Napi Online

Abbahagyná a számítógépgyártást a Dell

A világ második legnagyobb számítógépgyártója, a Dell költségei csökkentése érdekében el kívánja adni gyártóbázisait - írta az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva a Wall Street Journal.

A vállalat az elmúlt hónapokban számos céget megkeresett azzal az ajánlattal, hogy eladná nekik üzemeit. Az idézett forrás szerint a Dell 18 hónapon belül megszabadul gyárai egy részétől vagy esetleg mindegyiket értékesíti. A legvalószínűbb vásárlók a számítógépgyártásra specializálódott úgynevezett szerződéses gyártók lehetnek - többségük ázsiai vállalat -, amelyek az ismert komputergyártók igényei szerint nagy tömegben állítják elő a gépeket.

A szerződéses gyártók hatékonyabban működnek, mint az ismert PC-márkák saját üzemei, mert kizárólag a termelés hatékonyságára koncentrálnak, nem kell egyensúlyt találniuk a fejlesztés, a termelés és a marketing között. A gyártóbázisok közül ezért azokat lesz nehezebb eladni, amelyek drága munkaerővel működnek az USA-ban és adókedvezmények fejében foglalkoztatási és fejlesztési kötelezettségeket vállaltak.

A Dell ugyanakkor szélesíti kínálatát: piacra dobta 600 dolláros netbookját. A mininotebook 16 gigabájt memóriával, webkamerával és vezeték nélküli Bluetooth-csatlakozóval került a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!