66
  • tapsi2hapsi
    #66
    üdv. Bocsi előre is hogy ide írok, de szerintem itt tudnátok nekem segíteni. Adott egy acer aspire 6935G tipusu laptop, feltettem rá a windows 7RC-t. minden jól müködik rajta, csak egy dolgot nem tudok feltelepíteni az Acer Empowering Technology Framework-t, azt irja ki miután elinditom hogy "The operating system is not supported". már kerestem hozzá frissebb verziout: 3.0.3010 8.6 MB 2009/01/16. de ezzel sem müködik. Ha valakinek van valamilyen ötlete azt szivesen venném. előre is köszönöm.
  • Sanyix
    #65
    ott a pdf, tehát kb akkor bármiben lehet csinálni.

    a doc meg az xls kiterjesztésű fájlok, igencsak hányingerkeltőek.
  • roliika
    #64
    Ma lesz hivatalos megjelenés win7 rc részről...és cikk meg sehol.
  • A1274815
    #63
    Sőt a kunzultációkon a tanár is nézne nagyot. A vallási vagy logikai hozzáállásod a dologhoz lényegtelen, meg mondják, miben kell, milyen formátumban kell, hogyan kell kinéznie (sorkizárt, másfeles sorköz, margók, stb.), meg le kell adni, az elektronikus formátumot is a plágium vizsgálónak, ami csak .doc-ot óhajt feldolgozni.
  • roliika
    #62
    A válasz egyszerű. Mert a diplomát be kell köttetni. És az ember nem kinyomtatva viszi oda általában. Ott pedig igencsak nagyot néznének, ha nem doc-ban, vagy PDF-ben adnád át.
  • Gerygrey
    #61
    Nekem sajnos nem kellett diplomamunkát írni, de ha kellett volna akkor biztos hogy nem Wordben írtam volna.

    Én már azt sem értem, hogy átlagfelhasználó otthoni gépre minek vesz (a warezt most hagyjuk) drága Office-csomagot, amikor tudásának egytizedét sem használja ki, még a Wordpad is bőven tudja azt, ami neki kell, sőt a Google Docs szebb grafikont csinál és könnyebb embeddelni például blogbejegyzésbe, mint ha az Excelt használnám. Ha meg valami lúzerbarom - mert erre jobb szó nincs - docx-ben küld neki e-mailben valamit, azt megnyitja google docs-szal. Nekem emiatt van átirányítva a céges levelezés a gmailre :) Csak tudnám, sima szöveget miért kell egyáltalán csatolmányként küldeni, pláne egy olyan formátumban amit meg se tud nyitni egy Office 2003-nál régebbi, vagy semmilyen Office-al nem ellátott gép. Bezzeg ha én küldenék neki x264-ben demóanyagot, akkor sírna a szája, én konvertáljak minden szart WMV-be, mert értelmes videólejátszót azt képtelen feltenni, bezzeg ofisz az nagyon kell... Pfff, szarjon sünt minden Office-felhasználó, gyűlölöm őket, és azokat is akik ezt az ostoba szemléletmódot valahol tanítják.
  • roliika
    #60
    Spec. ebben igazad van.
  • hottold
    #59
    "Kikotyogták a Windows 7 megjelenési dátumát"

    Hurrá ! Alig várjuk !
  • hottold
    #58
    a papájuknak pedig egész biztos volt párttitkárigazolványa vagy kiskorában megvágott legvágnivalója...
  • hottold
    #57
    cssssss ! tojik a pók !
  • hottold
    #56
    Pedig a Word-nél szarabb szövegszerkesztő programot keresve sem találhatunk széles-e interneten !!!
  • hottold
    #55
    Ezért tart itt az orrszág ahol tart, mert a diplomás , ún. értelmiség Word-ben írja a diplomamunkáját
  • visnait
    #54
    Én programozó vagyok egy elég jelentős cégnél és mikor volt a váltás, akkor mindenki sírt a Vistáért, mert milyen szép és jó. És bárki mondhat bármit, nemtudom milyen illyegális szarokkal dolgoztok, de SEMMI baj nincs vele, csak anyi, hogy lefalja a memóriát! És ha háttérben megy 2-3 VS IDE és fut egy SQL, vagy Oracle tesztszerver, akkor kicsit elfogy a gép. Én maradtam az XP 64 nél, ami kenterbeveri a VISTA-t fejlesztésnél. Win 7 lessz ittis és addig kiforrja magát! :D
  • A1274815
    #53
    "Azért az sikeres ember nem lehet, aki diplomamunkát wordben ír"

