Gyurkity Péter

Megjelent a Nokia N97

Többszöri csúszás után végre megjelent a tengerentúlon a Nokia új készüléke, amely borsos áron, ám egyes esetekben jelentős kedvezményekkel érkezik. A cég ezzel követi nagyobb riválisait.

Június eleje eddig meglehetősen érdekesre sikerült, hiszen még az első hét vége előtt a Palm Pre, a második hét elején pedig az iPhone 3GS készülékek váltak elérhetővé, elsőként természetesen az Egyesült Államokban. Most a Nokián volt a sor, amely többszöri halasztgatás után végre leszállította az első példányokat a kulcsfontosságú üzletekbe, egészen pontosan Chicago és New York városában.


Az N97 700 dolláros áron jelenik meg, ám azok, akik már idejekorán előrendelték a készüléket, ebből 175 dollárt is lefaraghattak - a többi türelmetlen vásárló pedig az Amazon oldalán keresztül juthat hozzá egy-egy példányhoz, 605 dolláros áron A fontosabb jellemzők a következők: 434 MHz-es ARM 11 processzor, 3,5 hüvelykes TFT érintőképernyő, 16 millió színnel és 360 x 640 pixeles felbontással, valamint kézírás-felismeréssel, ezt pedig Symbian OS v9.4 operációs rendszer egészíti ki.


Ami a támogatott hálózati technológiákat illeti, ezek listáján megtalálható a GPRS Class 32, a HSCSD, az EDGE Class 32, a 3G HSDPA, a WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, a Bluetooth v2.0 A2DP, az USB v2.0 microUSB, valamint az A-GPS. Az SMS, MMS, Email, Push Email, illetve az azonnali üzenetek küldése szintén megoldott, a beépített kamera pedig 5 megapixeles felbontást (2592 x 1944) kínál Carl Zeiss optikával, autofókusszal, illetve egyéb kiegészítő funkciókkal.


A teljes specifikáció a Nokia N97 európai oldalán olvasható, itt minden részletet megtalálunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #39
    Ja, és amiért sajnálom, hogy nem ilyen n97-esem van, az a valódi qwerty billentyűzet. A virtuális annyira nem jó.
  • Epikurosz #38
    Én amúgy XpressMusic 5800-ast vettem nemrég, és tetszik, de ez a Symbian pld. olyan alapvető dolgokat nem tud, hogy PDF fájlok megjelenítése. Kell venni külön segédprogit 10-20 $-ért.
    Apropó, Windows Mobile 6.0-ra cserélni ezeknek a telkóknak az oprendszerét, az lehetséges? Mert akkor menne az iGo is, nem?
  • Epikurosz #37
    Jaj, de örülök, hogy a londoni csöveseknek N97-esük van. Úgy melengeti ez a szívem. Mit nekem kies hazánk kopár viszonyai.
  • busman001 #36
    te jártál már küldföldön ember? én most jövök londonból, ott még a csövesnek is n97ese van mert olyan röhejes árakon meg lehet kapni, egy jó havi konstrukcióval a legjobb tellákat.
    szélesítsd a látóköröd okoska.
  • wahquarch #35
    Kiváncsi leszek hogy az appleteket és a telefont hogyan lehet majd programozni/testre szabni.

    Amúgy a készülék útják biztos hogy nagy figyelem kíséri majd.
  • monkeymajom #34
    A magas kezdő ár azért lehetséges,hogy így a telefonnak adtak egy nívósabb "imidzset". Innentől kezdve,hogy csökken a telefon értéke nagyobb figyelmet fog felkelteni,hogy a telefon egyébként példátlan és ugyebár drága volt de most már kevesebbe kerül majd ezért jobban megveszik.
    Egyébként a beépített GPS-nek és a WM helyett Symbiannak nagyon örülök.
    Ráadásul a widget-eknél is elég flexibilis konfigurációk vannak. Én úgy gondolom megéri az árát.
  • craesh #33
    - én csak azt mondom, hogy hiába tud mindent, azokat a funkciokat amik ilyen drágává teszik azt olyankor fogod használni, amikor böven lenne idöd a laptopot is elövenni.
    - sima netezésre, emailcsekk, google maps, fotozás, zenehallgatás, ilyesmi, erre a 30 ropis telefon is jo.
    - teljesitményről meg ne is berszéljünk.
  • jeti00 #32
    elég rég várom már, ideje volt kiadni...
    kíváncsi leszek az első n97 tulajok véleményére
  • msstz #31
    való igaz, a processzor igen gyenge.
  • GregSB #30
    Igen, csak tudod nem 1 féle ARM processzor létezik. Az amit az N97-be raknak az tavalyi technológia, azóta van már újabb, ami gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, és megtalálható több konkurens termékben is.