Gyurkity Péter

Zenei portált indít a Microsoft

A szoftvercég sem hagyná kihasználatlanul a zenei streaming szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket, így még a hónap vége előtt útnak indítják saját megoldásukat, amely leginkább a Spotify oldalára hasonlít majd.

A Microsoft MSN részéről a Telegraph munkatársának nyilatkozó vezető elárulta, hogy még július vége előtt szeretnék bemutatni a szolgáltatást, mivel a cégnek igen fontos az online zenei szféra. A platform a funkciók és lehetőségek, sőt még az árak terén is a Spotify.com portálra fog hasonlítani, ami rögtön megfelelő alapot ad az érdeklődők számára.

Arról még nincs pontos információ, hogy az üzleti modell miként épül majd fel, így inkább lássuk a Spotify esetében elérhető opciókat. Utóbbi oldalon a felhasználók akár ingyen is streamelhetnek zenei tartalmakat, feltéve, hogy minden félórában egy teljes percig hajlandók hallgatni az aktuális reklámokat is. Aki azonban ezt szeretné kikerülni, az havi 10 fontért cserébe kikapcsolhatja a hirdetéseket. A szoftvercég munkatársai szerint további cégek megoldásait vizsgálják meg közelebbről, mivel szeretnék eldönteni, hogy ezek közül melyik felelhet meg legjobban a redmondi kívánalmaknak.

Maga a szolgáltatás a Microsoft tulajdonában lenne, ám annak előnyeit elsősorban az MSN, illetve egyéb részlegeik csatornáin keresztül népszerűsítenék. Az is előfordulhat, hogy a platform az Xbox konzolhoz kapcsolódva indul majd el, ám egy ilyen partneri kapcsolat részleteit egyelőre nem tisztázták. Ez persze még inkább a nappalik szolgáltatásközpontjává tenné a konzolt, amely már most lehetővé teszi az online játékot, valamint a filmes anyagok letöltését és megtekintését.

A Microsoft egyelőre egyetlen partnert sem nevezett meg, ám jelenleg is tárgyalnak a kiszemelt cégekkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #13
  Nem csak, de sokkal nagyobb arányban játszanak szlovén rádiók szlovén zenék mint a magyar országos rádióadók (danubius, sláger) magyar zenét, az meg hihetetlen, hogy bár bejön nálunk egy olyan rádióadó, ami csak magyar nyelvű zenét ad, de azt is külföldről adják (muravidéki magyar rádió).
 • cateran #12
  Atyaég...honnan jöttél? Logikádat követve,ha valaki operát hallgat,annak tudnia kell olaszul? Ha meg templomi éneket,akkor latinul? Szerinted az angol nyelven éneklő világsztárok hogy lettek világhirűek? Mindenhol mindenki értette mit énekelnek,mi? És véletlenül sem a dallamot hallgatta mindenki (ez különösen igaz még a szoci korszakra..szerinted hányan tudták miről énekelnek a népek? Hányan tudtak angolul?)
  Az meg,hogy adott nemzetiségü adó,csak adott nyelvű zenét sugározzon..hát roflol
  Nyilván vannak olyan adók,amik favorizálják a hazai nyelvet,de olyanon meg aztán pláne nem fogsz Jpopot hallgatni (ami oly szinten szubkultúra,hogy ihaj..)
  Ja és ne zyongits,hogy az összes francia meg szlovén adó csak adott nyelvű dalt játszik...mert csak kicsit hangzik hihetetlennek..
 • Ferrer #11
  Össze kéne fogni, és petíciót benyújtani, hogy legyen nálunk is ilyen törvény, hogy a rádiók x százalékban kötelesek magyar zenét adni (a franciáknál ez a százalék brutál magas, asszem 70, de nem biztos)
  Japán zene helyett meg kérjél legközelebb rögtön zulut. Csóóócsó lóószar. Egyébként egy kis Ayumijuk biztos van.

