39
  • koqsz
    #39
    Én csak annyit tennék hozzá, hogy SSD meghajtóról minden qrva gyorsan boot-ol!

    Ja és hogy a szar Linux most fog igazán az államigazgatásba bekerülni. Már előre röhögünk a sok Windows-os rg-n, akit elküldenek Linux tanfolyamra :)
  • Sanyix
    #38
    Én úgy tudom, hogy 12 darab víz-ről van szó, ők abban számolnak...
  • Magiszter
    #37
    Én kiskutyában számolom...
  • szcsongor
    #36
    Azert ez meg nekem is leesett, hogy ketszamjegyu %-ra kell gondolni, nem krumplira. Bar akinek nehez feladat kitalalni, hogy miben szamoljuk altalaban az uzemido-megtakaritast, hat... az biztos, hogy nem krumpliban :)
  • htmm
    #35
    Ezt elfelejtettem: a bemutató nem ugyan az, mint a lobbi. De ez egy egészen kicsi apróság csak... ;]
  • htmm
    #34
    "Binder konkrét számokat nem árult el, de azt elmondta, hogy az akkumulátor üzemidő-megtakarítás kétszámjegyű."
    Azért ennek a mondatnak az értelmét valaki megmondhatná. Kétszámjegyű. De kétszámhegyű mi? 12 krumpli vagy 12%? Mekkora kapacitású akkunál?
    Ez a cikk akár érdekes is lehetett volna, de így megint csak a marketing bullshit sikeredett...
  • who am I 7
    #33
    komoly problémáid vannak az értelmezéssel.Mi csak poénkodtunk egy sort, ellenben a sok geekekl aki TÉRÍT.Nah ennyi.A szabályt meg be tartom, te is tedd azt.
  • Magiszter
    #32
    Jó kis PacalOS Linux alapokon

  • EasyLife
    #31
    főleg mikor a pacalt főzik fuh te jó isten több éves gyomor szag szabadul fel :S
  • kakateve
    #30
    Oké a rühellem túl erős volt.
    Maradjunk annyiban, hogy mindkettővel ki lehet kergetni a világból.
  • lapaleves
    #29
    ubuntun a laptop-mode meg a szintén inteles powertop jó takarékosat jáccani. de a win7 tuti jobb.
  • Narxis
    #28
  • kakateve
    #27
    Linux helyett Pacal???
    Sebaj, mindkettőt rühellem!
  • kvp
    #26
    Nemreg az apple bejelentette, hogy megnoveltek a laptopjaik mukodesi idejet. Ugyanazt a funkciot implementaltak a microsoft-nal is. Mindket ceg az intel ajanlasat kovette. Egyebkent az elso olyen rendszer ami ennek az elodjet megvalositotta a windows nt 4.0 volt. Kesobb jott ki win98-ra egy hasonlo program ami megoldotta. Most annyit javitottak, hogy mar nem a hardver maximalis felbontasahoz, hanem egy virtualis felbontashoz allitjak az idozitoket, tehat romlik a felbontasuk, de a cpu csak ritkabban ebred fel a halt allapotbol. A linux meg egyelore csak a winnt4.0-as megoldast implementalta, de valoszinuleg nemsokara bepotoljak, mivel a hivatalos posix specifikacioban mar nagyon regen benne van, csak eddig senkinek nem kellett.

    ps: Jatekokhoz es valosideju rendszereknel valoszinuleg jobb kikapcsolni vagy finomabbra allitani a felbontast, mert a technika tobb miliszekundummal novelheti a rendszer reakcioidejet.
  • Polemius
    #25
    Ha jól értem, akkor sikerült nekik demonstrálni, hogy mennyire elkqrták a vistát? :D

