Gyurkity Péter

Augusztusban jön a Windows 7 RTM

A szoftvercég partnerei, az OEM-gyártók, valamint a megfelelő oldalak előfizetői a következő hónapban jutnak majd hozzá az operációs rendszer kész változatához. A Windows Server forráskódját részben megnyitják a Linux számára.

A Windows Team Blog legújabb bejegyzésében arról olvashatunk, hogy augusztus meglehetősen sűrű hónap lesz a Microsoft illetékesei számára, ekkor érkezik majd ugyanis a Windows 7 sokszorosításra kész változata, amelyet szép lassan minden partner és érdeklődő megkap majd, a megfelelő feltételek teljesítése esetén. Valóban lesz családi csomag, az otthoni felhasználók számára.

A most közölt információk alapján biztosra vehetjük, hogy a július 30-án esedékes elemzői találkozó az operációs rendszerről fog szólni, az RTM-kód pedig ekkor készen áll majd a megjelenésre. A független hardvergyártók és szoftverfejlesztők kapják meg a végleges változatot elsőként, mégpedig augusztus 6-án, ők a Microsoft Connect, illetve az MSDN oldalairól tölthetik majd le a fejlesztést. Őket az aranyfokozatú partnerek követik majd 16-án, akik eleinte szintén kizárólag angol nyelven szerezhetik be a szoftvert, a többi nyelv pedig később érkezik, egészen október 1-ig elhúzva a megjelenési procedúrát. Az Action Pack előfizetők augusztus 23-án, az OEM-gyártók pedig két nappal a hivatalos RTM-megjelenés után kapják meg saját példányait - ez utóbbi dátum még titok, ezt a Microsoft nem árulta el.


A Software Assurance megállapodást aláíró vállalatok, akik nagy példányszámot igényelnek (Volume License) augusztus 7-től juthatnak hozzá a szoftverhez, míg a megállapodásból kimaradó cégeknek szeptember 1-ig várniuk kell. Az MSDN és a Technet oldalak előfizetői már elég korán, augusztus 6-án letölthetik saját példányaikat, eleinte szintén csak angol nyelven, majd október 1-ig minden más változatban. A nagyközönség október 22-től érheti el az operációs rendszert, ez lesz ugyanis az általános megjelenés dátuma. Külön ajándék ezúttal nem jár a bétatesztelőknek, számukra a kedvezményes előrendelési lehetőség helyettesítette ezt.

A Microsoft ezúttal a Linux-fejlesztőknek is kedvezett, mintegy 20 ezer sornyi forráskódot ugyanis nyilvánosan elérhetővé tettek a Windows Server operációs rendszerekből (a GPL 2 licenc alatt). A lépés célja, hogy a Hyper-V virtualizációs megoldások alatt az eddiginél jobb szoftveres meghajtókat készíthessenek a külső fejlesztők, ezzel is javítva az átjárhatóságot a két eltérő platform között.

A cég időközben bejelentette az RTM-változat elkészültét, hamarosan meglátjuk, mennyiben befolyásolja ez a fenti dátumokat - ha befolyásolja egyáltalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Razors #51
    Üdv!

    Nekem

    Processor : Intel Core i3-2120 3.3GHz, 2 mag + Hyper Threading, 3MB cache jah még a biztonság kedvéért csaptam hozzá egy Cooler Master Hyper TX3 hűtést

    Alaplap : ASUS P8H61-M LE/USB3 rev 3.0: new B3 revision
    Memória : 8GB Kingmax DDR3 1333MHz dual channel
    winchester: 500GB Seagate Barracuda 7200.12 SATA-3/6Gb
    Grafika : NVidia GeForce GTX 550 Ti 3GB

    Nálam eddig a régebbi gépemen az XP-volt a favorit, most a windows 7 64 bit-re azt kell mondjam ezen a konfigon FANTASTIC!!! Imádom!

    Avastot használok, eddig 6 hónap és eggyeteln fagyás és renszerhiba sem volt, pedig játszok is rajta keményen , ha időm engedi :)
  • BlackRose #50
    Nem azért, hogy a pingvin távol maradjon tőlle? :)
  • djw #49
    azért a legnagyobb melegben jön a windows7, hogy hátha nem fagy annyira meg? >:D
  • passatgt #48
    igazat adsz saját magadnak?
  • BlackRose #47
    OFF:

    Ezt most jóindulatból mondom.

