70
-
slickboy #70 Defragmentál, indexet épít a gyors kereséshez, superfetch állítja össze a gyakran használt programok listáját... -
hottold #69 én még azért ehhez annyit hozzáfűznék, hogy én láttam már vadonáns újonnan telepített visztán , egy 2 giga ramos gépben , a winyót folyamatosan , megállás nélkül 5 órán keresztül (!) recsegni.... és újraindítás után , szintén folytatta a recsegést... nem egy gépben láttam már ugyanazt a jelenséget, de mire föl?? mi a l*f*szt csinál folyamatosan a háttérben ha én ugyan SEMMIRE nem használom a gépet ?!?!?!?! -
#68 Hogyne lehetne, csak a frissítésről szól a cikk. Hogy nem lehet xpről közvetlen frissíteni rá. Ami mondjuk nem tudom miért érdekes, win2k-ról sem lehet direktben vistara frissíteni sztem. -
Inquisitor #67 Újra a cikkhez, nem tudom kinek lehet hinni, mert megjelent ez az infó a Szeptemberi megjelenésről, de másnap bizonyos források Október első felére ígérték az RTM-et. -
#66 Win7-nek ugyanolyan telepítóje lesz, mint a többi Windowsnak, csak az idén nyáron vásárolt Vista-kat le lehet ingyen cserélni Win7-re. Illetve bármilyen Vista licenszet kedvezményesen lehet beváltani Win7 licenszre.
Névtársamnak: nem ajánlom a te gépedre a Win7-et, egyszerűen túl öreg ahhoz, hogy megfelelően működő driverek legyenek hozzá. És nem csak a lap, de a videókártya is problémás lehet. -
#65 Na most akkor ezt a Win 7-et hogy is kell telepíteni? Nem lehet megvenni a boltban, és egy szűz hard drive-ra telepíteni, hanem még előtte meg kell venni a Vistát, és az majd letölt magának egy másik oprendszert, amit fel kell rakni? Mi a fasz?
Engem már a WLM telepítésénél is idegesített, hogy kell várni 10 percet mire leszedi és felrakja oO -
NintendoGC #64 Igen sikerült ... de a moderátoroknak nem ártana gettoharcos2 unintelligens, mindenkit lekezelő és antiszemita hozzászólásait is figyelemmel kísérniük!!!! -
#63 Legjobb tudomásom szerint nincs NF3-hoz Vista driver, de szerintem nincs is rá szükség (főleg XP-s driverrel való tapasztalatok után), én anélkül használom a Vistát egy hasonló gépen, s nincs vele semmi gond. -
#62 Nocsak, sikerült törölni pár hozzászólást?
Kevés! Kevés! -
cobra64 #61 Szóval a win7 helyzete nagyon hasonló a 95/98 helyzetéhez. Azok akik volt dolga a 95-höz és 98-hoz is tudják miről beszélek. Hisszen a windows 7 egy továbbfejlesztett vistának felel meg, kijavítva azokat a hibákat benne amiket a felhasználók eddig tapasztaltak a vista használat során, itt értve a magas gépigényt (amit vlitetal és egyébb tweakkel lehet kezelni), ugyanakkor végre néhány újdonságott is beépítve, amiket már eredetileg a vista kidobása során kellett volna megvalósítani. Ugyanakkor a microsoft végre tanult a vistával kapcsolatos hiányoságairól és hibáiból. Igazán örvedentes, hogy igen komolyan veszik a win7 fejlesztését és nagy mértékben bevonja az átlagembereket is a tesztelése során, több, mint 2000! bug felderítése és ezt 500.000 visszajelzésből jött össze eddig és messze van még szeptember(bőveben az ipon.hu-n). A win7 felül fogja múlni a vistát ez tény, persze aki eddig vistát vagy xp-t használt és megvan elégedve vele az megmarad a régi rendszerénél.Hisszen minek is váltson rá, ha nincs szükségem rá. Én pl. xp használok évek óta és a néhány idegesítő hibája ellenére a napi használtra igencsak alkalmas nekem.
Vista pedig a magas gépigény és driver hiányoságok miatt nem váltottam rá át, de azért kipróbáltam már a béta korában is és párszor még azóta is, főleg az sp1 után, de egyáltalán nem jött be nekem.
A win7, eddig igencsak elnyerte a tetszésemet, nagyon jól sikerült még béta verzója is és ha kijön a végleges verzió nagyon nagy az esély rá, hogy átváltok rá, bár eddig vmware alatt használom és tesztelem. Csak remélem találok hozzá egy nforce3-as vistás drivert, mert csak az választ el, hogy fetegyem élesbe a xp-m mellé. Szóval aki tud hozzá, az létszi küldje el privátban, hol találok hozzá, mert már igencsak vadászok rá egy ideje de hiába nem találtam működőképes verziót.
Mielőtt azt írjátok, hogy miért nem fejlesztem fel az én amd 3100+ sempronos, 9600xt-s gépemet egy komolyabra a válasz egyszerű, nincs rá pénz. A főiskola szinte minden pénzemet elviszi és egyáltalán nem egyszerű egy új gépre félrerakni.
Szóval összefoglalva igencsak jól sikerült és jól fog szerepelni a win7, persze ez a rendszer sem tökéletes, de igen jól használható, bár xp után egy kicsit szokni kell, aki pedig vista után vált rá az túl sok különbséget nem fog tapasztalni vele. Összefoglalva nekem elnyerte a tetszésem a win7, de nem jeleneti azt, hogy mindenki oda lesz érte, elvégre mindenkinek joga van olyan rendszert használni ami neki a legjobban bejön neki vagy a gépén leginkább elfut. Továbbá sok függ attól is mire akarja használnia a rendszerét.
