Berta Sándor

EU: középpontban a termékhamisítás

Új európai termékhamisítás elleni központot hoznak létre, egyúttal bővítenék az európai uniós tagországok közötti internetes biztonsági együttműködéseket is.

A márka- és termékhamisítási elleni hivatalt hivatalosan április 2-án mutatja be Charlie McCreevy, a belső piacokért és szolgáltatásokért felelős európai uniós biztos a témában második alkalommal megrendezendő ContraFake konferencián. Az új szervezet célja, hogy - egy széles körű európai összefogásnak köszönhetően - a márka- és termékhamisítások elleni küzdelem frontvonalában tevékenykedjen. A feladatai közé tartozna a hamisított árucikkek, az illegális letöltések és más szellemi tulajdonokkal kapcsolatos jogsértések elleni harc. A konferencián várhatóan számos politikus, vállalati vezető, közintézmények képviselői és a civil szakemberek vesznek majd részt.

"Tavaly azért gyűltünk össze, hogy megbeszéljük, milyen módszerek szükségesek a termékhamisítások visszaszorításáért. Idén viszont már konkrét megoldásokat mutathatunk be. Biztos vagyok abban, hogy ez a hivatal és más általunk korábban meghirdetett kezdeményezések nagy segítséget fognak jelenteni a szellemi tulajdon vétségére elkövetett lopások elleni erősödő harcban" - hangsúlyozta Charlie McCreevy. A szervezet hozzájárulhat ahhoz, hogy a szellemi tulajdon védelme a jövőben az eddiginél hatékonyabban valósulhasson meg és a beérkező információknak, adatoknak gyűjtőplatformja legyen. Emellett javíthatja a különböző csoportok közötti párbeszédet és a cégek, illetve a hatóságok közötti együttműködést.

Az Európai Unió külön termékhamisítások elleni honlapot is létrehozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djw #4
    az említett témák nem hoznak akkora pénzt, mint a jogsértésért és hamisításért kirótt büntetés... mellesleg az utángyártott tonereket én is betiltanám...
  • Alvarez999 #3
    Csak nem kezded te is észrevenni? Én csak azt nem értem, hogyan történhetett, hogy az évtizedekig a szabadság mintaképeinek tekintett országok ilyen gyorsan és egyre fokozódó ütemben válnak totális elnyomó hatalommá.

    Valahogy úgy tűnik, hogy most kezd beérni a RAF ideológiája és ironikus módon éppen 68-as ellenlábasaik azok, akik ezt tudtukon kívül beteljesítik.
  • halgatyó #2
    Inkább a szegénység, az ostobaság, az iskolai megfélemlítés, a korrupció, a fizetőparkolás, a rendőrségi szemkilövöldözés és fekete csuklya és még sorolhatnám, hogy mi-ellenes központot hozhattak volna létre!

    Ezek egyre büdösebb elnyomó hatalommá kezdenek válni. Rosszabbak lesznek hamarosan, mint a Kínaiak, meg az összes többi, állandóan szidott meg terroristának bélyegzett társaság a világban.
  • Alvarez999 #1
    "A feladatai közé tartozna a hamisított árucikkek, az illegális letöltések és más szellemi tulajdonokkal kapcsolatos jogsértések elleni harc."

    Sejtettem, hogy az internet ellenőrzése nem maradhat ki itt sem.

    Bármivel kezd is el mostanában foglalkozni az EU, valami fatális véletlen folytán valahogy mindig az internet ellenőrzése bizonyul a megoldás elengedhetetlen részének.