MTI

Állami támogatást kap a Dell lengyelországi gyára

A Dell megkapta az EU Bizottságának engedélyét új lengyelországi üzeme megépítésének 54,4 millió eurós lengyel állami támogatáshoz.

Az üzem a Dell írországi telephelyének európai termelési központként betöltött szerepét veszi át. Az EU Bizottság döntése indoklásában rámutatott, hogy az új üzem építése munkahelyeket teremt egy elmaradott lengyelországi térségben, Lodz környékén, ahol az átlagnál lényegesen magasabb a munkanélküliségi ráta és alacsonyabb az életszínvonal.

A lengyel állam a 189,58 millió eurós teljes beruházási költség mintegy negyedével járul hozzá az elkészülte után 3000 alkalmazottat foglalkoztató üzem megépítéséhez, amely asztali, notebook és szerver számítógépeket, közöttük Latitude és Inspiron sorozatú modelleket gyárt majd.

A Dell költözésének közvetlenül 2000 és további 840 írországi beszállítói munkahely esik áldozatul. A Dell volt Írország második legnagyobb vállalati munkaadója és az elmúlt években mintegy 5 százalékkal járult hozzá az ország GDP-jéhez. Írországban mintegy ezer alkalmazottat tart meg a Dell az európai termelési feladatok koordinálására és új termékek fejlesztésére. Marketing- és értékesítési központjában további 1300 alkalmazottat foglalkoztat a Dell Dublinban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!