51
 • Razors
  #51
  Üdv!

  Nekem

  Processor : Intel Core i3-2120 3.3GHz, 2 mag + Hyper Threading, 3MB cache jah még a biztonság kedvéért csaptam hozzá egy Cooler Master Hyper TX3 hűtést

  Alaplap : ASUS P8H61-M LE/USB3 rev 3.0: new B3 revision
  Memória : 8GB Kingmax DDR3 1333MHz dual channel
  winchester: 500GB Seagate Barracuda 7200.12 SATA-3/6Gb
  Grafika : NVidia GeForce GTX 550 Ti 3GB

  Nálam eddig a régebbi gépemen az XP-volt a favorit, most a windows 7 64 bit-re azt kell mondjam ezen a konfigon FANTASTIC!!! Imádom!

  Avastot használok, eddig 6 hónap és eggyeteln fagyás és renszerhiba sem volt, pedig játszok is rajta keményen , ha időm engedi :)
 • BlackRose
  #50
  Nem azért, hogy a pingvin távol maradjon tőlle? :)
 • djw
  #49
  azért a legnagyobb melegben jön a windows7, hogy hátha nem fagy annyira meg? >:D
 • passatgt
  #48
  igazat adsz saját magadnak?
 • BlackRose
  #47
  OFF:

  Ezt most jóindulatból mondom.

  Nézd meg a Braveheart című filmet és az első harmadában van egy jelenet amikor a kis William kezébe veszi a kardot és gyűlölettel teli arcal nézageti, a nagybácsi aki viszont nagy és okos ember kiveszi a kezéből és azt mondja neki "előbb tanult meg használni ezt (és a fejére mutat) és csak aztán ezt (a kardot mutatja)..."

  Szóval mit akarok mondani, látom elképesztő mennyiségű gyűlölet van benned és ennek valószínűleg van valami gyökere, de szinte 90% biztosra veszem, hogy azért van ez igy mert pici a tudásod és mert az amit tudsz az általában téves. Ronald Reagan (volt amerikai elnök) mondta, hogy "nem az a baj ha valaki nem tud semmit hanem az a baj ha mindent ami tud téves", és mondhatom nagyon igaza volt neki.

  Tehát most halgasd meg a jóindulatú tanécsomat mert egy olyan ember monda neked aki nem akar rosszat senkinek és aki tisztában van a korrupt kormányok és korlátlan hatalmű állam veszélyeivel stb. (irásaimból itt az SG-n is sokat tanulhatsz erről). Tanulj és aztán beszélj. Az ilyen téves és extrém mondások nem segítenek a szabadságnak inkább megsértik és gyengítik azokat a kritikusan racionális köröket amelyek tényleg próbálkoznak javítani a helyzeten. Az észt kell alkalmazni és nem a kardot. De az észt csak akkor tudod alkalmazni ha megfelelő adatokkal rendelkezel és ha ezeket az adatokat feltudod dolgozni mert logikád és értelmes gondolatmeneted van.

  A logikával viszont vigyázni kell mert az első fokozaton nem szabad befejezni mert téves lesz az eredménye, ez a legtöbb mai tanúlt és művelt ember hiányossága, még amikor valós adatokkal is rendelkeznek csak egy fokozatú logika után dontenek (az érem másik oldalát nem veszik figyelembe).