    Pedig majdnem mindenki abban írja.
  • Gerygrey
    #52
    Érdekes, én eddig 3 gépre tettem fel probléma nélkül (ebből az egyik egy low-end FUSI Amilo noti a Tesco-ból, a másik közepesen bivaly játékgép, a harmadik videófeldolgozásra használt atomerőmű) és mindhárom gépen panasz nélkül fut a Win7, játékra és munkára egyaránt jól használható.

    aztán jött a feketeleves. hogy van diploma munkája de nincs kész..éshát worldben

    Azért az sikeres ember nem lehet, aki diplomamunkát wordben ír :) Arra még a wordpad is kiváló, Googledocs/openoffice (ha azzal kezded el) pláne.
  • gothmog
    #51
    [OFF]
    röviden: hottold, te egy szar alak vagy.
    hosszabban: Kíváncsi lennék, tisztában vagy-e azzal, hogy az itt folyamatosan előadott stílusod mennyit árt a szabadszoftveres közösségnek, és mennyire kapóra jön a másik oldalnak.
    [ON]
  • hottold
    #50
    Kár, hogy mára már a leggyengébb OS a vizsta és a mutációi... a MACOSX is és a Linux is rávernek (hacsak le nem körözik) úgy ámblokk mindnenben.... linuxra a tux racer még játéknak is jó... nem beszélve a virtualizációkról... XP is ráver egy nagyot.. egyáltalán nem csodálkozom hogy sem a Viszta nem terjedt el , és a Win 7 se fog.
  • Chriss745
    #49
    Annyira sztárolja mindenki ezt a 7-et, nekem fele annyi bajom nem volt a Vista-val mint ezzel. Az RC-t próbáltam otthon, az én gépemen folyamatosan kék halálozott (gyári driverekkel, vista beton stabil), tegnap meg felraktam egy GF8600-os gépre és a gyári driver nem adott ki képet (amint bedriverezi magát telepítéskor tök fekete kép mindegyik kimeneten). Van ezen mit még javítani, messze van ez még a kiadsától, mundjuk az RC-t beta2-esnek szerintem.
  • tomcsa4
    #48
    Sanyix: ne erőlködj. :)

    @39-es, szerinted akik az SG-t látogatják, ingyenes flash játékokkal játszanak? Nem vagy csak hébe-hóba. Azt is nézd, hova kommentelsz, ne csak a nagyvilágba.
  • Sanyix
    #47
    ja meg szétesett a gui mikor egy sufnituningos nem támogatott gui-t raktam rá, ergo fos a win7 :D
  • Danecay
    #46
    Csodálkoztam, hogy ennyit kellett várni az első Linux betyár hozzászólására.
    A válaszom az általad leírtakra pedig az, hogy: Kit érdekel?
  • Sanyix
    #45
    lefagyott nekem a win7, bár hálókártya driver miatt, de mivel nincs más, ezért a számlájára írom. Az aac, támogatás katasztrofális, ezt is a számlájára írom.

    A dos vagy 2x gyorsabb volt.
    Ez így egy fos :)
  • gkalcso
    #44
    troll

    xgl soha nem volt hivatalosan támogatott. Ha akkor nézted utoljára, amikor azt használták compiz-hoz, azóta rengeteget változott.
    Miben volt fele a sebesség? Ezen teljesen jó.
    DVD: google--->medibuntu
  • EroSennin
    #43
    Ha elolvasod az elozo hozzaszolasom elejet latod hogy nem az operacios rendszer hiba oka hanem a mindenfele driverek hozza (laptopok eseten ez sokkal nagyobb gond lehet mint egy atlagos PC eseten). Ezek a driverek az elso par evben vagy nincsenek meg kesz vagy bugosak/lassuak. Persze ez definicio kerdese, ha te a hasznalt drivereket az operacios rendszer reszenek tekinted - ami felhasznaloi szempontbol teljesen logikus - akkor teljesen igazad van. Viszont ezzel nem lehet mit kezdeni, egy friss operacios rendszer eseten az elso par ev mindig errol szol, hogy nincs vagy rossz a driver.

    Masreszt meg mindig letezik az osregi problema: barmilyen operacios rendszer eseten ha valami szoftvert telepitesz akkor rendszergazdai jogokat adsz a telepitojenek, onnantol kezdve pedig siman szet tudja ganyolni a gepet. Elvileg mar terveznek olyan oprendszert, hogy majd minden alkalmazas egy sajat kis sandboxban fusson, ezeknel mar nem lesz kozos mocsorasodo registry, dll-ek, konyvtarak, minden programnak lesz sajat kis szemetdombja es nem fogja elbarmolni a windowst. Persze driverek eseten ez nem igaz, azok tovabbra is okozhatnak kekhalalt.

