Gyurkity Péter

A második legnagyobb PC-gyártóvá válhat az Acer

Komoly meglepetést okozhat a tajvani gyártó a közeljövőben a számítógépes piacon - a Dell-t megelőzve a második helyre jönnének fel a gyártók globális listáján, elsősorban az olcsóbb megoldások révén.

A New York Times cikke egy kérdés felvetésével indít: hogyan történhetett, hogy napjainkra szinte minden területen és minden szegmensben az Acer termékeibe botlunk? A tajvani cég nagyon is komoly terveket dédelget az elkövetkező időszakra nézve, ezek között pedig első helyen szerepel, hogy megelőznék a Dell-t, amely hosszú ideje komoly szereplőnek számít.

Amennyiben sikerül megvalósítani a fenti elképzelést, az Acer lesz az első nem amerikai gyártó, amely ilyen komoly eredményeket ér el az Egyesült Államokban - ez pedig elengedhetetlen a további előrenyomuláshoz. Érdekes módon számukra egyenesen kedvez a mostani fanyar gazdasági hangulat, hiszen eladásaik jóval mérsékeltebb ütemben estek vissza, mint a nagy riválisok esetében. Ez főként azzal magyarázható, hogy ők némileg szabadabban válogathatnak az igazán olcsó alkatrészeket beszállító gyártók között, illetve teljes portfóliójukat tekintve is az olcsó netbook készülékeket hangsúlyozzák ki, míg a Dell főként hagyományos személyi számítógépeket kínál a vásárlóknak.


Az elmúlt két negyedév során például a Dell esetében 30 százalékkal estek vissza a PC-eladások, az első helyezett Hewlett-Packard szintén megszenvedte ezt az időszakot, míg az Acer piaca csak 8 százalékkal szűkült. Tavaly a Dell még 15 százalékkal állt a globális ranglista második helyén, ez az év elejére lecsökkent 13,6 százalékra, míg az Acer ugyanezen idő alatt 10,9 százalékról 11,6 százalékra jött fel.

A második hely azt jelentené, hogy az okostelefonok piaca mellett a PC-szegmensben is kiemelt szereplővé válnak, ami biztos talajt nyújt a további építkezéshez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #35
    Szerinted ha valami szar azt sokan veszik? Na ugye.

    Szörny: Ha légy volnék biztosan azt ennék. Tíz légy közül kilenc azt ajánlja.
  • Sir Ny #34
    egyél szart! huszonhétmilliárd légy nem tévedhet!
  • Tetsuo #33
    LOL Szerinted vmit minel tobben vesznek, annal jobb.. LOL
  • [HUN]FaTaL #32
    Tényleg a toshibat lehagytam. Jó notikat gyártanak ők is.
  • AndRobid #31
    Toshiba még szóba sem jött. Pedig ők azok akik kinyalják a vásárlók fenekét. Regisztrálod a gépedet a toshiba honlapján, és bármelyik toshiba szervízben/üzletben érvényes a garanciád, egész európában. Állítólag. Nekem még nem volt szükségem a garira...
  • zsopu #30
    Ha jó emlékszem az ACER szervíz valahol Lengyelországban van, futár viszi hozza a hibát külön tolmács fordítja, és sokkal hamarabb végeznek mint az MSI vel Székesfehérváron! :D
  • Magiszter #29
    Nem akarlak lehangolni de a PC mint fogalom 1974-től használatos az IBM által létrehozott Altair 8800-as csodamasinára amit már a nagyközönségnek gyártottak. 1984-ben meg megalkották az első notebook PC-t az IBM 5155 képében (notebook/laptop = hordozható személyi számítógép). Mint írtam a PC lehet Desktop (asztali), vagy notebook/laptop (hordozható), és nem csak 2009-től van ez így.

    Azért a minőségről még pár szó: Nekem három ember ajánlotta az acert. Abból az egyik 130.000-ért vásárolta a sajátját 4 éve és még nem kellett gariztatni benne semmit. A második nagyvállalati szinten foglalkozott velük és mondta hogy csak akkor mentek tönkre ha földhöz lettek verve, és akkor is csak a vinyó. Harmadik szintén Acer tulajdonos és megerősítette az elsőt. Ezek után néztem szerteszét hogy mit ajánlanak mennyiért és igaz hogy a Dell 3-4-5 év garanciát ad alapból a legtöbb termékére de ott a nevet is meg kell fizetned. Néha azonos teljesítményű gép annyiba jött ki mint egy Acer csak még +3 év garanciával.
    Csak ismételni tudom magamat. Attól hogy valami olcsó, még lehet jó. És az Acer benne van a Top3 gyártóban nem igazán azért mert olcsó-n szart ad. Érdekes hogy a FuSi nincs, pedig nekik vannak 100 ezres csodagépeik.
  • mad mind #28
    Packard-Bell-nek bottal ütném a készítőit. Trágya minőség, trágya szerviz, mind asztali, mind notebook oldalon.
  • Gery Greyhound #27
    Készre szerelt konfigot jelent, garanciával

    Ha én veszek egy PC-boltban videókártyát, vinyót, vagy bármi mást, azokra mindig van garancia. Miért jobb az, hogyha magára a gépre van? Szerintem kifejezetten rosszabb, például amikor vidéken laktam és Pesten vettem memóriát, amiről kiderült hogy hibás, kiszedtem és zsebre vágtam, feljöttem vele Pestre, gariba kicserélték. Most gondolj bele ha van egy garis gépem, egyrészt hozzam fel egyszer az egész vasat hogy beletegyék a memóriát (mert ha kinyitom a házat ugrott a gari), vigyem haza, aztán amikor kiderül hogy hibás, akkor hozzam fel mégegyszer az egészet hogy aztán ki tudja hány napig ne legyen gépem, és jöjjek fel érte mégegyszer. Tiszta macera, szerintem sokkal jobb az alkatrészenként vásárolt gép. Persze, nem a leggagyibb teszkós alaplapot kell megvenni integrált videókártyával, a minőségi alkatrészekből otthon összeszerelt gép van olyan megbízható, mint egy Dell vagy bármi más.
  • Tetsuo #26
    LOL az Acer notebookok teren soha nem lesz a felso kategoriaban.
    A parameterek nagyon jok: komoly teljesitmeny, design, alacsony ar..
    Csak ez a minoseg rovasara megy! Iszonyu buheralasok vannak 1 Acerben, pl allando problema a tulmelegedes..
    10-bol 3 Acer lapi meghal még gari alatt.