  Ezt nem sértegetésből mondom hanem jóindulatból, mert ha igy beszélsz ahogy itt beszéltél nem lehet semmi értelmes társadalmi életed, a gyűlölet nem vezet sehová, csak keserűségbe és magányba vagy egy olyan kis extrém csoportba akinek ugyanezek a gondjai vannak mint neked. A társadalom és a világ gyönyöre nem a bezártságban van hanem a cserében (ötletek, információk, munka, stb.) és együttműködésben. Egyik cél az kell legyen, hogy megvigyázzuk a társadalmat és növeljük a társadalom szabadság szintjét, a megoldás nem a társadalom megosztásában vagy megsemmisítésében van, hanem az emberek felvilágosításában és együttműködésében. A korrupt kormányokban is emberek dolgoznak, amikor hazamennek 99% ugyan olyan ember mint mindenki más, nem jobb és nem is rosszabb, a rendszer az amin változtatni kell, a bürokraciának öröklődő tulajdonságai vannak, a bürokráciát NEM lehet javítani, negatív hatását csak úgy lehet csökkenteni ha magát a bürokráciát csökkenteni tudjuk. A jogrendszert szintén csak akkor tudjuk megváltoztatni ha világosan megmondjuk, hogy minek hol a helye. Sajnos a bürokrácia megtesz mindent, hogy a jogrendszer egy zűrzavar legyen amiben senki semmit nem ért, mert az felel meg neki, ezért kell csökkenteni, hogy csökkentsük a befolyását. Demokráciában élünk ha elég felvilágosultak vagyunk akkor megtudjuk változtatni a dolgokat, de az igazság az, hogy ezzel a tudásal sajnos ez az amire képesek vagyunk, mi választottuk és maguk közül választottunk, sajnos a kollektív tudásunk ennyire elég.

 • mousee
  #46
  Nem fáj az igazság, sokszor egyet is értek azzal amit írsz, de ahogy előadod (vagy inkább idehányod), na az kritikán aluli.

  Még szerencse, hogy magadnak igazat adsz :)

  Akkor most megpróbálom a te nyelvezeteden előadni az én saját tapasztalataimat:

  XP-t baromi sokáig használtam, a maga bajaival, nyűgjeivel, de aztán szépen kikupálódott. Megfordult a kezem alatt agyontuningolt DVD-s verziótól kezdve 150 megás csontra herélt verzióig minden. Baromi jó kis rendszer, ez tény, de ha egy újabb izmos vasra rakod, akkor már nem tudja kihajtani.

  Vista: Szintén teszteltem, és osztom a véleményedet, egy rakat szar. Batár, lassú (pedig egész izmos gépen teszteltem, 2giga ram, core2duo proci, gf8500GT videókártya, szal nem egy ócskavas). Baromi sok helyet foglal, viszont cserébe idegesítő dolgai vannak, és képes virtualboxban is elkékhalálozni. Valószínűleg HW hiba. Aha.

  Win7: Mivelhogy a vistára épül, én is úgy álltam neki, hogy na, döglődik az MS, és egy bukott szarra építve előhozza a szar 2.0-át. Viszont fórumokon egész jó dolgokat írtak róla, így amikor RC kijött, lekaptam én is a 64 bitest. És kellemes csalódás. Kb a vistának kellett volna ilyennek lennie. Jó konfigon a frissen telepített XP-t leveri tempóban, érezhetően gyorsabban indulnak a programok rajta, és persze az egész rendszer nem hal meg, ha beteszel egy agyonkarcolt, de még nyomokban olvasható lemezt. Szal akárki akármit mond, a saját tapasztalataim alapján ez a legjobb MS rendszer. Pedig úgy indultam neki a tesztelgetésnek, hogy na, még egy rakás szar.
 • SityiSXT
  #45
  XP-nél anno nem dettó ugyanez volt? Jó a 2000, minek az erőforrászabáló XP, majd ha kijött az SP1... Gondolom életedben nem láttál még nagyvállalati IT infrastuktúrát, ahol bizony nem két perc átállítani párszáz-párezer gépet egyik OS-ről a másikra... A vállalatok nem elutasítják a Windows 7-et, hanem nem vezetik be azonnal, mert az átálláshoz idő kell, és ezt forgatja ki néhány lap úgy, hogy nemet mondanak ezek a cégek a Windows 7-re.

  És ezt a trójai izémizét hol kell keresni amúgy XP-ben meg Vista alatt? Nagyon kíváncsivá tettél, de eddig egy kanyi részletet sem mondtál el arról, hogy konkrétan hogy is működik ez...
 • Vantulok
  #44
  fáj az igazság?

  osztom scaine véleményét és én is rakás foshalmaznak tartom mind a viszta mind a win7 próbálkozásokat. és addig amíg egy olyan egyszerű és népszerű program, mint az utorrent nem fog rendesen futni e két OSnek nevezett bughalmazon, addig álmodni se merjenek hogy elterjed.

