172
  • sergioramos93
    #172
    vagy mégsem?
  • dilofekete
    #171
    Azért tetszene, hogy telepítek fél napot és az a win indul el amlyiket szeretném, azok közül amik idáig megjelentek vagy már telepítetten venném és mi van a nettel. Teljesen mindeggy, úgyise ér az eggyik se semmit. Ez tud forogni, de kurvázni már nem, csak az időt pazarolja ígyis-úgyis.
  • balee66
    #170
    "Na jó, ezt már nem tudom szó nélkül megállni..."


    "mert a kibaszott oprendszernek az az egyetlen szájbatekert feladata van, hogy A HARDVEREMET MEGHAJTSA! Hogy AZ ÁLTALAM HASZNÁLNI KÍVÁNT szoftvereknek tartsa fenn azokat a retkes erőforrásokat!"
    Használj Linuxot parancscsorral, az valóban nem csinál mást.
    Jah de, bocs, hálózatot is kezel, akkor már nem is kell...


    "Egyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t..."

    Fogalmam sincs, kinek van erre igénye, kérdezd meg a Beryl/Compiz, mert ugye a Vista onnan lopkodott össze mindent... Jah, hogy a Linxot nem szidjuk, neki elnézhető a "parasztvakítás"? Én kérek elnézést...


    "Aztán volt itt szó a csodás memóriakezelésről. FELHASZNÁLÓ vagyok. LE-SZA-ROM, hogy mit hova pakolászik a memóriában, meg milyen sorrendben. Józsi bácsitól sem kérdezem meg a kocsmában, hogy az új pacemakere miatt hozza-e lassabban a sörömet. Nem érdekel. De ha lassabban hozza, mint amihez hozzászoktam, akkor az idegesít. Nincs kedvem még egy sört rendelni, csakhogy kompenzáljam azt, hogy lassan jön. Inkább megyek másik kocsmába."

    Tegyél fel egy új gépre egy XP-t és Win7-et, és mondd meg, melyik a lassabb.
  • Gerygrey
    #169
    Hogy hasonlítasz össze "tudás" alapján egy Linuxot és egy Windows-t? :)

    Tudni egyik sem tud semmit, viszont a Win tudja futtatni azokat a programokat amikkel tudok kezdeni valamit, a Linux pedig nem.
  • Gerygrey
    #168
    Mégis milyen elbaszott ideológia alapján lehet az "normális", hogy egy oprendszer 1G ramot használ?!

    Milyen elbaszott idegrendszer kell ahhoz, hogy így őrjöngj azon, hogy egy 2000 Ft értékű alkatrészt kisajátít magának az oprendszer? :)

    gyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t...

    Neked nincs igényed, nekem például van. Én például a "klasszikus" nevezetű GUI-tól hányok, de már az XP default kéket sem bírom elviselni, most a Vista Inspirat 2 van fenn. Minden csicsájával együtt eszik 30 mega ramot, na bumm, van 2 giga, leszarom ha cserébe normálisan néz ki a destkop, és a gyakran használt progik elérhetőek egy kattintással bárhonnan (RocketDock, ugyanaz, mint az OSX-en a dokk). És milyen áron? Az a 30 mega memória pénzben már ki sem fejezhető érték, annyira elhanyagolható.
  • balee66
    #167
    Nálam a Windows7 mappa most pontosan 10 GB, egy 500GB-os merevlemezen van, de a helyfoglalás még változhat, mert ez még csak beta verzió. Az is rásegíthet a dologra, hogy egyik betáról frissítettem a másikra (ultimate kulccsal telepítve).
  • Luise
    #166
    "Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám később mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd."

    csak a különbözetet nem kapják vissza... :)

    na de most tényleg, ki a az a hülye, aki ezt megcsinálja. ugyanaz a a cucc, amivel több, azt max nem telepiti fel, vagy ha fennvan, max nem használja. a helyfoglalás, amivel több, vagy kevesebb, az a mai vinyókapacitások mellett elenyésző. meg hát gondolom nem 80 gigásra telepit w7-et...
  • Sanyix
    #165
    "de aki 2009-ben kepes panaszkodni windows miatt, es megsem valt, az meg is erdemli a sorsat."