  De egyébként nem értem, mit problémáztok, vesztek egy ipodot, és azt hallgattok, amit akartok. Máskor meg azon vagytok felháborodva, hogy az analóg rádióadás miért nem húz már el a francba, hát hihetetlen.. Miért, egyébként van színvonalas magyar popzene? Noxon meg Crystalon kívül más név nem jut most eszembe a jobbak közül. Múltkor ránéztem a Vivára, és ilyenek mentek, hogy Summer love meg Josh ft. Jutta. Hát, inkább játsszanak amcsi zenét... :P
 • B0nFire #10
  Tesóm rendelt Japánból zenei CD-t. Muszáj volt onnan hozatni, mert Európában nem adták ki.

  Nálunk van Animax; általában este 10 körül a Minimax helyén jön, azon mennek ezek az anime filmek. Azt nem tudom, milyenek, mert nem szoktam nézni, de minden kábelszolgáltató maga állítja össze a csomagjait. Azt, hogy a UPC és a digi miért vette le, azt tőlük kéne megkérdezni. Habár úgyis hazudnak. Az UPC oldalán még a sebességmérő is hazudik! Ez mekkora genyóság!
 • zola2000 #9
  Az meg milyen mar, hogy amint lett egy sikeresebb egy anime, egybol lepett az ortt, es levetette a musorrol, most van egy animecsatorna, de mar le is vette a musorrol a upc es a digi ez eleg mesterkelt "elhallgattatasnak" tunik, es ott vannak a komolyabb filmjeik, amiket meg foleg nem adnak sehol, hat meg a japan zenet sem erdemes keresni egyszer bekerultem egy radio kivansagmusoraba, kertem aja uetotol a kizunat, na peeeersze nem volt meg, utana kertem magyar szamot (a japan, es a magyar kulturat kedvelem az angolt teljesen elutasitom)....
 • zola2000 #8
  Addig jo, de milyen mar, hogy az osszes magyar radiobol angolul jon a zene nagy resze, csak egy kulfoldi magyar nemzetisegi radion lehet fokent magyar nyelvu zenet hallgatni, pedig lenne ra igeny (sokan azthallgatjak a kornyeken, fokent idosebbek), a szloven radiokban is minden masodik zene szloven nyelven szol, ez nekem furcsa, mesterkeltnek hat, a japan kulturara is egyre nagyobb az igeny, de kb a tvben abszolut nulla (zero) jon (bocs hogy nincs ekezetem, NDSrol irok)
 • [HUN]FaTaL #7
  Te nem tudom hol élsz, de Európában szinte mindenhol adnak egy rakás angol zenét...
 • bakagaijin #6
  Sajnos a világ nagyon amerikamániás. Hogy ez mesterségesen keltett vagy természetes azt nem tudom, igazából nem is érdekel annyira, csak szomorú. De leginkább az a szomorú, hogy EU-ban baromi nehéz MÁS európai országból származó zenét hallani a sajáton kívül, pedig sok jó van, csak nem egyszerű megtalálni. EU-s országok rádióiban jellemzően hazai ÉS amerikai zenék vannak.

  Tisztelet a kivételnel, és kérem posztold az online stream-et hozzá :)).

  Microsoft-ról pedig... a Napstert is ők vették meg. Mi lett belőle :).
 • B0nFire #5
  A reklámokról volt szó! "..a reklám is csak akkor ér valamit, ha értik a hallgatók." Ezt írtam, nem pedig a zenét. Az olyan, amilyen.
 • zola2000 #4
  Jah, bocs, errefelé mindenki a muravidéki magyar rádiót hallgatja, ami magyarul adja a zenét, de tényleg, a magyarországi rádióadók nagyrészt angol zenét adnak, ami azért is furcsa -nekem- mert a szlovén rádióadók meg szlovénul adják a zenét, a franciák meg nagyrészt franciául, nem is tudok hírtelen olyan országot mondani, ami annyira amerikamániás mint magyarország (nem szlovéiában lakok még mielőtt valaki megkérdezné, de eléggé közel a határhoz, és ott dolgozom).