  Az hogy _egyszer_, _majd_, _talán_, jó OS lesz belőle, _ha_ fejlesztenek rá elég szoftvert, senkit nem érdekel, mert egyenlőre úgy néz ki a helyzet, hogy még drivert sem fognak hozzá gyártani és a 6 legnagyobb PC/LAPTOP gyártó el is állt a Windows7re való bármilyen fejlesztéstől, továbbá 10ből 6 vállalat NEMET mond a Windows 7re.

  Ez a lassú elindulás, meg hogy "majd kipróbálom egy év múlva mikor már bejáratott lesz" , meg "kipróbálom majd ha .. kijött hozzá az SPx .. befontam a szemöldökömet" mentalitás ez már ismerős a Viszta időszakából is, úgy 2 évvel ezelőttről. És lám-lám mekkora pofáraesés lett belőle.
 • mousee
  #43
  OFF:
  Nem tud valaki egy olyan cuccot hegeszteni, amivel ignore lista alapján lehetne szűrni kedvenc barátunkat? Csak mindig hozzá kell csapni az új neveket, és máris szűri a hülyeségeket...
 • Vorpal
  #40
  Ez a hottod Scaine nagy vesztes lehet ;DDD

  Ahogy így elképzelem, ahogy anyukájánál egy Linuxos géppel éldegél és kurvára megmondja;)))
 • Running
  #39
  Még szerencse, hogy tényleg mindenhol van egy srác aki meg tudja mondani a frankót.
  Átlag csicska droid user vagyok. Xp-t használtam, feltettem a Vistát, 4 hónapig kínlódtam vele, feltettem Win7 bétát h mit muzsikál. Szép-gyors, nagyon tetszett, csak sajnos a Pb nem támogatta, így del. Vissza Xp, de nagyon várom már, h kijöjjön a teljes win7, mert én is az érzem, hogy ez tényleg jól sikerült, kb mint anno az Xp.
 • Stray
  #38
  Hmmm... Azt még megérteném, hogy nem szereted a Microsoftot, de miért kell ezt ordenáré módon kimutatnod, mikor itt senki nem valószínű, hogy ottani dolgozó?
  Amúgy most egyetértek BlackRose-al, nem vagy Te kicsit túl paranoid? Pont átlagjuzert fogják vizsgálni.
  Ezt meg végképp nem értem: "a balek még fizet is azért, hogy aztán megfigyeljék a csicska rendőrök." (bár nem értek hozzá, hogy így van -e) Miből gondolod, hogy amennyiben a Microsoft betesz egy valószínüleg illegális megfigyelő rendszert, azt pont a "csicska" magyar rendőrség tudtára hozza, hogy "persze tisztelt hatóság, itt ez az illegális lehetőség és ezzel megfigyelheti Kovács Józsefet"?
  Mellesleg, ahogy az esetleges megfigyelő rendszereket kicsapták az XP-ből a tört verziókban, úgy gondolod, hogy idővel ugyanezt nem teszik meg a W7-tel is (ha van benne)?
  A W7 sebességéről és teljesítményéről meg annyit, hogy kíváncsiságból felgyömöszöltem egy melóhelyi "régi" gépre, amiben 2.4-es proci, 1GB memória és alaplapra integrált (!!!) videókártya van és ment rajta szépen, persze, az aerót és a játékok futtatását el kellett felejtenem, de más gond nem igen volt. Sőt az említett géppel volt némi problémám, mert kb. csak minden 5. indulásra ált fel a rendszer -és csak sejtettem a hiba okát-, a W7 meg az első indulásnál az arcomba várta, hogy bibis a memória.
 • zserrbo
  #37
  És mindezt egy nő mondja (az adatlapja szerint). Jaj mekkora a tudatlanság a világon. Akárhol járok a neten tele van hülyékkel.
 • cateran
  #36
  -vallvonogatas-..biztos a laptopjaim szarok,de nem latom,hogy lassu lenne a Win 7..sot haloban is siman csacsognak egymassal..sot kozben a wireless is megy (vista alatt voltak gondok..)
  De mit tudhatok en,a tenyleges felhasznalo,szemben veled az elmeleti fikazoval..
 • BlackRose
  #35
  Megkérném az sg.hu fejlesztőit, hogy tegyenek a tendszerbe egy nagyobb smajlit mert ami itt van egyszerűen nem elég...  Komolyan... a Windows 7 gyorsabb az XP-nél modern gépen, ezt tapasztalatból mondom, a Béta is az RC is és az RTM is.