    Én panaszkodom, mert a játékok miatt azt IS kell használnom.
    Nem konzol nem érdekel, majd ha nem csak arcade szarok lesznek rajta, majd akkor lesz alternatíva (kb soha nem lesz ilyen).
  • mrzool
    #164
    A zune-ös topikban már jeleztem, hogy mit sejtek itt megoldásként... Skizofrén barátunk minden bizonnyal az MS-től kapja a fizetését, hiszen a negatív reklám is reklám, ő meg aztán tényleg felpezsdíti az összes topikot...
  • B0nFire
    #163
    Emléxünk még erre a nagyszerű topicra! Aki nem ismeri, érdemes visszaolvasni! Ahogy ez a jófiú bír dühöngeni a képernyőn keresztül, az valami fantasztikus!
  • bvalek2
    #162
    Akkor neked a NetBSD-re van szukseged! Net nelkul, az alaptelepites igazi geek elmeny, parancssor es konfigfajlok, nyami :)

    Minimalista, az alaptelepites utan kapsz egy villogo kurzort (startx inditja a GUI-t), de mindent felismer es egybol mukodtet, tobb architekturan, kevesebb eroforrassal, mint barmely mas operacios rendszer. Ennek persze az ara az, hogy erteni kell hozza (vagy legalabb turelmesen olvasgatni a man-lapokat).

    NetBSD
  • balee66
    #161
    vajon kiki (más néven: hottold, gettóharcos) hsz-e:

    2009. jan. 13. 13:26 | privát | galéria | válasz erre | #124
    na végre sikerült rácsiholnom a netet a win7-re , és most leírom a helyzetjelentést:

    előszőr is leszőgezem (valamiért nincs rővid ő, a nulla ugyanúgy angol billentyűzet 0-át ír nem rövid őt.. a rövidnek még fejből emléxem az ascii kódjára (148)) :)
    hogy nem áll szándékomban tovább pocskondiázni a Windows 7-et,mert
    ezt már lejjebb megtettem, sőt

    inkább szeretném magamnak és másoknak bemagyarázni, hogy jó ez tulajdonképpen:

    ha:

    1. letiltasz egy rakás sz0rvjászt ami alapba automatikusan indul...
    2. a csilicsáré kinézetet visszaállítod ahol lehet XP-s kinézetre..

    egyébként érdekes módon a Total Commander elindult rajta
    és meglepő módon a windows hálózat valóban kellemes , tűrhető sebességű

    végsősoron vannak fícs0rjei is is, ha nem is sok, de pl:
    a Tablet PC sz0vegbeviteli támogatás pl. elég jó.

    valakitől hallottam, hogy tud olyat a Vistától kezdve a Winfos hogy egyszerre két júzer lehet bejelentkezve: az egyik local, a másik pedig remote... a megfelelő privilégiumok és "beállítások" esetén.. tudna valaki ebben segíteni, mert ha ez tényleg műk0dik , akkor adok még egy esélyt a Win 7-nek és nem t0rl0m le még ma..
  • strogg
    #160
    Most nem akarok flame wart (tényleg nem), de az ubuntum után egy win7 nem vert a földhöz. Inkább azt mondanám, hogy a windows-ok között valóban sokkal többet tud, és szebb is az XP-nél (viszta külsőre nem volt rossz próbálkozás, át is vették) de az átlag ussernél kb ki is merült a dolog. Felmerült bennem a kérdés, hogy ha az XP sp4 mondjuk már kezelné a sokmagos procikat, és nem csak 3 GB ramot kajolna meg, akkor mennyi értelme lenne egy w7-nek?
    El nem ájultam tőle, bár kétségteleneül nem rossz a w7.
  • Koge
    #159
    hottold : "saját mostani gépem az említett ASUS EEEPC és van itthon még szerver gép is ami egy 3 gigaherces Intel P4, 2 giga rammal. "

    egy olyan embernek akinek nincs pénze vasra, hiába magyarázzátok hogy elavult az xp... (és a herz-et hercnek írja),

