Gyurkity Péter

Olcsóbb lesz a Windows 7

A Microsoft bejelentette a különböző Windows 7 változatok hivatalos árait, amelyek némi csökkenést mutatnak a Vista esetében eredetileg alkalmazott számokhoz képest - az előrendelés még olcsóbb lesz.

A Windows Team Blog oldalán a szoftvercég végre pontos adatokkal állt elő, amelyek alapján felvázolható a Windows 7 összes készülő változatának pontos ára, illetve ezek egymáshoz és az előző generáció példányaihoz való viszonya. Jól látható, hogy a legnépszerűbbnek számító és a legnagyobb példányszámban elkelt Home Premium esetében 10-20 százalékos engedményre szánták el magukat, ebből azonban az Ultimate példányok sem maradnak ki.

Aki rendelkezik az előző két generáció egy legális példányával (Windows XP, illetve Vista), az nyilván az Upgrade változat mellett teszi majd le voksát, ez pedig a Home Premium, a Professional (a Business utódja) és az Ultimate verziók esetében 120, 200, illetve 220 dollár lesz (az első és az utolsó opciónál 40 dollárt engedtek a Vista eredeti árából). A telepítő a futtatást követően ellenőrzi a meglévő operációs rendszer hitelesítését, az új szoftvert pedig ugyanazon partícióra kell telepítenünk. XP használatakor teljes újratelepítésre van szükség (személyes állományainkat az Easy Transfer segítségével másolhatjuk át), míg a Vista esetében csak akkor kényszerülünk erre, ha olcsóbb változatra váltunk, például az Ultimate helyett Home Premium verziót szeretnénk használni.


Ami a dobozos példányokat illeti, itt a Home Premium 200, a Professional 300, az Ultimate pedig 320 dollár lesz - ez szintén 40, illetve 80 dolláros engedményt jelent a Vista eredeti áraihoz képest, a középső változat kivételével. Ezek jelentősége azonban nem túl nagy, hiszen a Windows teljes forgalmának alig 5 százalékát teszik ki a több számítógépen is használható dobozos verziók, a nagy többség az OEM-változatokat használja, illetve kizárólag új számítógép vásárlásakor szerez be egy-egy előre telepített példányt. Utóbbiak esetében akár ingyen is válthatunk, amennyiben július 1. és január 31. között ruházunk be egy új konfigurációra, bár a végső határidő a gyártótól is függ majd.

Az október 22-én, illetve 31-én (a magyar nyelvű dobozos változatok ez utóbbi kategóriába tartoznak) megjelenő operációs rendszer már ezen a héten előrendelhető lesz néhány országban. Az USA-ban például a Home Premium így mindössze 50 dollár lesz - ez Kanadában 65 dollár, az Egyesült Királyságban 50 font, Franciaországban és Németországban pedig 50 euró, Japánban pedig 7400 jen.

Európában az Internet Explorer tervezett hiánya miatt nem lesz lehetséges a Vistáról történő frissítés, így itt is teljes újratelepítésre lesz szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Mic ACE #45
  Ja, a legtisztább nyilván ahogy mondod a tiszta telepítés upgrade licensszel, mindenféle Vista előtelepítgetés nélkül, de úgy alapból kizárt, hogy felmenjen az Exproler, mivel az ugye nem lesz rajta. Viszont ha már van Vista, akkor elvileg Explorer is van, és akinek ez számít annak ez az eljárás lenne a jó. Viszont ezért is gondolom, hogy nem lesz upgrade verzió az EU-ba, mert annak mennie kellene már futó Vistával is. Vagy rosszul gondolom?
 • Adamul #44
  IE-nélkül érdekes lesz letölteni...:)
 • Ravkin #43
  Az hogy ugyan azt nyomod már megint egyenesen szánalmas. Szerintem ha kiadnának egy 100x jobb windows verziót neked az sem lenne jobb. És tudod miért ? Mert egy fasz vagy, és ezen semmilyen oprendszer nem fog tudni segíteni.
 • pixx #42
  Most, hogy nem raknak bele IE-et, amit főként az Operának köszönhetünk(ők kardoskodtak a legjobban, sőt az egyetlenek, a beépített IE ellen) remélem mindenki Firefoxot, fog felrakni :)
 • Inquisitor #41
  "Finally, as a way of saying thank you to our loyal Windows customers, we are excited to introduce a special time limited offer! We will offer people in select markets the opportunity to pre-order Windows 7 at a more than 50% discount. In the US, this will mean you can pre-order Windows 7 Home Premium for USD $49.99 or Windows 7 Professional for USD $99.99. You can take advantage of this special offer online via select retail partners such as Best Buy or Amazon, or the online Microsoft Store (in participating markets).

  This program begins tomorrow in the U.S., Canada and Japan. The offer ends July 11th in the U.S. and Canada and on July 5th for Japan or while supplies last"
 • SCaine #40
  Csak nehogy azt mond, hogy azért ilyen iszonyúan nagy a Viszta/Win7 gépigénye, mert a háttérben folyamatosan monitorozza a felhasználókat.
 • [HUN]FaTaL #39
  Már megint itt vagy hottold?:/
 • [HUN]FaTaL #38
  És annak mégis mi értelme? Minek raknék fel előbb egy Vistat, hogy aztán upgradeljem win7re? Nem jobb egyből 7est telepíteni?:D
 • [HUN]FaTaL #37


  Nem liszenszről volt szó, amiről te beszélsz az upgrade liszensz, attól még csinálhatsz tiszta telepítést.
 • Indomagyar #36
  Milyen kár kedvezs tezsdvérgéim, hogy kilóg a lóláb !