Gyurkity Péter

Az LG is elindítja online szoftverboltját

Az LG még ezen a héten útnak indítja saját internetes letöltőközpontját, amely az Apple App Store mintájára a saját készülékein futtatható programokat helyezi majd előtérbe - kapaszkodnak az Alma riválisai.

Hírügynökségi beszámolók szerint az LG még a hétvégén jelezte, hogy kedden elindul az LG Application Store névre keresztelt online portál, amelyen az Apple platformjához hasonlóan letölthetők lesznek a cég saját okostelefonjaihoz készült programok. Ezzel nemcsak a megfelelő szoftveres háttérről gondoskodnak, de egyben a szférában érzékelhető lemaradásukat is csökkentenék.



A bejelentés szerint az internetes oldalon kezdetben 1400 programot, ezek között is mintegy 100 ingyenes alkotást tölthetünk majd le, mégpedig 15 különböző nyelven. Számunkra mindenképpen rossz hír, a cég az első körben a csendes-óceáni régióra koncentrál majd, vagyis a portál eleinte a Távol-Keleten, Szingapúrban, Malajziában, illetve Ausztráliában lesz csak elérhető. A többi kontinensen (egészen pontosan Európában és Dél-Amerikában) az év végéig jelenne meg a platform, addigra azonban már 2000 felett lesz a letölthető szoftverek száma - legalábbis a gyártó tervei szerint. Érdekes módon Észak-Amerikát illetően még ennyire közel sem határozták meg az indulás várható dátumát, márpedig az Egyesült Államok számít az Apple iTunes/iPhone erődítményének, ahol kiemelten fontos lenne szorosabb versenyre kényszeríteni őket.

Elemzők szerint a mostani lépés egyértelmű jele annak, hogy az ázsiai gyártók (így az LG mellett a Samsung és sokan mások is) minden igyekezetükkel kapaszkodnak az Apple után az okostelefonok szegmensében. Ezek a cégek, bár meglehetősen erős pozíciókat építettek ki maguknak a hagyományos mobiltelefonok révén, az okostelefonok területén belül már közel sem szerepelnek ilyen jól, különösen az Apple-hez képest, amely saját fejlesztéseivel igen nagy hisztériát kelt minden egyes alkalommal.

Meglátjuk, hogy a riválisok mennyire tudják sikeresen lemásolni a rivális megoldását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tikal #3
    hogy bánnak a fejlesztőkkel?
  • Akylleus #2
    hamar be is fogjak erni az applet, ha azok tovabbra is igy bannak a fejlesztokkel.
  • Szemjuel #1
    a sokat fikázott szifont és gyártóját mégis mennyire utánozzák :) -mondom ezt nem ájtelefon tulajként-