Napi Online

Eladták az Electro Worldöt, jobb lett az eredmény

A DSG mérséklődő forgalomról és jelentősen kisebb veszteségről számolt be. Csökkentette a brit DSG International veszteségeit a magyarországi Electro World-lánc eladása - közölte a társaság bejelentését idézve a Financial Times.

Európa második legnagyobb elektronikai-termék kiskereskedelmi cége a május 2-án véget ért üzleti évben 8,36 milliárd font forgalom mellett 140,4 milliós adó előtti veszteséget hozott össze, vagyis a bevétel 1,5 százalékos apadása mellett a mínusz több mint negyedével lett kisebb. (Az európai piac harmadik legnagyobb szereplője, a Kesa 6,2 százalékos forgalomcsökkenésről és veszteségről jelentett korábban.)

Bár immár második évét zárja veszteséggel a csoport, az előremenekülés jegyében felgyorsítja üzletátalakítási programját, hogy erősebb pozícióban legyen akkor, amikor végre javulásnak indul a fogyasztási kedv. Ezzel együtt 2010 második feléig nem várja a cég az üzletmenet javulását, a forgalom pedig - összhangban az iparági várakozásokkal - 6-8 százalékkal mérséklődhet.

Az elmúlt hónapban a DSG 311 millió font friss tőkét gyűjtött annak érdekében, hogy javítson mérlegét és kezelje az üzletmegújítási programmal járó tetemes költségeket is. A csoport a tavalyi 63 után további 101 egységének felújítását tervezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!