    (Egyébként meg videót nézni, zenét hallgatni ott a Boxee, az van linuxra, win-re, mac-re is. Lejátszik mindent, megpróbálja letölteni a borítót, ismertetést, dalszöveget, feliratot is hozzá, meg ilyenek. :) )
  • EasyLife
    #24
    amúgy legjobb: zuza pörkölt vadasan knédlivel :P
  • EasyLife
    #23
    Ne ba, több mint 4 órája fent van a hír és még alig kötöttek bele a linux meg ómodi xp- userek az új winbe? :S
    mi van tényleg jó az új win :D vagy csak még korán van? amúgy tényleg jó ez az új win csak még hozzá kell szokni így vista után elég furi. de az tetszett a legjobban h videókártya driveren kívül semmit nem kellett feltenni(azt is csak gyakorlatilag a frissesség miatt de hát ez egyértelmű), néztem is egy nagyot :D
  • kissssss
    #22
    fuuujjjj pacal :-D én sem szeretem XD
  • mousee
    #21
    Addig örülj, amíg nincs itt... :D

    Amúgy win7 tényleg jó rendszer lett. Bár most a laptopomon (ubuntu/win7 dual boot) eléggé pihenőre van téve. Vettem egy G3as iMac-et, és azzal bohóckodom. Tettem bele 512 ramot, meg egy 80 gigás winyót... 400mhz proci, és nagyon feeling :D. Komolyan ennek a gépnek lelke van.. megvan az új kiskedvenc :D
  • Adamul
    #20
    Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy HOL van már vantulok???
    Már bekészítettem a popcornt meg üdítőt... :D
  • Magiszter
    #19
    És hogy nem szereted a paclat. Ez már 2... tehát durván tökéletlen vagy
  • Sanyix
    #18
    De én majdnem, az egyetlen hibám csak a szerénység :)
  • Magiszter
    #17
    Senki se tökéletes.
  • Sanyix
    #16
    utálom a pacalt...
  • gothmog
    #15
    te meg foglalkozz azzal hogy betartod a saját szabályaidat
  • Magiszter
    #14
    Főleg ha a nő kezében egy frissen főtt pacal is van... bár ízlések és taslik...
    De tessék csak nyugodtan kiforgatni a szavaimat. Nekem élvezet egy szép, áttetsző, előtűnő, hullámzó vackot bámulni mikor otthon leülök a gép elé 1-2 órára, mint a "fapados" XP dizájnt a munkahelyemen 8 órában.
  • Sanyix
    #13
    ha neked élvezet egy oprendszerre ránézni, és használni, akkor ott komoly problémák vannak. Főleg ha ez a rendszer ráadásul win.
    Egy jó nőre élvezet ránézni, FŐLEG használni :D, de az os nem ilyen.
  • kissmikki
    #12
    Nem szoktam kommentelni, de most már muszáj lesz :)

