Gyurkity Péter

Gyorsítana a weben a Google

A keresőcég külön oldalt indít, mégpedig elsősorban azon webfejlesztők és felhasználók számára, akik érdekeltek az alkalmazások, illetve általában a webes teljesítmény növelésében - a szélessáv elterjedését is segítenék.

Az új oldalon, illetve a kezdeményezést bejelentő blogbejegyzésben is megtalálható a hosszabb videó, amelyben kifejtik a platform elsődleges feladatát és célját. Ez a webalkalmazások, az internetes oldalak és az azokhoz kapcsolódó szolgáltatások kényelmesebb és gyorsabb fejlesztésének és mindennapi használatának megvalósítása, elsősorban az ebben érdekelt webfejlesztők bevonásával.


A profik és a kevésbé tapasztaltak egyaránt csatlakozhatnak az oldalon kialakítandó online közösséghez, feltehetik kérdéseiket a szintén itt megtalálható fórumon, miközben a portál egyéb lapjain hasznos tippekről és trükkökről olvashatnak, amelyek szintén a nagyobb sebességet helyezik előtérbe. A külső olvasók saját ötleteiket is közzétehetik, így egymást segítve juthatnak előre, ha elakadnak. A Google számára (mint ahogy évekkel korábban) továbbra is a sebesség növelése az első számú kérdés, ez ugyanis nagy szerepet játszik számos meglévő és készülőben lévő szolgáltatásuk sikeres szereplésében, illetve akár csak bemutatkozásában.

Többek között a Chrome böngésző fejlesztésének elindítását is azzal indokolták, hogy nem voltak elégedettek a külső fejlesztők által készített böngészők sebességével, így célszerűnek látták elkészíteni saját megoldásukat. Ami a közösség kialakítását és erősítését illeti, itt az olyan alapvető technológiákra helyezik majd a hangsúlyt, mint a HTML, illetve a TCP/IP, hiszen itt a tapasztalatcsere kiemelkedően fontos. Példaként említik a HTML legújabb, 5-ös verzióját, amely a képek és videók beillesztésének megkönnyítésével nagy áttörést jelent, és amely a Flash, a Silverlight és a Java FX esetében is kérdéseket vet fel a jövőt illetően.

Az oldalon egyébként a Google a webes sebesség mérését lehetővé tévő megoldásokat is reklámozná, valamint nagy hangsúlyt kap majd a szélessávú elérések elterjedésének támogatása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Crane #6
    smv: Sajnos sok "webmester" a legalapvetőbb dolgokkal sincs tisztába.
  • smv #5
    Jó lenne, ha valami hasznos is lenne az oldalon, de igazából ahogy néztem nem túl sok olyan információ van fent, ami bármilyen legalapabb kezdő howtoban benne ne lenne.
  • sonicXX #4
    Érdekes kezdeményezés. Nekem már a Google Codesearch is sokat segített. A szakmára pedig igencsak ráfér az okítás a világon mindenütt. Meglesem mitaszond az oldal :)
  • BenceYCE #3
    Azért elfogadnád ha lobbiznának az érdekedben, hogy emeljék a netedet 10x-es sebességre :)
  • Justil #2
    én bírom a google-t, de néha az az érzésem, hogy eléggé túlbecsülik magukat :)
  • Rage47 #1
    Chrome-t is fejleszthetnék:)