    EEE pc egyetemistáknak való jegyzetelésre meg belépni az egyetem honlapjára

    szerintem adnátok neki egy 2 magos akármilyen gépet 2 giga rammal lefosná a bokáját a 7-től

    érdekes az osx-nek is kell gép mégse szapulja senki... jaaa mert az alá nem rakhatsz szar gépet

    a hottold féléknek azt javaslom ha nincs pénzük ne a microsoftra verjék a balhét hanem keressenek munkát és vegyenek gépet
  • asysoft
    #158
    Nekem is van Thief-fan ismerősöm, ő működésre bírta Vista alatt az említett játékot. Max Payne(1) is fut, "csak" hanggal van probléma, elvileg ezt is helyre lehet hozni a játék fájljainak megbuherálásával (igaz, ezt a problémát kétségtelenül a Vista hangrendszerének jelentősen átalakított mivolta okozza).
  • A1274815
    #157
    "na látjátok, hogy nem csak én tudok kiakadni az emberi hülyeségen?"

    Te nem az emberihülyeségen akadsz ki, hanem te magad vagy hozzá legközelebb. Amúgy az emberek ~1%-a Nárcisztikus Személyiség Zavartól szenved, biztos nem te vagy az egyetlen, de te vagy a legextrémebb errefele.
  • bvalek2
    #156
    Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem hianyzanak a regi szep idok, amikor meg Linux-Windows flemhaboru ment az MS-hirek alatt, rasszista beszolasok meg osszeeskuveselmeletek helyett... Nosztalgiazzunk egy picit:

    Így tehát azok, akik bizonyos funkciók miatt egy drágább példányt szereztek be, ám később mégis visszatérnének az olcsóbb, lebutított változathoz, ezt minden gond nélkül megtehetik majd.

    Tehat az MS ugyesen megoldott egy problemat, amit ok maguk okoztak, gratula... erdeklodve olvasom a helyi windows-hozzaertok hozzaszolasait. Nekem ugy tunik, hogy a Vista/Win7 elorelepesek nagy resze ebbe a kategoriaba tartozik, az MS a sajat baklovesei miatti tuzoltassal van elfoglalva.

    A Linuxok mar annyit fejlodtek, hogy tenyleg nem lehet kifogasa senkinek ellenuk, nincs se parancssor se registry birizgalas. Ma mar a jatekplatform egyertelmuen a konzol, szoval tessek valtani vegre siras helyett. Aki tudatosan windowsozik, annak jo szorakozast kivanok, de aki 2009-ben kepes panaszkodni windows miatt, es megsem valt, az meg is erdemli a sorsat.

    Aki legalabb konyhanyelven tud angolul, az elvezheti a vilag legnepszerubb Linux disztribuciojanak szolgaltatasait:
    Ubuntu

    Termeszetesen van magyar Linux is (ertsd: nem csak hogy magyarul tud, de magyarok is keszitik):
    Uhu Linux

    Nyafogas helyett tessek valtani, es elvezni a virusmentes eletet, a minosegi, legalisan ingyenes szoftver elonyeit :)

    Vilagszerte 30 millio regisztralt desktop felhasznalot tartanak nyilvan a kulonbozo disztributorok (Csak az Ubuntu ebbol majdnem 10 millio), a teljes letszam ennel valoszinuleg joval tobb, hiszen nem mindenki regisztralja a szoftveret (itt nincs is nagyon miert, hiszen eleve ingyenes). Egyebkent kozvetve mindenki Linux felhasznalo, hiszen az internetes szervereken, routereken, kutyukon majd mind Linux fut, meg a Google is sajat Linux valtozatot hasznal a szerverein.