  Mondjuk igazad van és tényleg van benne trójai ami megfigyel (nem, hogy van de mégis nem akarok veled vitatkozni ), akkor mond azt gondolod, hogy a Microsoft erőforrást, pénzt és időt költ el azért, hogy téged megfigyeljen?

  Valami fontos ember lehetsz ha ezt gondolod. Én vagyok az első aki ellenáll minden féle szabadságellenes lépésnek, megfigyelésnek, korlátlan hatalmú államnak stb. (ha nem hized olvasd el mit szoktam itt az sg-n irni). De ami a "holly bullshit absolute paranoiac conspiracy theorist nootjob crackhead" dolgokat illeti tényleg nincs elég nagy smajli sem az sg-n sem a világon amivel válaszolhatnák.
 • B0nFire
  #34
  Már hogy tudnának megfigyelni, amikor ott van a TOR!
 • BlackRose
  #32
  Azért 390-400 millió értékesített licenszet én nem mondanák "kutya sem használjának"... és ide még nem is számoltuk a warez usereket...

  Igaz, hogy a Microsoft ennek a kétszeresét tervezte, és ilyen relatív összehasonlításban tényleg "megbukott" de jelenleg az XP után a világ második legelterjetebb OS-e. Az XP meg vicc a Windows 7-hez képest - ma, mert amikor elkészült kb. "nagymamánk idejében" :) - akkor egy egész jó kis OS volt, a Vista SP2-hez is vicc a Windows 7-hez képest meg csak annyit mondok, aki XP-n marad annak fájni fog.
 • BlackRose
  #30
  Azt mondják a Vistára, hogy Windows Pista aztán meg kisűlt, hogy a Windows 7-est csinálta a Pista

  http://edge.technet.com/Media/Building-Win7-interview-with-a-Build-Engineer/

  Érdekes adatok...
 • Sanyix
  #29
  meg a pisi3 is kilőve... meg minden pc-n és vinfoson, meg az xkoxon kívül.
 • roliika
  #28
  Bocs hogy ennyire felzaklattalak vele. :DD
 • A1274815
  #27
  "Objective C"

  Ja az az a programnyelv ami úgynézki, mintha a programozó űres C függvényekbe beírt volna pszeudó nyelven készűlt kommenteket:

  if (firstLaunch)
  {
  firstLaunch = false;

  [[NSAutoreleasePool alloc] init];
  [NSApplication sharedApplication];
  [NSApp setDelegate:[[[AppDelegate alloc] initWithDevice:this] autorelease]];
  [NSBundle loadNibNamed:@"MainMenu" owner:[NSApp delegate]];
  [NSApp finishLaunching];

  path = [[[NSBundle mainBundle] bundlePath] stringByDeletingLastPathComponent];
  chdir([path cString]);
  }

  uname(&name);
  Operator = new COSOperator(name.version);
  ...
  ..
  .

  "illetve az ő rendszerük azért elég kiforrott és jó fejlesztői környezet van hozzá (Xcode)"

  Pfff. Na ne túllozunk, kb. egy Borland C++ 5.0 színten van húszmillió ablakkal. 2 hónapig volt vele dolgom és visszasírtam a még az Eclipset is.
 • A1274815
  #26
  "amúgy meg tudnák oldani, de nem fér bele a költségvetésükbe, mivel az Open GL elég buta a DirectX-hez képest sajnos."

  Ne keverjűk a szezont a fazonnal!
  Nem az OpenGL-re mondta, hanem a Linux-os nem NVidia OpenGL driverekre.