    Ha nem talaltal megfelelo minosegu drivert vagy a regi XP-re irt szoftvered nem mukodik vistan vagy elba***a a vistat akkor hasznalj XP-t, meg vagy 5 evig teljesen jol lehet hasznalni az XP-t is.

    Azt irjak meg itt paran hogy az XP uj hardvert nem tamogat, de ennek a forditottja igaz a vistara is, regi hardvereket nem fog tamogatni.
  • roliika
    #42
    Unokatesóm gépére lett eltéve egyébként mert 3 év után (nem volt vírusirtó a gépén de net az igen), az XP már karbantartással, vírusmentesítéssel is menthetetlen volt. Jött haver, aki tényleg linux szaki, hogy Ubi jólesz...net az úgy néz ki hogy router PPOE-re állítva és MAC klónozás...szal feltettük, mindnet felismert, gyorsan települt...aztán jött a feketeleves. hogy van diploma munkája de nincs kész..éshát worldben...ittmeg OO-van csak...uccu neki szét is vágta az egészet...aztán suliba bejelentkezéshez exét adtak..wine nem csípte annyira, megjelenítendő szövegek szétestek...jaés amit nem értünk.

    Volt net...de néha csak 15 perc meg fél óra elteltével adott be bármilyen weboldalt is, logok meg azt mondták, hogy minden rendben van...teljesen érthetetlen...sp3-as xp-t rátettem...és azt vártam hogy klassú lesz, mert a régi vírusos XP nagyonnagyon lassú volt sokkal lassabb mint az Ubuntu...és láss csodát, az Ubi hozzá képest tetvet reggelizett csiga.
    Szegény pingvint jól lehúztam, de még mindíg azt mondom, hogy linuxot CSAK szervernek érdemes használni.

    Win7 4hónapja megy nálam...teljesen jó...bár volt egy gond...a hangkarit nem akarta felismerni, de a vistás driver jó volt hozzá, talán most az RC-nél ez sem lesz már gond. Jaigen win7...fejlesztgetek C#, Java..meg fut egy local szerver is win7 alatt...és így 4 hónap alatt nem lassult be a cucc..pedig vártam, sőt, Vistára írt rendszerkarbantartóval átnézettem ésmég rendszerhibák sem voltak...se IE által eltárolt gigabájt cash hegyek...semmi tök stabil egybenlévő rendszer. Jó hát 2010 Júniustól már nem ingyenes, viszont...egyszerűen működik. Tényleg kényelmes, nincs vele szívás...jó cucc. Amint pénzes lesz megveszem...megér a támogatottság havi 1000Ft-ot(2 évre vetítve)...és igencsak úgy néz ki, hogy az eddig fellelhető leg gyorsabb rendszer amit új processzorokhoz fejlesztettek desktop fronton.

    Az még érdekes, hogy 1,5 giga ram van a gépemben..nem erőgép, 80%-ra indulásnál felmegy a memó használat, de aztn 1-2 óra múlva már 38% úgy hogy megy több program + local szerver.
  • roliika
    #41
    Alapvető problémák vannak pl az Ubuntuval.

    Az egyik az hogy legalább 2* lassabb mint az XP...az a vicc, hogy ez nem vicc.

    Aztán, hogy MS World doksiba amiben vannak táblázatok, beleszerkesztek, Open office-al mert más ugye nincs, a táblázatok vagy eltűnnek, vagy ha vannak grafikonok, csak az értékeik maradnak meg, az oszlopok nem....ez nem Linux hiba de mivel nincs más alternatív megoldás szövegszerkesztésre ami használható, így a számlájára írom.

    Eredeti DVD lejátszás meg katasztrófa....nem nem sorolom, egy rakás gond volt vele 4 nap alatt az Ubuntuval...sokszor MS falaiba ütközik vele az ember amikor a pingvin megijjed és elfut, sokszor meg maga az elvileg user barát felület nem hajlandó engedelmeskedni, vagy tök logikátlan dolgokat csinál. (pl XGL nem indul akkor szétcseszi az összes ablakot, de olyan sikeresen, hogy egyszerűen nincs mire kattintani, mert még a menüket is szét tolja...tökjó)...az új Ubuntu az valami rettenet így összegezve...tudom..free meg örülni kéne hogy van...de használhatatlan mindennapi feladatokra, és lassú.
  • A1274815
    #40
    "Live-hoz és Audigy-hez egyaránt jelentek meg most is 2009-es driverek... Azért jó hogy vaktában lövöldözöl..."

