Gyurkity Péter

Elutasították a NASA-hacker fellebbezését

Tovább folytatódik a brit hacker kiadatása körüli huzavona. A legutóbbi fellebbezést az illetékes testület elutasította, ám még ezzel sem zárult le minden út a férfit védő csapat előtt.

A ZDNet cikkéből megtudhatjuk, hogy az elutasítás értelmében a korábbi belügyminiszter sem vétett a törvény ellen, amikor a kiadatás megkezdése mellett érvelt. Gary McKinnon így újabb csatát vesztett el - védőügyvédei hiába hivatkoztak arra, hogy az Asperger-szindrómával diagnosztizált férfit nem lenne szabad hazájától távol bíróság elé állítani.

Bár az ügyben eljáró két főbíró elismerte, hogy komoly veszélyei vannak a kiadatásnak (amelyek között az esetleges öngyilkosságot is felsorolták), ez még nem elegendő ok arra, hogy a korábbi döntés ellen ítéljenek és ezzel megakasszák a procedúrát. Pénteken ismertették álláspontjukat, ezzel pedig a hacker tudomására hozták, hogy nem értenek egyet védői érvelésével - McKinnon nem jelent meg az eseményen, most azonban mindössze 28 nap áll rendelkezésére, hogy a Royal Courts of Justice, illetve az újonnan alakuló legfelsőbb bíróság előtt nyújtsa be ismételt fellebbezését.

Az ügyvédek ezalatt jelezték, hogy Barack Obama amerikai elnöknek is levelet küldtek, amelyben arra kérik, hogy vessen véget ennek a szégyenteljes procedúrának. Ezt a kérelmet mintegy 40 brit parlamenti képviselő írta alá, amely egyrészt jelzi a hacker növekvő támogatását, illetve azt is, hogy mindkét oldalon vannak olyanok, akik szerint a korábbi kiadatási egyezmény túlságosan az Egyesült Államoknak kedvez. Az ügy kapcsán ugyanis már több alkalommal felmerült, hogy módosítani kellene a megállapodás részletein, ez a vágy pedig egyre erősödik.

Maga David Cameron, a konzervatív toryk vezetője is felszólalt a mostani döntés kapcsán, amely szerinte nélkülöz mindenféle együttérzést a férfi iránt, illetve komoly szégyen a brit igazságszolgáltatásra nézve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #14
    Ennyit az angolokról. Ha kijelentenék, hogy nem adják ki, és kész, mi lenne ? Holnap eltűnne London ? Amerikai kommandósok elrabolnák ? Nem hinném...
  • lammaer #13
    "Ezt a kérelmet mintegy 40 brit parlamenti képviselő írta alá" - jol van, jutottak az angol parlamentbe is idiotak!

    "hogy komoly veszélyei vannak a kiadatásnak (amelyek között az esetleges öngyilkosságot is felsorolták), " - ebben mi a veszely? Egy hulyevel kevesebb...
  • Epikurosz #12
    o -> u
  • Epikurosz #11
    van az ofóknál is nagyobb titok?
  • pixx #10
    Nyilvánvaló, hogy nem ufós titkokról van, szó hanem valami nagyobbról. Azért nem csapnak ekkor szart.
    Belenyúlt valami nagyba, ezért megfeszítik, ennyi.

    Szerintem, ha USA-ban ekkor barom a szerver gazdák, és a userek, meg is érdemlik...
  • Epikurosz #9
    Kedves Gyurkity Péter!

    A hír ebben a formában hiányos. Én a helyedben utánanéztem volna, mert olyan érdekes részletei vannak, amelytől sokan itt a fórumon elélveznének.

    Először is, a srác 24 órára használhatatlanná tette:
    "The US authorities claim he deleted critical files from operating systems, which shut down the US Army’s Military District of Washington network of 2,000 computers for 24 hours, as well as deleting US Navy Weapons logs, rendering a naval base's network of 300 computers inoperable after the September 11th terrorist attacks. They claim the cost of tracking and correcting the problems he caused was $700,000."

    A betörés után pld. ilyen üzit hagyott az amcsi katonai rendszerben:
    "US foreign policy is akin to government-sponsored terrorism these days? It was not a mistake that there was a huge security stand-down on September 11 last year...I am SOLO. I will continue to disrupt at the highest levels.”

    A legérdekesebb az egészben, és a fenti üzitől elüt, hogy állítólag azért tört be, hogy az ufókra vonatkozó titkos infókat szerezzen.

    Na, bummm!
  • Tetsuo #8
    Honnan tudod, vele voltal? :D
  • Narxis #7
    Dehogynem.
  • Tetsuo #6
    szvsz ez a ficko meg nem volt nagyfiu ;)
  • NEXUS6 #5
    Ez a srác egyáltalán nem olyan nagy hekker, mint amekkora hírverés van körülötte. Tényleg szégyenteljes ez az egész ügy, nézz csak utána.

    A srác gyak írt(?) egy szkriptet, hogy be tudjon lépni olyan helyekre, amikre a kedves hülye júzer volt szíves egy entert megadni.

    Túl sok x-atkát nézett, most meg a fél világ róla beszél évek óta. Kb. mint amikor a kazázó háziasszonyt nem tudom hánymillió dollárra ítélték, mert meglopta a kiadókat.

    Egy röhej ez a világ, BKV, bank, egyéb nagyvállalat igazgatók meg néhány 10 millióval lelépnek miután tönkreteszik a céget, de az nem bűncselekmény kicsitse!

    Meg nem is téma.