    Ha pedig nem eleg kulonc a Linux, mert mar a szomszed pistike is Compizzal menozik, lehet BSD-re valtani.
  • A1274815
    #155
    Na ha olyat adsz egy átlag felhasználónak számítsrá, hogy véges időn belül a DVD-ét az agyadban találod. Amúgy Windows Imaging technikával nyugottan csínálj MinWin-t a Vistaból magadnak. WIM
  • hottold
    #154
    na azért egy SUSE 9.1-est főleg YasT-tal , illetve bármilyen Linux-ot a KDE konfig paneljével , egy napon sem lehet említeni még egy XP-vel sem, mert ott pixelenként külön testre tudod szabni a képernyő viselkedését, hogy milyen program miként viselkedjen , hogy nézzen ki stb..
  • zedow
    #153
    Az ideális az volna ha lenne egy alap rendszer, semmi giccs, se ikonok, se start menü, se semmi, csak mûködjön a hardver, legyen egy konzol és szoftokat lehessen futtatni; lenne egy konfig felület ahol be lehetne kapcsolni dolgokat, mindenki amit akar, lennének preset-ek külön átlag embereknek (pl. gamer-pc, multimedia-pc, stb.), és a geek-ek mindent aprólékosan tudjanak ki/be kapcsolni.
    Kicsit linux szaga van a csupasz konzolos gépnek... :)
  • hottold
    #152
    azért van ott az a teleb*szott feladatütemező hogy ÉN MAGAM ütemezzek előre feladatokat, nem pedig azért hogy a MICROSOFT előütemmezze magának a troyan adatbázisom átküldését , meg olyan dolgokat , amiket , ha nem kapcsolok le akkor még egy 320GB-ás 15000rpm-es SATA4 vinyó is meghaldoklik rajta
  • hottold
    #151
    na látjátok, hogy nem csak én tudok kiakadni az emberi hülyeségen?

    a másik pedig : itt egy cikk miszerint a szoftveripar átaludta a világsikert...

    a cikk ugyan indexes , de ettől még igaz:

    a szoftveripar igenis nem vesz/ nem vett tudomást arról hogy csak az utóbbi évben hánymillió (!) eladott netbook volt.. márpedig eddig , ha jól tudom egyik netbookon sem fut el ( vagy legalábbis nem túl rózsásan) sem a viszta sem a win7... sőt egyes netbookokra igen faintos linuxot fejlesztettek. (pl.: hogy ne menjek messze az ASUS EEEPC-re) ezzel szemben az xp simán elfut rajtuk , és az emberek mostanában IGENIS netbookokat fognak vásárolni, ha tetszik ez a microsoftnak, ha nem.

    végül íme a cikk

  • A1274815
    #150
    Alap, átlag felhasználóknak készűltek ezek a beállítások.

    "Mégis milyen elbaszott ideológia alapján lehet az "normális", hogy egy oprendszer 1G ramot használ?!"

    Sebességre optimailzáció + extra felhasználó igények (átlag + válalati).

    A szerintem az ütemezett karban tartások és a defrag nagyon is hasznos.

    "4. Mi a véres hányás indokolja a gépigény-növekedést _EGY KIBASZOTT OPRENDSZERNÉL_? Hirtelen 1000x annyi memóriát eszik meg az egérdriver? Vagy mi az isten? Egy új GUI még hihető, de azért 4-5xös gépigény növekedést nem nyomnak le ezzel a torkomon."

    Első sorba a szólgáltatások, autamatikusan induló programok, bővebb API (nagyobb DLL-ek), új szolgáltatásai a felhasználóüi progrmoknak.

    "Egyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t..."

    Nem csak anyí lásd NEXUS6 hozzászólását: CPU hejett GPU számol.