    Á! Igen, akkor ez meg mi?

    "Creative Sound Blaster Live! x64 Driver
    Filesize : 21.23 MB Download Show Details
    Release date : 12 Aug 05
    This beta driver release provides Microsoft® Windows® XP Professional x64 Edition support for Sound Blaster® Live! series internal audio cards only."
    Link

    Még anyí megjegyzéstz kell ehez tenni, hogy nem minden 5.1-es Live-val talál működni.
    Audigy-hez tényleg van, de arra nem is mondtam, hogy nincs. Figyelj oda a szövegre.
  • HUmanEmber41st
    #39
    Szerencsére nekem nem kellenek speciális szoftwerek a netezéshez :D.
    Így jó nekem az ingyenes Ubuntu is:D Aki pedig azt hiszi, h nincsenek ingyenesen letölthető FPS és másfajta játékok Linuxra, az nézzen egy kicsit utána legyenszíves...
  • Ahoy
    #38
    "Ma mar nincs mocsaras oprendszer a piacon, akik azt allitjak hogy az XP vagy a Vista vagy egy jobb linux disztrib. mocsaras azok jobb ha magukban vagy a hardverukben keresik a hibat."

    szerintem ebben nagyot tévedsz. Én 1 év alatt próbáltam Xp után továbblépni, valami modernebb, fejlettebb, szebb vagy alternatív rendszer felé. Tettem ezt Vistával egy elég jó notin. Már az elején SP1-el dög lassú volt. Gondoltam azért mert "túl fejlett". De jöttek a kis fagyások, global virtual card host kihalások, feladatkezelőből SEM leállítható befagyott programok. Most ott tart hogy Exploler is egyszerűen néha fagy és újrateszi magát másoláskor.

    Ezek után NE mondja nekem senki hogy nem egy ingoványos mocsaras fostartály a Vista....

    Persze megpróbáltam az Ubit is. Tetszett is, de mint máshol írtam speciális célszoftverek hiányoztaka melóhoz. Másrészt (nem akarom megbántani az opensouce közösséget) de azért igenis vannak benne hibák... de ezt most nem részletezem. A lényeg, hogy nem felelt meg az elvárásaimnak.

    Végezetül pedig annyi... ugyan nem hittem benne, hogy valaha is ezen az ősrégi cerkás gépen gyors, de mégis fejlett és stabil OS-em lesz, de mégis! Eddig minden elvárásomat teljesítette ez a rendszer.

    Szóval elég volt az ingoványos szar OS-ekből... méltó XP utód lehet a win 7.
  • Ahoy
    #37
    JL666 (Soundblaster Live 5.1 , windows 7)

    Pont ma raktam fel a Win 7 RC 7100-at egy 2800-as celeronra...1 giga rammal. + Soundblaster Live 5.1-el
    Nekem sem ment először. De találtam egy progit, amit ha letöltesz gond nélkül menni fog a kártyád és a minősége is szuper.

    Az itt leírtakat kell követni:

    http://www.aeonity.com/david/creative-soundblaster-live-51-driver-windows-vista-download

    kiemelve a linket ami nekem segített ez:

    http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=20&go=giveme&dwn_id=20

    innentől felismeri a kártyádat.

    Ha drivert keresel akkor vistára keresd amúgy, mert ez a vista 2.0 :)
    De amúgy az MS most nagyon alkotott.. ez a legfaszább OS ami eddig volt. Cefet gyors.. XP-t, Ubuntut lealázza a kis cerkán...még kényelmes és szép is :)
  • MerlinW
    #36
    Live-hoz és Audigy-hez egyaránt jelentek meg most is 2009-es driverek... Azért jó hogy vaktában lövöldözöl...

    W7-re is lesznek legacy driverek, de mint tudjuk Creative nem gyorsvonat.
  • valaé valaé ná
    #35
    Az XP emuláció nem jelenti azt is, hogy mégiscsak támogatja a win7 az SB-live-ot ?
    Máig a legjobban szóló hangkártyám, nem szívesen válnék meg tőle.
  • A1274815
    #34
    A Creative nem támogatja már jó ideje az SB Live!-ot, pontosan XP 64 óta nem támogatott. Audigy-hez még tudsz drivert találni Vistasat/XP64-eset, de Live hoz nem valószínű.

