezáltal lehetővé válna, hogy valaki egy vállalat honlapjának felkeresésekor automatikusan, a Skype használatával felhívhassa az ott látható telefonszámokat.

A VoIP-szolgáltató számára a CTC egy rendkívül jó reklámlehetőség. A telefonszámok helyett ugyanis minden partneroldalon a Skype-logó és a grátisz-hívás szöveg jelenne meg. A program első szakaszában minden így kezdeményezett telefonhívás díját a European Directories fedezné és nem számolna fel plusz költségtételeket. A European Directories rendszerében jelenleg mintegy 700 000 társaság adatai szerepelnek.
A két vállalat vezetői azt remélik, hogy sikerül a különböző cégek vezetőit meggyőzni arról, hogy mennyire hasznos a Click-to-Call technológia.

A Skype korábban kínált egy hasonló szolgáltatást. A rendkívül egyszerű kezelőfelületről bárki ugyanígy kezdeményezhetett egy honlapról is hívásokat. A különbség az volt, hogy a beszélgetések díjait a felhasználóknak kellett kifizetniük. A jövőben megmaradna a Skype Out szolgáltatás is és a két eltérő funkciót különböző színekkel jelölnék. A Skype Out hívásokat szürkével, a grátisz hívásokat pedig kékkel. A Skype vezetői azt remélik, hogy amennyiben a CTC beválik, akkor újabb bevételi forráshoz juthatnak, ami a küszöbön álló per miatt is mindenképpen jól jönne az egy hónapja 2 milliárd dollárért értékesített cégnek.

Az új szolgáltatás egyelőre kizárólag a VoIP-szoftver 4.1-es változatával és a legújabb böngészőkiegészítők használatával érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vorpal #11
  Elég magyar ez, megfelelően semmitmondó.
 • djw #10
  na most a Skype ügyfélszolgálat üzemeltetéséhez kell egy ember aki folyamatosan gép előtt ül. A legtöbb magyar kisvállalkozónak nincs egy ilyen fölösleges embere. Viszont ha pl a mobilomra továbbítja a rendszer a hívásokat, akkor már érdekes lehet... vagy ugye technikai ügyekben a megfelelő emberhez, számla ügyekben megint a megfelelőhöz, új szerződés esetén... stb.

  Ígéretes szolgáltatás. Az ár a kérdés csak és az, hogy a cégek hogyan tudják követni a költségeiket.
 • djw #9
  ha jól látom ez valami callback hívásátadó rendszer lehet, azért ez nem olyan mint amit a skype kínál
 • Adamul #8
  Csak nekem szúr szemet ez a magyartalan fordítás?: 'A híváskezdeményezés költségét minden esetben nem a látogatók, hanem...'
 • balta #7
  Az én cégem / MTT Kft./ kb.másfél éve vezette be Magyarországon a Clii To Callt
  én egy teljesen mezei honlapról/ ami ráadásul aldomain /ingyen hivható vagyok
  vezetékes vagy mobilszámról is,nem kell Skype hozzá! Mellékelem a linket,bárki kipróbálhatja.
  http://baltaistvan.mtt.hu
 • Vorpal #6
  Kíváncsi vagyok ebben a cikkben mit fordított félre az sg.hu
 • Szemjuel #5
  viszont legtöbben még függenek a trékomtól/inviteltől, mert a vezetékes telefon pl kellett az adsl-hez (hogy most is kell-é azt nem tudom). szóval nehéz ügy, főleg úgy, hogy az emberek nagy többsége csak ritkán használja az internetet! majd eljön az az idő is, csak 5-10 évet várni kell rá!
 • Sanyix #4
  de aki a vezetékes telefont fizeti annak meg fogalma sincs a skyperól.
 • archelf #3
  Mondjuk aki egy honlapról telefonál Skype-pal, annak már valószínűleg van netje...

  AE
 • Sanyix #2
  A cégeket kokszalámik vezetik. Nekik ha valami ingyenes vagy túl olcsó, azt jelenti hogy biztos szar akkor, meg tudatlanok is.

  Emberek szintén tudatlanok, na meg net kő a voiphez, az meg nem mindenkinek van.