    "Aztán volt itt szó a csodás memóriakezelésről. FELHASZNÁLÓ vagyok. LE-SZA-ROM, hogy mit hova pakolászik a memóriában, meg milyen sorrendben. Józsi bácsitól sem kérdezem meg a kocsmában, hogy az új pacemakere miatt hozza-e lassabban a sörömet. Nem érdekel. De ha lassabban hozza, mint amihez hozzászoktam, akkor az idegesít. Nincs kedvem még egy sört rendelni, csakhogy kompenzáljam azt, hogy lassan jön. Inkább megyek másik kocsmába."

    A végeredmény általábban gyorsabb.
  • dronkZero
    #149
    Na jó, ezt már nem tudom szó nélkül megállni...

    "Nem tartom valószínűnek hogy egy könnyen ráakadna magától bár ki is, profi Vista szakértőket leszámítva."

    Na itt eldurrant az agyam...
    Hát a jóbüdöskurva anyjukat Májkroszoftéknak.

    Az teljesen természetes, és elnézhető egy oprendszernek, hogy:

    1. Az oprendszer* felfalja a gép erőforrásainak (hardverteljesítménytől függően) 15-100%-át?
    Ha 2% erőforrást foglal le, már az SOK, mert a kibaszott oprendszernek az az egyetlen szájbatekert feladata van, hogy A HARDVEREMET MEGHAJTSA! Hogy AZ ÁLTALAM HASZNÁLNI KÍVÁNT szoftvereknek tartsa fenn azokat a retkes erőforrásokat! Vista EPIC FAIL! Ha egy oprendszer erre nem használható, akkor mégis, mire? Dísznek, meg szar csajozós dumának?
    Mégis milyen elbaszott ideológia alapján lehet az "normális", hogy egy oprendszer 1G ramot használ?!

    2. Teljesen normális az, hogy mindenféle rihes szar szolgáltatásokat RÁM KÉNYSZERÍT? Hogy alapból be van kapcsolva, és mindenféle keresgélést meg bűvészmutatványt kell végeznem, hogy végre megszabaduljak tőle? Mindenféle fasz "szolgáltatások" (anyád M$, szolgáltatást én veszem igénybe, nem rám kényszerítik.) kilövöldözgetése, de olyan telibekúrt szar leírás alapján, hogy nagyjából csak sejteni lehet, hogy mi az. Ráadásul még jól el is van dugva, nehogy véletlenül találjam meg.

    3. Teljesen normális az, hogy ezt az EGYETLEN követelményhez, hogy "észre se vegyem, hogy az oprendszer is használja a gépet" TÍZ ÉVIG kell fejlődnie a hardvernek? Ma már nyugodt szívvel rakok XP-t mindenhová. Mondjuk adjunk a Vistának 20 évet, hogy eljusson erre a szintre. Ha a Win7 hozza az XP szintjét, akkor talán 2020-ra ki is forr.
    Ennek tényleg így kell lennie?

    4. Mi a véres hányás indokolja a gépigény-növekedést _EGY KIBASZOTT OPRENDSZERNÉL_? Hirtelen 1000x annyi memóriát eszik meg az egérdriver? Vagy mi az isten? Egy új GUI még hihető, de azért 4-5xös gépigény növekedést nem nyomnak le ezzel a torkomon.

    De tényleg, ezek mi a retkes faszt gondolnak, mire akarom használni a szarjukat? Nézegetni, hogy de szép a GUI, vagy mi a pöcs?
    Egyáltalán, ki a fasznak van IGÉNYE ilyen szarokra, hogy 3D-ben rendezgesse az ablakokat, meg hogy előtűűűűűűnjenek az ablakok, meg hogy a start menü így ugráljon kifelé? Kinek kell ilyen parasztvakítás, főleg ilyen áron? Első dolgom minden XP-n amit használok kikapcsolni minden ilyen szart meg belőni a klasszikus win GUI-t...

