Gyurkity Péter

20 millió okostelefont ígér az Acer

A harmadik legnagyobb PC-gyártó 2012-től már évente mintegy 20 millió okostelefon készüléket szállítana le világszerte. Ezzel több nagy, kiterjedt tapasztalatokkal bíró riválist is megelőznének.

A cég részéről a hordozható eszközök fejlesztéséért és gyártásáért felelős részleg első embere nyilatkozott a Financial Times-nak, elmondva többek között, hogy nagy terveket dédelgetnek az elkövetkező időszakra vonatkozóan. Ezen tervek között szerepel a példányszám felfuttatása, valamint az igen erős pozíció megszerzése az okostelefonok szegmensében.



A fenti szám, vagyis az évente 20 millió készülék elérését a vállalat 2012-re szeretné megvalósítani, ez pedig az előrejelzések alapján 6-7 százalékos részesedést biztosítana számukra a globális piacon. Amennyiben sikerül elérni az itt előirányzott számokat, ez mindenképpen óriási eredménynek számítana, hiszen a 7 százalékos részesedéssel olyan nagy neveket előzhetnének meg, mint például a HTC, a Fujitsu, a Sony Ericsson, illetve számos egyéb cég. Az Acer tavaly lépett be a szegmensbe, mindössze négy különböző modellel, amelyek kivétel nélkül Windows Mobile operációs rendszerre támaszkodnak, az idén megjelenő egyik új változatuk azonban immár a Google Android szoftvert fogja hasznosítani.

Érdemes megjegyezni, hogy 2009 első negyedében a Nokia uralta a piacot a maga 41 százalékos birodalmával, őket követte a második helyen (alaposan leszakadva) a Research in Motion 20 százalékkal. A dobogó harmadik fokát az Apple kaparintotta meg 10 százalékkal, mögöttük pedig a HTC és a Fujitsu végzett 5,4, illetve 3,8 százalékkal. Az okostelefonok szegmense különösen jól szerepelt az utóbbi időszakban, hiszen míg a mobiltelefonok eladásai világszerte csökkentek, addig ez utóbbi terület további növekedést tudott felmutatni.

Legalább ilyen érdekes, hogy az Acer több riválisa, így az Asus és a Gigabyte is saját okostelefonokon dolgozik. Valószínű, hogy a jövőben jobban ötvözik majd ezen készülékek, valamint a netbook és notebook megoldások kínálatát, illetve ezek funkcionalitását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • raingun #15
    Kár hogy többe kerülnek mint egy erős asztali PC...
  • [HUN]FaTaL #14
    Samsung nem gyárt okostelót mi?:D
  • Griphons #13
    És azt az évi 20millió okostelót ki a franc fogja megvenni? Mert nem az a jani aki le tud gyártani annyit, hanem az aki el is adja! :P
    Mert hogy 6-7-800 dollárért a kutyának se fog kelleni az "Acer-Minőség" az hótziher
  • fade2black #12
    Kína lehet nagy piac de ott nem olyan hülyék, hogy Kínai gagyit vegyenek. A piac 80% a Nokia+Motoroláé.
  • cateran #11
    hehe nekem is 5920g-m van:) de -lekopogom- kutya baja:) (elötte meg 1 Advent volt...az se nagy márka,de azzal se volt semmi baj)
  • Rexhawk #10
    okostelefonokról van szó...
  • willcox #9
    Vicc ez a cikk. Milyen felmérés alapján íródott?
    Olyan "jelentéktelen" gyártó, mint a Samsung, meg sem lett említve. És az egyelőre gagyit, de nagy tömegben gyártó kínai csodák sem. Kína rettenetesen nagy piac ám!
  • Tetsuo #8
    acer aspire 5920g volt nekem, 2. honapban beszart.. mar sony vaio van
    kicsit tulzsufoltak minden 5. "komolyabb" aspire elszall, mert szetolvad..
    tobb ismerosom is cserelte (v szidja) az Acer laptojat, biztos nem poenbol.
    Nektek szerencsetek volt, orulok neki.
  • Szemjuel #7
    régen ez nagyon igaz volt, de kb ugyan akkora feltámadás az acer részéről az aspire sorozat, mint a fiat részéről a bravo !

    már nagyon nem mondható, hogy az acer rossz minőség! a Hp is gyárt pocsék szériákat, meg minden gyártó, nem lehet közülük őket kiemelni! viszont a fusi tényleg gagyi!
  • jaspercry #6
    még több bört huzzunk le!!!
    mikor lessz már a holografikus falravetítö körömrágó,gps-es,ultrakicsi kézi szopó automata telefon????
    Jövöre fagyi mellé kapod ocson!