    "kár hogy ugyanezt el lehet érni külön programmal is bármilyen winen"
    Ahogy már írták, ez igaz. Viszont itt nem az a lényeg, hogy mit lehet és mit nem, hanem, hogy mennyi idő alatt. Személy szerint én is régóta használok Windows-t, és én is mindent el tudtam intézni az XP-vel is, amire szükségem volt. De már egyre inkább kezdett nyűg lenni.
    Egy XP telepítés mindennel együtt 3-4 óra, mire minden kis tweak-et beállítok, felrakom az alapvető (!) programjaimat és drivereket. És bármennyire is igyekszem elkerülni, rendszeresen szükség volt az újratelepítésre (és igen, image-ből gyorsabb és egyszerűbb, stb-stb, de akkor is nyűg).
    Ezzel szemben megfogtam a win7-et, feltelepítettem a nem éppen mai gyerek Dell D600-amra (2 db eszközhöz nem talált drivert, ezek XP-s megfelelőjét viszont elfogadta), és lám-lám tweak-ek nélkül gyorsabb (!), mint az XP. Nem volt több az egész háromnegyed óránál.
    És igen, előbb-utóbb a win7 is eljut abba a stádiumba, hogy tweak-elni kell, de addigra már jön a következő generáció. Azt hiszem ez a fejlődés normális menete.
    És akinek meg nem jó a win, és nem jó a linux, és nem jó a mac, annak még mindig ott van a lehetőség, hogy fog egy c compilert meg egy szövegszerkesztőt, és nekiáll megírni a saját operációs rendszerét. Megteheti. Pusztán az időbefektetés a nem mindegy. Én már meguntam az állandó állítgatást, inkább felhasználó vagyok az otthoni gépemen, mint rendszergazda. És ebben egyre jobbak az újabb operációs rendszerek. Akinek nem kell, használja a régit, viszont fogadja el a következményeit is. Ha maradsz, lemaradsz.
  • Stefling
    #11
    Jelen pillanat is Win 7-et használok és ez már egy teljesen jó oprendszer, megvagyok vele elégedve, a vista helyett ez kellett volna 2006-ban..
  • who am I 7
    #10
    jajj gótmog, nem kell a hülyeség, inkább foglalkozz a felkiáltójeleddel.Senki sem fog sírni..ha, nem látnád csak kifiguráztuk a formát, amiért hülyeségeken lovagol...nincs ebben semmi, magának köszönheti...Normálisabb linuxosok is max röhögnek rajt
  • Narxis
    #9
    Nekem nincs bajom a linuxosokkal, csak vantulokkal vagy már ki tudja milyen néven ír... de az tuti felismerem ha ide jön flémelni.. :)
  • Magiszter
    #8
    Szeretem ezeket az érveket. Hogy ezt-azt-amazt külön progival is meg lehetett csinálni. Igaz. Csakhogy ebben nem kell másik 32 programot telepíteni meg 94 drivert az utolsó csavarhoz is, hanem benne van ebben az egyben. Felment a notimra 20 perc alatt és semmit se kellett machinálnom pluszban csak a hátteret. És nekem meg sok más "láma-user"-nek tetszik. Tudod: minél egyszerűbb annál nagyszerűbb. Az átlag felhasználó, nem a "hiperjúzer" szereti ha 2 kattintásra mennek a dolgok és minél kevesebbet kell szöszölni az utómunkálatokkal. Szóval igen, nem találták fel a spanyolviaszt, de szépen összerittyentettek egy mai színvonalú, gyors, probléma mentes oprendszert amire még élvezet is ránézni, és használni.
  • gothmog
    #7
    Aztán meg majd hogy fog sírni a szátok, hogy már megint idejöttek flémelni a linuzosok. Ki kezdett már megint a linuxról ugatni egy wines hír mellett?
    rád is vonatkozik, húemáj.
  • who am I 7
    #6
    Ne báncsad Vantulokot Ő kubuntun emulálja az ubuntut abban VMmel a win 3.1-et abban a win 98at és abban a Vistát amiben a win 7-et installálja a virtual drivera 5 perc alatt
  • Sanyix
    #5
    bár tény hogy sok koknúb beszívja majd ezt is :D
  • Sanyix
    #4
    úúú ezzel a technológiával kiszarták a spanyolviaszt... kár hogy ugyanezt el lehet érni külön programmal is bármilyen winen.
    Szóval az a lényeg, hogy a beépített energiagazdálkodás szar volt, és most javították, és közben úgy tesznek mintha eget rengető újítás lenne :D
    Olyan ez mint amikor xp-nél bejelentették hogy ott már nincs kékhalál... persze mert defaultban rögtön újraindítja a gépet ha kékhalál lenne :)
  • Magiszter
    #3
    Azt én is észre vettem hogy kb 25-30 perccel tovább bírja az aksi Win7 alatt mint XP-n. Meg nekem bejön ez az összevont gombos tálca is és hogy ha kihúzok egy ablakot a szélére akkor félképernyőre vált. Gyakran használom. Illetve még számos egyéb dolog is ami benne van számomra tetszetős. Eddigi legnagyobb negatívum hogy a "Portable" programok nem mennek, de gondolom majd javítják az illetékesek.
    Boot idő meg notin szerintem nem fontos nekem hisz úgy is hibernálok. Onnan meg pik-pak felállt az XP is.
  • lck
    #2
    Linuxba nem kő ilyen csiricsáré, parasztvakító ficsör - anélkül is tovább bírja.
  • Narxis
    #1
    Vantulok! Mit szólsz ehhez a szép eredményhez? Windows 7-re váltottál már? A Linuxodban mikor lesz ilyen technológia?

    Na most már csak hátradőlök a fotelomban, kezembe veszem a popcorn-t és nézem a műsort.