    Aztán volt itt szó a csodás memóriakezelésről. FELHASZNÁLÓ vagyok. LE-SZA-ROM, hogy mit hova pakolászik a memóriában, meg milyen sorrendben. Józsi bácsitól sem kérdezem meg a kocsmában, hogy az új pacemakere miatt hozza-e lassabban a sörömet. Nem érdekel. De ha lassabban hozza, mint amihez hozzászoktam, akkor az idegesít. Nincs kedvem még egy sört rendelni, csakhogy kompenzáljam azt, hogy lassan jön. Inkább megyek másik kocsmába.

    Na jólvan, ezzel a hasonlattal le is zárom, kidühöngtem magam..... :P

  • A1274815
    #148
    Akkor kéne némi bővebb specifikáció a gépről (gyártó, alaplap, videókártya), valamint, hogy előre telepített volt-e?
  • A1274815
    #147
    Az a directory junktion lesz (már mint Vistzaban, annak hívják), de jó ellen példa. A Symbolic link az külön van és másképpen működik.

    "Windows Vista

    Windows Explorer:
    Junction points are indicated with an arrow icon overlay.
    Deleting a junction point using explorer is now safe.
    A junction point can be restored from the recycle bin.

    Symbolic link:

    Windows Vista supports a new symbolic link capability that replaces junction points in Windows 2000 and Windows XP. They are designed to aid in migration and application compatibility with UNIX operating systems.[4]

    Unlike a junction point, a symbolic link can also point to a file or remote SMB network path. Additionally, the NTFS symbolic link implementation provides full support for cross-filesystem links."
  • zedow
    #146
    Nem is mondtam, csak hogy bele értettem az stb-be, ne legyünk már szõrszál hasogatók :) Jaj hogy oda kell figyeljek, itt aztán kiforgatják a szavaimat :))
  • zedow
    #145
    "a symbolic linket se fogja használni senki , miután már megszokták az emberek , hogy eddig se volt a windowsban"
    Én használom, mégpedig XP alatt, junction point-nak hívják és már NTFS 3.0-tól van (Windows 2000). Pl akkor hasznos amikor nem akarok mindent az FTP könyvtárába rakni, csak simán rámutatok és kész. Vistaban lecsérélték symbolic link-re de a lényeg ugyanaz, némi plusz lehetõséggel.
  • A1274815
    #144
    Különben meg lebukott: még gettoharcos2-ként írta le, hogy ő P1-et használ. Bár mondjuk most hírtelen Server alaplappá változott.
  • A1274815
    #143
    Időzített Defragot nem lehet szólgáltások között megtalálni, se letíltani, illtve a karban tartó folyamatokat sem.
  • Koge
    #142
    hottold, meg mindig szakember vagy:) ugye rendszergazda vagy?
  • A1274815
    #141
    Anti-szemétizmus nincs anti-szemitizmus van (izraeli zászló a WC papíron).De gondolom csak ízelítő a későbbi ciónista viálg-összeeskűvés "leleplezéseidhez".
  • hottold
    #140
    hol van itt az anti-szemétizmus ?
  • A1274815
    #139
    Vacakoni kezdet a "z" gomb. (A "z"-éket CTRL+C, CTRL+V-vel tettem be.)
  • A1274815
    #138
    Jó dolog a simulált skizofrénia.
  • A1274815
    #137
    Huh! Tényleg fel sem tűnt, ma még anti-semita monológokat nem is hallottunk tölled ebben a topicban. Hogy mik vannak.
  • gettoharcos2
    #136
  • hottold
    #135


    na kb. ugyanennyit ér a két logó, mindössze a dávidcsillag helyett képzeljetek oda egy Vista Ready vagy egy Win7 logót
  • A1274815
    #134
    Ha nem baj neked még a kéréseidet is úgy hiszem el, mintha a "mélyen tisztelt" ex-M.E.-nek tenné fel. És nem csak én, hanem mások is.
  • hottold
    #133
    pedig már megjelent vagy mikor is ? 2 éve ? muhahahhaa ennyit erről.. le is lehet húzni a wc-n. win7-estül