    Nézd meg a Braveheart című filmet és az első harmadában van egy jelenet amikor a kis William kezébe veszi a kardot és gyűlölettel teli arcal nézageti, a nagybácsi aki viszont nagy és okos ember kiveszi a kezéből és azt mondja neki "előbb tanult meg használni ezt (és a fejére mutat) és csak aztán ezt (a kardot mutatja)..."

    Szóval mit akarok mondani, látom elképesztő mennyiségű gyűlölet van benned és ennek valószínűleg van valami gyökere, de szinte 90% biztosra veszem, hogy azért van ez igy mert pici a tudásod és mert az amit tudsz az általában téves. Ronald Reagan (volt amerikai elnök) mondta, hogy "nem az a baj ha valaki nem tud semmit hanem az a baj ha mindent ami tud téves", és mondhatom nagyon igaza volt neki.

    Tehát most halgasd meg a jóindulatú tanécsomat mert egy olyan ember monda neked aki nem akar rosszat senkinek és aki tisztában van a korrupt kormányok és korlátlan hatalmű állam veszélyeivel stb. (irásaimból itt az SG-n is sokat tanulhatsz erről). Tanulj és aztán beszélj. Az ilyen téves és extrém mondások nem segítenek a szabadságnak inkább megsértik és gyengítik azokat a kritikusan racionális köröket amelyek tényleg próbálkoznak javítani a helyzeten. Az észt kell alkalmazni és nem a kardot. De az észt csak akkor tudod alkalmazni ha megfelelő adatokkal rendelkezel és ha ezeket az adatokat feltudod dolgozni mert logikád és értelmes gondolatmeneted van.

    A logikával viszont vigyázni kell mert az első fokozaton nem szabad befejezni mert téves lesz az eredménye, ez a legtöbb mai tanúlt és művelt ember hiányossága, még amikor valós adatokkal is rendelkeznek csak egy fokozatú logika után dontenek (az érem másik oldalát nem veszik figyelembe).

    Ezt nem sértegetésből mondom hanem jóindulatból, mert ha igy beszélsz ahogy itt beszéltél nem lehet semmi értelmes társadalmi életed, a gyűlölet nem vezet sehová, csak keserűségbe és magányba vagy egy olyan kis extrém csoportba akinek ugyanezek a gondjai vannak mint neked. A társadalom és a világ gyönyöre nem a bezártságban van hanem a cserében (ötletek, információk, munka, stb.) és együttműködésben. Egyik cél az kell legyen, hogy megvigyázzuk a társadalmat és növeljük a társadalom szabadság szintjét, a megoldás nem a társadalom megosztásában vagy megsemmisítésében van, hanem az emberek felvilágosításában és együttműködésében. A korrupt kormányokban is emberek dolgoznak, amikor hazamennek 99% ugyan olyan ember mint mindenki más, nem jobb és nem is rosszabb, a rendszer az amin változtatni kell, a bürokraciának öröklődő tulajdonságai vannak, a bürokráciát NEM lehet javítani, negatív hatását csak úgy lehet csökkenteni ha magát a bürokráciát csökkenteni tudjuk. A jogrendszert szintén csak akkor tudjuk megváltoztatni ha világosan megmondjuk, hogy minek hol a helye. Sajnos a bürokrácia megtesz mindent, hogy a jogrendszer egy zűrzavar legyen amiben senki semmit nem ért, mert az felel meg neki, ezért kell csökkenteni, hogy csökkentsük a befolyását. Demokráciában élünk ha elég felvilágosultak vagyunk akkor megtudjuk változtatni a dolgokat, de az igazság az, hogy ezzel a tudásal sajnos ez az amire képesek vagyunk, mi választottuk és maguk közül választottunk, sajnos a kollektív tudásunk ennyire elég.

  • mousee #46
    Nem fáj az igazság, sokszor egyet is értek azzal amit írsz, de ahogy előadod (vagy inkább idehányod), na az kritikán aluli.

