Berta Sándor

A Windows 7 mellett lobbizott az Intel és a Microsoft

Az Intel és a Microsoft egy San Fransiscóban rendezett bemutatón demonstrálták a legújabb Windows operációs rendszer előnyeit. A két konszern két Lenovo notebookon játszott le egy-egy DVD-filmet.

Az eredmény: a Windows 7-est futtató laptop 20 százalékkal több ideig bírta, mint a Windows Vistával ellátott társa. A redmondi vállalat szerint ez a különbség a Windows 7-be integrált Timer Coalescing technológiának köszönhető.

"Ennek az a lényege, hogy a processzort minél kevésbé terheljük meg és minél kisebb mértékben szakítsuk ki az energiatakarékos üzemmódból. Az Intel mellett természetesen más processzorgyártókkal is együtt dolgoztunk" - közölte Georg Binder, a Microsoft energiatakarékossági szakértője. A szakember hozzátette, hogy a Windows 7 jelenleg a piac legenergiatakarékosabb operációs rendszere, amely ugyan nem tartalmaz nagy újdonságokat, de számos javított funkciót igen.

Binder konkrét számokat nem árult el, de azt elmondta, hogy az akkumulátor üzemidő-megtakarítás kétszámjegyű. A konkrét mérték azonban függ az alkalmazott hardver pontos típusától és a készülék felhasználási területétől is. A szövegszerkesztés közben például a megtakarítás teljesen más mértékű lehet. Az Intel és a Microsoft egyúttal azt is bemutatták, hogy miként valósítható meg egy gyors Windows 7 telepítés és bootolás. Utóbbi a teszt alatt alig 11 másodperc alatt megtörtént. Az eredmény csak részben az operációs rendszer érdeme, lévén a tesztgép SSD-meghajtóból és más nagy teljesítményű alkatrészekből állt.

"Mindkét cég minden eddiginél több szakembert bevetett azért, hogy mind a hardvereken, mind pedig a szoftvereken javítani tudjanak" - nyilatkozta Mike Anguilo, a Microsoft szóvivője. "Az együttműködés célja az, hogy a Windows 7 a Vistánál jobb legyen és ne tartalmazzon hibákat. A Vistát ugyanis sokan bírálták és minden bizonnyal ez volt a legjobb reklámkampány a Macintosh mellett" - tette hozzá Steve Smith, az Intel Digital Enterprise Group elnökhelyettese. A processzorgyártó igyekszik jó példát mutatni és már több száz saját PC-t állított át a Windows 7-re. A Vista soha nem került fel a cég munkahelyi számítógépeire, amiken egyébként egészen eddig Windows XP futott. Az operációs rendszert most nyugdíjazták.

Az XP melletti legfőbb ok az volt, hogy a vállalat belső programjai nem voltak kompatibilisek a Vistával és túl rossz lett volna a költség-felhasználó vonzat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koqsz #39
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy SSD meghajtóról minden qrva gyorsan boot-ol!

    Ja és hogy a szar Linux most fog igazán az államigazgatásba bekerülni. Már előre röhögünk a sok Windows-os rg-n, akit elküldenek Linux tanfolyamra :)
  • Sanyix #38
    Én úgy tudom, hogy 12 darab víz-ről van szó, ők abban számolnak...
  • Magiszter #37
    Én kiskutyában számolom...
  • szcsongor #36
    Azert ez meg nekem is leesett, hogy ketszamjegyu %-ra kell gondolni, nem krumplira. Bar akinek nehez feladat kitalalni, hogy miben szamoljuk altalaban az uzemido-megtakaritast, hat... az biztos, hogy nem krumpliban :)
  • htmm #35
    Ezt elfelejtettem: a bemutató nem ugyan az, mint a lobbi. De ez egy egészen kicsi apróság csak... ;]
  • htmm #34
    "Binder konkrét számokat nem árult el, de azt elmondta, hogy az akkumulátor üzemidő-megtakarítás kétszámjegyű."
    Azért ennek a mondatnak az értelmét valaki megmondhatná. Kétszámjegyű. De kétszámhegyű mi? 12 krumpli vagy 12%? Mekkora kapacitású akkunál?
    Ez a cikk akár érdekes is lehetett volna, de így megint csak a marketing bullshit sikeredett...
  • who am I 7 #33
    komoly problémáid vannak az értelmezéssel.Mi csak poénkodtunk egy sort, ellenben a sok geekekl aki TÉRÍT.Nah ennyi.A szabályt meg be tartom, te is tedd azt.
  • Magiszter #32
    Jó kis PacalOS Linux alapokon

  • EasyLife #31
    főleg mikor a pacalt főzik fuh te jó isten több éves gyomor szag szabadul fel :S
  • kakateve #30
    Oké a rühellem túl erős volt.
    Maradjunk annyiban, hogy mindkettővel ki lehet kergetni a világból.