    DirectSound, 5.1 és Vista: anyít érdemes tudni, hogy van működő képes, csak nem azzal akonstanssal kéne létrehozni az IDirectSoundDevice-t, amivel a programok többsége teszi, hanem egy másikkal, ami nem HW gyorsításhoz köti. MSDN Library
  • cateran
    #33
    őregem,te nem irtál specifikusan VALAMILYEN OS-ről,hanem általánosan irtad "Az OS nem csak egy program, hanem A program, mely a gépeden lévő folyamatokat irányítja."
    Hát pajtás,ha azokat a folyamatokat nem TE irányitod,akkor régen rossz...
    Ha pedig arra gondoltál,hogy a kommuikáció közted és a hardverelemek közt,akkor inkább ne butázz másokat.."is an interface between hardware and user; it is responsible for the management and coordination of activities and the sharing of the limited resources of the computer"Ha nem érted ez mit jelent,akkor csak remélni tudom,hogy "hozzáértő"szakember vagy...

    Inquisitor: nyilván,mithogy a DOS sem támogatott 1 idő után mindent:D De nem is ez volt a kérdés,hanem hogy mire való az OS...
  • balee66
    #32
    A Vistában (és ezáltal gondolom a Win7-ben ugyanúgy) nincs DirectSound támogatás. Ha és amennyiben az hangkártyát az 5.1 DS támogatását várná, akkor várhatja, mert sosem fogja megkapni... bár ettől hangnak még kellene lennie, csak nem 5.1-ben.
    Erre tudtommal az egyetlen megoldás, hogy veszel egy OpenAL support hangkártyát.
    Több megoldásról nem tudok, de gyanítom, hogy másképp is ki lehet hozni azt az 5.1-et...
  • JL666
    #31
    miért nem megy a hang windows 7 alatt SB Live 5.1-es karival?! Milyen driver kell? Kinek van ötlete?!
  • Inquisitor
    #30
    "hátteret biztosit a futtatandó programoknak,illetve elkezeli a hardverelemeket..."
    Kivéve amit nem támogat. Az Intel DX11 vasáról már tudjuk, a többi gyártóéről még csak sektjük, hogy NEM lesz XP drivere például. A SATA3-nak valószinüleg szintén nem ...
  • EroSennin
    #29
    "Az a jó ház amelyik megfelelő alapra épül."
    Termeszetesen az osszes mai oprendszer megfelelo alapra epul, mar a winNT ota van operacios rendszere az M$-nek is. Az itt forumozok is gyakran keverik egy oprendszer kernel minoseget a mindenfele HW driverek minoseget, ez nyilvanvalo abbol amiket a Vista-rol irtak. Masik dolog meg hogy az oprendszer nem olyan mint egy epulet, egy szoftver sosincs kesz, folyamatosan fejlodik, Vista eseten nagyon sok alapveto dolog valtozott XP-hez kepest igy teljesen termeszetes hogy bugok es optimalizalatlan kodok nagyobb mennyisege volt benne amikor ugy dontottek hogy kiadjak, ahogy az is termeszetes hogy ezeket folyamatosan javitjak, szemben egy epulettel ahol az alapokat mar nem fogjak modositani.

    "Emlékszek a régi szép időkre mikor 2hetente telepítettem a win 98-at. :D"
    Ezt sose tekintettuk modern operacios renszernek :)

    "Meg..szhatod a programokat amiket használsz, ha "mocsáros talajra" épültek."
    Ma mar nincs mocsaras oprendszer a piacon, akik azt allitjak hogy az XP vagy a Vista vagy egy jobb linux disztrib. mocsaras azok jobb ha magukban vagy a hardverukben keresik a hibat.

    "Tehát az első: stabil és gyors oprendszer..."
    A windows 7 azert tunik sokkal stabilabbnak mint a Vista volt kiadasakor mert valojaban a Vista alapokra epul es a Vistat kiadasa ota mar sokat fejlesztettek, a szoftveriparban minel nagyobb valtozas tortenik egy szoftverben annal tobb javitasra van szukseg mert az uj kod mindig tartalmaz bugot, akarmilyen profik irtak is, M$nel ez a revolution Vista eseten volt, a win7 mar csak evolution.

    "Igaz, az Xp jól sikerült, de már eljárt felette az idő, és szerintem a Win7 méltó utódja lesz neki."
    Egyetertek, de szerintem a mostani Vista is teljesen rendben van.
  • CyrSyS
    #28
    Micsoda probléma hogy kiderült mikor adják ki a következő MS rendszert. :) Ráérnek!
  • tomcsa4
    #27
    Érdekes módon pont alattad írták a biztonságot, a stabilitást. De azért legyél hülye, nem számít. Olvassad csak a Wikit, az kell. Ráadásul ha egy elavult OS nem tudja rendesen használni a hardvereket, akkor hogy teremti meg a hátteret? Súgd már meg jó?