    Még szerencse, hogy magadnak igazat adsz :)

    Akkor most megpróbálom a te nyelvezeteden előadni az én saját tapasztalataimat:

    XP-t baromi sokáig használtam, a maga bajaival, nyűgjeivel, de aztán szépen kikupálódott. Megfordult a kezem alatt agyontuningolt DVD-s verziótól kezdve 150 megás csontra herélt verzióig minden. Baromi jó kis rendszer, ez tény, de ha egy újabb izmos vasra rakod, akkor már nem tudja kihajtani.

    Vista: Szintén teszteltem, és osztom a véleményedet, egy rakat szar. Batár, lassú (pedig egész izmos gépen teszteltem, 2giga ram, core2duo proci, gf8500GT videókártya, szal nem egy ócskavas). Baromi sok helyet foglal, viszont cserébe idegesítő dolgai vannak, és képes virtualboxban is elkékhalálozni. Valószínűleg HW hiba. Aha.

    Win7: Mivelhogy a vistára épül, én is úgy álltam neki, hogy na, döglődik az MS, és egy bukott szarra építve előhozza a szar 2.0-át. Viszont fórumokon egész jó dolgokat írtak róla, így amikor RC kijött, lekaptam én is a 64 bitest. És kellemes csalódás. Kb a vistának kellett volna ilyennek lennie. Jó konfigon a frissen telepített XP-t leveri tempóban, érezhetően gyorsabban indulnak a programok rajta, és persze az egész rendszer nem hal meg, ha beteszel egy agyonkarcolt, de még nyomokban olvasható lemezt. Szal akárki akármit mond, a saját tapasztalataim alapján ez a legjobb MS rendszer. Pedig úgy indultam neki a tesztelgetésnek, hogy na, még egy rakás szar.
  • SityiSXT #45
    XP-nél anno nem dettó ugyanez volt? Jó a 2000, minek az erőforrászabáló XP, majd ha kijött az SP1... Gondolom életedben nem láttál még nagyvállalati IT infrastuktúrát, ahol bizony nem két perc átállítani párszáz-párezer gépet egyik OS-ről a másikra... A vállalatok nem elutasítják a Windows 7-et, hanem nem vezetik be azonnal, mert az átálláshoz idő kell, és ezt forgatja ki néhány lap úgy, hogy nemet mondanak ezek a cégek a Windows 7-re.

    És ezt a trójai izémizét hol kell keresni amúgy XP-ben meg Vista alatt? Nagyon kíváncsivá tettél, de eddig egy kanyi részletet sem mondtál el arról, hogy konkrétan hogy is működik ez...
  • Vantulok #44
    fáj az igazság?

    osztom scaine véleményét és én is rakás foshalmaznak tartom mind a viszta mind a win7 próbálkozásokat. és addig amíg egy olyan egyszerű és népszerű program, mint az utorrent nem fog rendesen futni e két OSnek nevezett bughalmazon, addig álmodni se merjenek hogy elterjed.

    Az hogy _egyszer_, _majd_, _talán_, jó OS lesz belőle, _ha_ fejlesztenek rá elég szoftvert, senkit nem érdekel, mert egyenlőre úgy néz ki a helyzet, hogy még drivert sem fognak hozzá gyártani és a 6 legnagyobb PC/LAPTOP gyártó el is állt a Windows7re való bármilyen fejlesztéstől, továbbá 10ből 6 vállalat NEMET mond a Windows 7re.

    Ez a lassú elindulás, meg hogy "majd kipróbálom egy év múlva mikor már bejáratott lesz" , meg "kipróbálom majd ha .. kijött hozzá az SPx .. befontam a szemöldökömet" mentalitás ez már ismerős a Viszta időszakából is, úgy 2 évvel ezelőttről. És lám-lám mekkora pofáraesés lett belőle.
  • mousee #43
    OFF:
    Nem tud valaki egy olyan cuccot hegeszteni, amivel ignore lista alapján lehetne szűrni kedvenc barátunkat? Csak mindig hozzá kell csapni az új neveket, és máris szűri a hülyeségeket...
  • Vorpal #40
    Ez a hottod Scaine nagy vesztes lehet ;DDD

    Ahogy így elképzelem, ahogy anyukájánál egy Linuxos géppel éldegél és kurvára megmondja;)))