Berta Sándor

Óva int a közösségi oldalaktól az izraeli titkosszolgálat

A Sin Bét belbiztonsági szolgálat arra szólította fel az izraeli állampolgárokat, hogy semmilyen személyes adatot ne adjanak ki magukról a világhálón.

A titkolandó információk között vannak a néven és a címen kívül például a telefonszámok is. A Sin Bét illetékesei közölték: ezeknek az adatoknak a közösségi portálokon való megjelentetése komoly aggodalomra ad okot és biztonsági kockázatot jelenthet. A titkosszolgálat álláspontja szerint a terrorista szervezetek megpróbálnak kapcsolatba lépni az interneten, elsősorban a Facebookon és más közösségi portálokon az izraeli állampolgárokkal. Több esetben is a megkeresett személyeknek pénzt ajánlottak fel, hogy ha segítenek bizalmas információkat szerezni. Aki belemegy egy ilyen üzletbe, az túl azon, hogy nyilvánvalóan hazaárulást követ el, még azt is kockáztatja, hogy a terroristák a pénz átadása kapcsán egy külföldi találkozóra csalják, majd elrabolják.

A Jerusalem Post cikkében ezenkívül nyomatékosan felhívták az emberek figyelmét arra, hogy kezeljék óvatosan az esetleg felajánlott, nagy fizetéssel kecsegtető külföldi állásajánlatokat. A Sin Bét rámutatott, hogy a terroristák rendszeresen figyelik az Izraeli Védelmi Erő (IDF) katonái, valamint tartalékosai által előszeretettel látogatott honlapokat és fórumokat. Az ok egyértelmű: információkat akarnak szerezni az izraeli fegyveres erők támaszpontjairól, védelmi rendszereiről, felszereléseiről, a katonák moráljáról stb.

Izraelben nagyon komolyan foglalkoznak a témával, mivel a korábban számos botrány robbant ki. Tavaly áprilisban például a Jerusalem Post arról számolt be, hogy a Facebookon az izraeli hadsereg több tucat, sőt lehet, hogy több száz létesítményének fotója található meg. Az ügy sokkolta az izraeli védelmi minisztériumot. A Sin Bét egy évvel ezelőtt indította el angol és arab nyelven is elérhető honlapját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Miss Popolina #31
    Mi pedig óva intjük az izraelitákat a kopasz bácsiktól.
  • Miss Popolina #30
  • uniu #29
    "az túl azon, hogy nyilvánvalóan hazaárulást követ el" - ez itt Magyarországon is igaz?
  • hol9672 #28
    Ha nem tartozol közéjük, soha sem fognak igazán megbízni benned. Akármekkora antifasiszta vagy. Ezért sem érdemes erőlködni senkinek.

    Ez a klubszisztéma : ha közénk születsz, közénk tartozol, neked osztjuk a lehetőségeket, és cserébe te is visszaosztod majd a fajtádnak később, amit tudsz. Ezért látjuk szinte csak őket a jó helyeken. És egy ilyen, családszerű kollektíva mindig győzni fog az individualizmus felett. Hát ne legyünk individualisták mi magyarok se.
  • KillerBee #27
    Antifaschistische Schutzwall, volt kitől tanulniok.
  • Kecske2 #26
    nem elég hogy izrael, még titkosszolgálat is ?
  • Kecske2 #25
    Erec Jiszráél , Izrael és a "Szent" Föld... Togóiakról mikor hallunk már végre (pl.) ???
  • greg971 #24
    A zsidók merő "óvatosságból" emelnek 650 !!!! Km hosszú falat , A palesztinoktól elvonják a vízlelőhelyeket , kiirtják az olajfákat amiből élnek , és ellopják a födjeiket . Pofátlanul irtják a palesztin lakosságot , de állandóan a holokausztról fecsegnek . A pápa visszavonta az istengyilkosság vádját a zsidókról , (nagy hiba ). Mikor veszik már észre a kétkedők is , hogy a zsidó az egyik , hanem a legrasszistább népség a világon . Még a talmudban is benne foglaltatik.

    Olvasgassátok a talmudot .

  • B0nFire #23
    Na ugye, hogy ugye? Most kiderül az értelme a "Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön." szállóigének.
  • Tetsuo #22
    inkabb Gázába.. Ezt nekik