Gyurkity Péter

XP-re is válthatnak majd a Windows 7 használói

Hétről hétre újabb információmorzsák szivárognak ki az új operációs rendszerről, ám ezúttal valószínűleg a vállalatok és a felhasználók számára is kiemelkedően fontos részleteket osztottak meg a nagyközönséggel.

A Microsoft szóvivője ugyanis elárulta, hogy a Windows 7 beszerzését követően mindenkinek lehetősége lesz majd visszaváltani a közvetlen elődre, vagyis a Vistára, sőt ezúttal azt is lehetővé teszik, hogy a szoftverrel nem elégedett vállalatok és felhasználók a Windows XP-re álljanak vissza - mindezt hivatalos úton, az új konfiguráció megvásárlásakor. Ez némileg meglepő lehet, hiszen eleinte még azt is kizárták, hogy XP-ről a Windows 7-re frissítsük rendszerünket, most azonban már világos, hogy mindkét irányban lehetséges lesz a váltás.

Időközben az is kiderült, hogy a szoftvercég több PC-gyártóval is megállapodott a részletekről, igaz azt gyorsan leszögezték, hogy a pontos dátumokról még nem szeretnének nyilatkozni. Ez utóbbi kitétel miatt tehát egyelőre felesleges az októberi megjelenésről találgatni, meg kell elégednünk a fenti információval, vagyis hogy a visszalépés egyáltalán lehetséges lesz. Ez persze elsősorban azon vállalatoknak jön majd jól, amelyek számos példánnyal rendelkeznek, és a Windows 7 alkalmazása egyelőre gondokat jelentene számukra a különböző szoftveres inkompatibilitási problémák miatt. Előfordulhat azonban az is, hogy az új számítógépet beszerző magánszemélyek is inkább visszaváltanak az XP-re.


Az operációs rendszerhez kapcsolódó hír, hogy Redmondban egy másik, a Vistával kapcsolatos panaszt is orvosoltak, ez pedig az ugyanazon szoftver különböző változatai közötti váltás kérdése. A hírek szerint ugyanis a Windows 7 esetében arra is lehetőségünk lesz, hogy amennyiben nem vagyunk elégedettek a drágább (Ultimate, Premium) verzióval, gyorsan és fájdalommentesen visszaléphetünk egy olcsóbb (Home) példányhoz - ezt a Vistával nem tehettük, tehetjük meg, hiszen a váltás (Upgrade) csak egy irányban megengedett, egyedül a drágább változatok beszerzését teszik lehetővé a felhasználóknak.

Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám később mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sergioramos93 #172
    vagy mégsem?
  • dilofekete #171
    Azért tetszene, hogy telepítek fél napot és az a win indul el amlyiket szeretném, azok közül amik idáig megjelentek vagy már telepítetten venném és mi van a nettel. Teljesen mindeggy, úgyise ér az eggyik se semmit. Ez tud forogni, de kurvázni már nem, csak az időt pazarolja ígyis-úgyis.
  • balee66 #170
    "Na jó, ezt már nem tudom szó nélkül megállni..."


    "mert a kibaszott oprendszernek az az egyetlen szájbatekert feladata van, hogy A HARDVEREMET MEGHAJTSA! Hogy AZ ÁLTALAM HASZNÁLNI KÍVÁNT szoftvereknek tartsa fenn azokat a retkes erőforrásokat!"
    Használj Linuxot parancscsorral, az valóban nem csinál mást.
    Jah de, bocs, hálózatot is kezel, akkor már nem is kell...


    "Egyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t..."

    Fogalmam sincs, kinek van erre igénye, kérdezd meg a Beryl/Compiz, mert ugye a Vista onnan lopkodott össze mindent... Jah, hogy a Linxot nem szidjuk, neki elnézhető a "parasztvakítás"? Én kérek elnézést...


    "Aztán volt itt szó a csodás memóriakezelésről. FELHASZNÁLÓ vagyok. LE-SZA-ROM, hogy mit hova pakolászik a memóriában, meg milyen sorrendben. Józsi bácsitól sem kérdezem meg a kocsmában, hogy az új pacemakere miatt hozza-e lassabban a sörömet. Nem érdekel. De ha lassabban hozza, mint amihez hozzászoktam, akkor az idegesít. Nincs kedvem még egy sört rendelni, csakhogy kompenzáljam azt, hogy lassan jön. Inkább megyek másik kocsmába."

    Tegyél fel egy új gépre egy XP-t és Win7-et, és mondd meg, melyik a lassabb.
  • Gerygrey #169
    Hogy hasonlítasz össze "tudás" alapján egy Linuxot és egy Windows-t? :)

    Tudni egyik sem tud semmit, viszont a Win tudja futtatni azokat a programokat amikkel tudok kezdeni valamit, a Linux pedig nem.
  • Gerygrey #168
    Mégis milyen elbaszott ideológia alapján lehet az "normális", hogy egy oprendszer 1G ramot használ?!

    Milyen elbaszott idegrendszer kell ahhoz, hogy így őrjöngj azon, hogy egy 2000 Ft értékű alkatrészt kisajátít magának az oprendszer? :)

    gyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t...

    Neked nincs igényed, nekem például van. Én például a "klasszikus" nevezetű GUI-tól hányok, de már az XP default kéket sem bírom elviselni, most a Vista Inspirat 2 van fenn. Minden csicsájával együtt eszik 30 mega ramot, na bumm, van 2 giga, leszarom ha cserébe normálisan néz ki a destkop, és a gyakran használt progik elérhetőek egy kattintással bárhonnan (RocketDock, ugyanaz, mint az OSX-en a dokk). És milyen áron? Az a 30 mega memória pénzben már ki sem fejezhető érték, annyira elhanyagolható.
  • balee66 #167
    Nálam a Windows7 mappa most pontosan 10 GB, egy 500GB-os merevlemezen van, de a helyfoglalás még változhat, mert ez még csak beta verzió. Az is rásegíthet a dologra, hogy egyik betáról frissítettem a másikra (ultimate kulccsal telepítve).
  • Luise #166
    "Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám később mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd."

    csak a különbözetet nem kapják vissza... :)

    na de most tényleg, ki a az a hülye, aki ezt megcsinálja. ugyanaz a a cucc, amivel több, azt max nem telepiti fel, vagy ha fennvan, max nem használja. a helyfoglalás, amivel több, vagy kevesebb, az a mai vinyókapacitások mellett elenyésző. meg hát gondolom nem 80 gigásra telepit w7-et...
  • Sanyix #165
    "de aki 2009-ben kepes panaszkodni windows miatt, es megsem valt, az meg is erdemli a sorsat."

    Én panaszkodom, mert a játékok miatt azt IS kell használnom.
    Nem konzol nem érdekel, majd ha nem csak arcade szarok lesznek rajta, majd akkor lesz alternatíva (kb soha nem lesz ilyen).
  • mrzool #164
    A zune-ös topikban már jeleztem, hogy mit sejtek itt megoldásként... Skizofrén barátunk minden bizonnyal az MS-től kapja a fizetését, hiszen a negatív reklám is reklám, ő meg aztán tényleg felpezsdíti az összes topikot...
  • B0nFire #163
    Emléxünk még erre a nagyszerű topicra! Aki nem ismeri, érdemes visszaolvasni! Ahogy ez a jófiú bír dühöngeni a képernyőn keresztül, az valami fantasztikus!