Gyurkity Péter

Filmekkel bővülhet ki az IMDb

A filmes adatbázis a jövőben teljes televíziós műsorokkal és mozifilmekkel egészítené ki kínálatát. A gyűjtemény bármelyik eleme egyetlen kattintással elérhető lesz az internetezők számára.

Az érdekes elképzelésről maga Col Needham, a portál alapítója beszélt a héten megrendezésre kerülő SXSW Interactive Festival elnevezésű találkozón. Elmondta többek között, hogy a jövőre vonatkozó legfontosabb tervek között kapott helyet a fenti elem, amelynek megvalósításához azonban némi időre lesz szükségük.

Needham beszédében először az Internet Movie Database történetére tért ki, megemlítve a web előtti időszakot, a .com oldallá történő átalakulást, majd pedig az Amazon általi felvásárlásukat. Ennél azonban jóval fontosabb és érdekesebb volt a jövőben várható változásokkal kapcsolatos rész, amelyből megtudhattuk, hogy nagyon is komoly terveik vannak a kínálatot illetően. A jelenleg elérhető mintegy 1,3 millió különböző alkotás mindegyike egy újabb gombbal egészülhet ki, amely videostream keretében megtekintésre ajánlja majd a kiválasztott műveket.

Érdemes megjegyezni, hogy a portálon már most is találunk ilyen opciót, ez azonban jelenleg mintegy 14 ezer televíziós epizód, valamint néhány ezer mozifilm esetében elérhető - 120 ezer további alkotás mindössze rövid filmelőzetes, interjú, avagy egyéb apró kiegészítő. Az átlagosan csaknem 60 millió látogató azonban ennél nyilván többre vágyik, és Needham úgy véli, hogy az oldalban van akkora vonzerő, hogy a megállapodásra tudnak majd jutni az filmstúdiókkal és a televíziózás óriásaival.

Azt még nem tudni, hogy a stream opció milyen feltételek mellett lenne majd elérhető. A szórakoztatóipar nyilván ellentételezésre számít majd, és tekintettel arra, hogy ma már számos népszerű portál kínál ilyen opciót a világhálón (fizetős és ingyenes ajánlatok keretében), a hosszú távú terv megvalósítása nem lesz könnyű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Daza500 #11
    Aha, persze, komplett filmek.

    320x240-es felbontással + 64kbit minőségű hanggal.
  • B0nFire #10
    "..egyetlen kattintással elérhető lesz az internetezők számára." - Most is elérhető egyetlen kattintással. Na jó, legyen kettő, vagy három.
  • WoodrowWilson #9
    Write-only mode on
  • bracsek #8
    Nehéz olvasni is, nem csak írni :) a cikk nem csak a címéből áll.
  • jeti00 #7
    jó cím, eddig milyen leírások voltak rajta, mesék?
  • Etinger #6
    És?
  • Jokerflash #5
    "Hahaha, az imdb egy mozifilmadatbázis. Ennek fényében szeretném megkérni a cikkírót, hogy nézzen utána annak amiről írni akar, mielőtt bármit is megjelentetne."


    Aki a cikket próbálja kritizálni sztem elöbb tegye sebességbe az agyát.

    Szerintem ez egy nagyon jó ötlet és emelett nem fognak kiesni sem a warez sem a torrent fájlok mert biztos h nem 5.1 dolby-ban és nem dvd esetleg Blu-ray minőségben rakják fel majd mind ezt mert nem gyenge tárhelyre és jogokra volna ahhoz szükségük! ha lesznek fent filmek akkor egész biztos h olyan formátumot fognak használni mint pl a youtube vagy a többi videó feltöltő portál!

  • tom235 #4
    Mondjuk az igaz, hogy akinek van esze az úgyis be tudja szerezni torrentről vagy rapid ról a filmeket, de ezek után akkor ki menne moziba/venne dvd-t? Tuti hogy ebből nem lesz semmi.
  • Kovász #3
    A cikk arról szól, hogy a jövőben majd magukat a filmeket is meg lehet nézni az oldalon, streamelve
    Leülhetsz, egyes
  • ollie #2
    "A filmes adatbázis a jövőben teljes televíziós műsorokkal és mozifilmekkel egészítené ki kínálatát."

    Hahaha, az imdb egy mozifilmadatbázis. Ennek fényében szeretném megkérni a cikkírót, hogy nézzen utána annak amiről írni akar, mielőtt bármit is megjelentetne.