  "A döntés következtében így úgy tűnik, hogy sem a Rage, sem az azt követő id Software játékok - köztük az új Wolfenstein - nem fognak már megjelenni Linux alá. "Azt hiszem nem lenne nagyon nehéz megoldani, hogy a bináris NVidia meghajtókkal futtatásra bírjuk [a játékot], de más OpenGL meghajtók erre a szintre hozása funkcionalitásban és teljesítményben többet kívánna tőlünk, mint amit megengedhetünk magunknak", közölte Carmack." Forrás: PC Forum
 • roliika
  #25
  Az OSX egy vegyes tüzelésű apit használ. ;) Objective C és ...elég spéci függvény könyvtárak..nem tiszta open GL...illetve az ő rendszerük azért elég kiforrott és jó fejlesztői környezet van hozzá (Xcode) míg linux alatt...nincs, ha csak a küldőd Netbeanst nem nézem, de azzal nemfoknak nekiállni játékot csinálni valószínű.
 • Chriss745
  #24
  Ez enyémben egyáltalán nincs semmi buhera, csak a boot record van máshonnan (az meg tök mind1). Minden más genuine. Persze vannak a neten buherált verziók, de tudni kell honnan leszedni a megbízhatót.
 • DjDano
  #23
  Az Ultimate Girl + Editionhoz :D
 • DjDano
  #22
  "Régebbi gépen értelemszerűen nem, azokra nem is szabad erőltetni."

  Nekem egy P4 2.66Ghz-es gépen van Windows 7, 1256 mega rammal... Persze mivel 5 éves konfig, csak netezésre zenehallgatásra és filmnézésre használom, de maximálisan elégedett vagyok a gyorsasággal!

  Sőt bőven elég neki egy gyengébb Cerka is, csak RAM legyen elég...
 • Alfa Of NS
  #21
  A képen látható lányt a Win7 melyik verziójához adják?
 • Chris05
  #20
  Akkor már szerintem a Windows 3.1-et válaszd, az való neked, az még elavultabb. 2 ütem a menő, nem a 4 ezt ne feledjétek. B*nkó vagy "bákszi"!.
 • Vorpal
  #19
  ehhehe.DD
 • mousee
  #18
  Azt kihagytam, hogy mindez persze elsődlegesen desktop szempontbeli tapasztalat.
 • mousee
  #17
  Hát, azért nem éppen. XP-t ismerem elég jól (5év+ tapasztalat), vistát is teszteltem, és kb 2 hónapig bírtam. A vista igenis szarul sikerült, az egész egy batár optimalizálatlan kódhalmaz, iszonyatos gépigénnyel. A win7-el viszont teljes mértékben csak pozitív tapasztalataim vannak. Értelemszerűen kell egy 2 magos gép alá legalább 1 giga rammal, de egy ilyen gépen már tempóban röhögve odaveri az XP-t. Régebbi gépen értelemszerűen nem, azokra nem is szabad erőltetni.
 • who am I 7
  #16
  Aug.-ot akartam írni.

  Nekem az RC -van fent, és nincs semmi probléma vele.Gyors, rögtön felismert mindent, természetesen csak hangkari drv. (emu) és nvidia drivert kellett feltennem pluszba.Minden más müxik flottul.
 • who am I 7
  #15
  az a buher verzió.Aut eleje közepe előtt neked nem lesz meg az orig iso
 • zola2000
  #14
  jó, de most ez hogy jön ide, mert a pc nem arra való alapból...
 • Yv@n
  #13
  Neki mindegy, csak trollkodni jött. :)

  A win7 az eddigilegjobb ms desktop os, már béta állapotban sokkal jobb stabilabb rendszer, mint a korábbi verziók végleges kiadásai, de ő ezt annyival lerendezi, hogy szar.

  Tanulságos cikk: ("Rossz név" bekezdés)
  http://www.hwsw.hu/hirek/42357/microsoft-windows-vista-xp-7-operacios-rendszer.html

  Tehát miért szar a vista? Azért mert a szomszéd srác azt mondta. Igaz hogy ő sem látta soha, de hallotta a suliban a srácoktól. Másik eset, hogy látta telepítve, esetleg ő maga próbálta meg felrakni a 6 éve bontóból szerzett quantum lct winyóra egy nforce1 lapon, (amiről már a gyártója is elfelejtette hogy valaha csinált olyat), és a végén még a start menü is akadt, pedig egy igen jó integrált ősrégi gef van azon a jó kis nforce-os deszkán. A vista tehát nyilvánvalóan szar, és a win 7 is csak az lehet :)
 • Yv@n
  #12
  Carmack mostanában úgylátszik késztetést érez rá, hogy segget csináljon a szájából. No nem azért, mert nehéznek minősíti linux alá a fejlesztést, hisz ebben nyilván igaza van, hanem mert olyanokat mond, amik baromira ellentétsek azzal amit 1-2 hónappal ezelőttig hangoztatott :)
  lásd openGL-el minden megvalósítható, illetve mennyire szar nextgen konzolra fejleszteni. Aztán most már ott tartunk, hogy hirtelen az openGl szar lett, a reage-et pedig kezdetektől úgy fejlesztik, hogy controller terén elsődleges platform a konzol...

