Berta Sándor

Egyre idősebbek a Facebook látogatói

Érdekes felmérést készítettek az iStrategyLabs nevű kutatócég munkatársai. Kiderült, hogy a fiatalok helyett inkább idősebbek keresik fel a népszerű közösségi portált.

A szociális oldalakat gyakran emlegetik, mint a fiatalok kedvelt online találkozóhelyeit. Nos, ez a tézis lassan megdől, a tinédzserek helyett ugyanis kezdik átvenni a középkorúak, akik szintén felfedezték maguknak a Facebookot és társait. Ezt a folyamatot támasztja alá az iStrategyLabs felmérése is, amely szerint az Egyesült Államokban a diákokat és az egyetemi, illetve főiskolai hallgatókat fokozatosan felváltják az idősebb korosztályok tagjai.

A közösségi portálon január és július között az 50 évnél öregebb felhasználók száma 513,7 százalékkal nőtt. Ezzel párhuzamosan a diákoknál 16,5, míg az egyetemi és főiskolai hallgatók között 21,7 százalékos csökkenést regisztráltak. A 17 évesnél fiatalabbaknál ez az arány még nagyobb, 24 százalékos. Ugyan a felmérésbe csupán a Facebook amerikai látogatóinak egyharmadát vonták be, azonban az adatok így is bepillantást adnak sok a mostani folyamatokba. A kutatók a tagok iskolai végzettségével kapcsolatos információkat összesítették és vizsgálták meg, majd kategorizálták.

A szakemberek sietve leszögezték: a fiataloknál mért csökkenés nem jelentik feltétlenül azt, hogy ezek az emberek valóban örökre elhagyták a Facebookot. Lehetnek olyanok, akik - például a sikeres diplomaszerzés után - módosították a végzettségüket. Más országokban még nem végezték hasonló felmérést, de a tendenciát Németországban is tapasztalták. A Facebook németországi szóvivője közölte, hogy náluk különösen a 35 évesnél idősebb látogatók száma nő. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a fiatal látogatók száma csökkenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valentine2 #3
    Vagy mégsem?

    http://www.isite.hu/internet_hirek/sz%C3%A9less%C3%A1v/20090716/kamaszok-%C3%A9s-az-%C3%BAj-m%C3%A9dia
  • blessyou #2
    "Egyre idősebbek a Facebook látogatói"

    jah, minden másodpercben 1 másodperccel idősebbek lesznek :D
  • Adenoma #1
    olyan erősek hallod, elhordják a Himaláját...