  Ha ogl kilőve, akkor viszont apple is kilőve, hisz ott sem jellemző túlzottan a dx mint api.

  "A Win7-esnek amúgy a régi..2-4 éves eszközökre nézve nem túl jó még a driverezettsége."
  Új oprendszert új géphez. 2-4 éves dzsunka szartelepre ne akarjunk már mindenből legfrissebbet telepíteni, mert nem arra való. Azt tökéletesen kihajtja egy akkori OS is. Driver ellátottság miatt meg tessék HW gyártó irányba rázni az öklöt. Lásd Creative. Szép hogy jó hangkártyákat gyárt, de a driverekhez való hozzáállása az botrány. És ott sem az MS a g*ci.
 • Stray
  #11
  Azért a helyedben én nem indulnék ki a bétákból, mert volt olyan játék, aminek a bétája ment a gépemen, mint az álom, a full verzióhoz képest meg a gyerekkori diavetítőm is gyorsabb volt, de az ellenkezője is megesett már, ahol a béta bug-os, és lassúra sikerült, a végleges verzióra pedig kijavították a hibák többségét (és ez nem csak játék esetén fordult elő).
 • BlackRose
  #9
  Az Apple azért képes korlátolt kiterjedésű magas minőségű hardvert "biztosítani" mert létezik a korlátlan kiterjedésű PC hardver piac. Ha ez nem lenne a fejlődés annyira kicsi lenne, hogy az Apple nem sokkal lenne fejletebb gép mint mondjuk egy 10+ év előtti gép. Verseny és mennyiség nélkül nincs minőség sem. Az Apple üzleti modelje nem a légüres térben van egy ilyen üzleti model csak egy PC üzleti modelel való "szimbiózisban" lehetséges. Ha az MS is ezt az utat követné, egyikük sem követhetné. Szerencsére az MS üzleti modelje más, még az Apple azt mondta, hogy "művészi gépet a (kreatív) embereknek" addig a Microsoft azt mondta, hogy "minden asztalra gépet". Két különböző üzleti model, két különböző fejlesztési model, két különböző piaci model stb. amely különböző problémákkal, igényekkel jár és különböző módszereket követel.

  Egyébként a legfontosabb különbség, hogy ha az Apple megáll akkor néhány ember nem lesz képes elvégezni munkáját (kreatív munka, home user), ha a Microsoft megáll, senki nem lesz képes elvégezni a munkáját (enterprise, business, server platform amelyel általában működnek a cégek). Ezért van az, hogy az új Windows megjelenése akkora nagy jelentőséget kap a médiában is és ezért van óriási teszt fázis ezért kell többszáz partner aláírása is az RTM-hez, addig az új MacOSX egy jó kis hír a médiában, tesztelésről nem is halottunk és partnerek az RTM-hez... hát a legjobb esetben esetleg az Adobe mond igent és már mehet is. Persze ezzel nem azt mondom, hogy az Apple jelentéktelen vagy pici (még véletlenül sem) hanem azt, hogy más más dolgokról van szó még akkor is ha mindkét termék számítógépen fut és mindkét terméket OS-nek hívják.
 • Chriss745
  #8
  Én már lassan egy hete az 7600.16385-ös build-et (RTM) használom több gépen is, maximális tiszteletem az MS-é. Gyorsabb mint az XP, szebb, jobb, egyszerűen szuper. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Így kell oprendszert csinálni (nem vagyok MS fan, előre leszögezném).
 • Ferrer
  #7
  Mindjárt jönnek az XP-sek is az elavult oprendszerükkel