Én pl. tanulás melett böngészés és filmnézésre használom, illetve pár régebbi játék futására a kedvenceimből, hisszen az újak el sem futnak rajta :(.
Emberek teljesen fölösleges arról győzködni másokat, hogy váltson vagy maradjon a meglévőnél, mert ahány ember annyi vélemény. Nekem a win7 igencsak elnyerte a tetszésemet eddig, ez az én véleményem, másnak a vista jön be, a harmadiknak a xp tartja a legjobbnak, a negyedig a linux és még sorolhatnám is.
MIndenki azt használja amire van pénze, ami tetszik neki vagy amit kénytelen használni pl. a munkája során. Másokkal megoszthatja a tapasztalatait kiemelve az általa tapasztalt előnyöket és hátrányokat és csak javasolhatja, hogy próbálja ki más is. -
Inquisitor #60 Azért az a nem mindegy ki állítja, hogy melyik OS szar avagy sem.
Gépekhez jól értő egyik ex-kollégámnak kéne hinnem, akinek egy alkalmazást kivéve sikerült elindítania mindent 64 bites Vista alatt, köztük vagy tucatnyit "amiről mindenki tudja, hogy nem megy", mert rászánt pár percet rákeressen a megoldásokra, vagy önjelölt "rendszergazdáknak"?
A jelenlegi melóhelyemen a szervizes utálja a Vistát, de ő legalább ÉRTELMES és létező indokokat tud felhozni, nem ilyen hülyeségeket. De azokkal a problémákkal átlaguser nem nagyon találkozik.
A cikkhez: Várható volt az ősz, az nem volt biztos, hogy csak OEM-ként, mint a Vista vagy a kereskedelmi verzió. -
Inquisitor #58 "... elméletileg nem lesz szükség a QuickTime csomag telepítésére."
Eddig se volt, QuikTime Alter, MPlayer, KMplayer vitte jól. :) -
#57 Bazz de benéztem, azt hittem ez a korábbi cikk topicja:D -
#56 Jajj de értetek hozzá :/ Nem konkrét frissítésről hanem Update liszenszről van szó. Semmi köze hozzá hogy tisztán telepíted e a rendszert vagy sem. -
#54 Látom az elején volt pár megjegyzés a szüz telepitésre.
Aki még nem telepitett, egy upgrade nem ugy működik, hogy ráteszed a másikra hanem, hogy megkéri helyezd be a másik wined cdjét telepítéskor - ha ez megvan - máris telepit egy vadonatúj wint.
Szűz? - szűz. -
#52 Hááát.
Én is sokáig gyúrtam az XP/2003-at. Szerintem minden tweaket kipróbáltam rajtuk ami létezik. De olyan "apróságban", hogy többszálú feladatkezelés, ablakkezelés, stabilitás, és soxor a sebesség is a vista jobb.
Persze le lehet venni a klasszikus win kezelőfeleületre a megjelenítést, meg ilyenek, de akkor is kb annyi proc időt fogyaszt az ablakok terelgetése, mint a csilivili aero felület. Ami viszont azért jobban is néz ki, viszont nincsenek benne olyan rondaságok, hogy szét akarnak esni az ablakok mozgatáskor. Persze lehet még tovább menni a primitívkedésben és a tartalom megjelenítést kivenni mozgatáskor. Csak igazából nincs értelme ezn az úton menni, ha már egy 2-3 generációval régebbi grafkártya is lekezeli az érót.
Sok tekintetbe pimaszul hülyének nézi a felhasználót a Vistával a M$. Az ahogy a kompatibilitás megőrzésére hívatkozva gyorsabban tud burjánzani naponta GB-okkal növekedve a vinyón, az enyhén szólva nem elegáns megoldás technikai szempontból. De más, a felhasználást alapvetően megkérdőjelező, felháborító tulajdonságát nem tudnék mondani, és ezt is kordában lehet tartani valamennyire. -
#51 Na, akkor majdnem eltaláltam, hogy mikor jön ki, én augusztust tippeltem. -
#50 Szóval ha nem akarsz plusz programot telepíteni, telepíts egy másikat?
Igen, mert a Quicktime egy rakás FOS, szorosan a második helyen áll a legszarabb videolejátszókért folyó küzdelemben (a Realplayer még masszívan tartja magát a trónon ebben a nemes küzdelemben) a VLC pedig jó.
De annak, hogy a Windows alapból támogatja a MOV-ot, nem az a lényege hogy mediaplayer megnyitja, hanem az, hogy például Premiere-ben is tudod kezelni Quicktime (+iTunes, különféle felesleges mindig futó processzek, tőccsedmárleasafarit popupok és más egyéb hulladék szar) feltelepítése nélkül is, ami jó dolog, végre nem kell konvertálni a movot DV AVI formátumba, ahogy eddig tettem (QuicktimeAlternative valamiért nem eszik meg mindig minden movot) -
Skyline #48 "most épp egy többmagos gépről írok, és ezen az xp nem 10x hanem inkább 20x gyorsabb mint a Vista, és 15x mint a Windows 7..."
Vikágéletemben állítottam hogy hemzseg a net az informatikai analfabétáktól,ennek élő példája vagy kedves, vagy 20 reget már kihasználó balfék..:D
-
roliika #47 Valóban. Bocs. -
#46 Az ilyen gettoharcos nevű futóbolondokra nem is kell reagálni, mert csak ez élteti őket...
Mellesleg örülnék ha az SG nem tűrné el a finoman szólva is antiszemita ( A Munka szabaddá tesz/ Arbeit macht frei) aláírásokat -
#45 Fönt volt a 64bites v7000 és most a 32bites v7022. Mindkettőnél 3 hiba jött elő, méghozzá ugyanaz:
1. Win7-ben lévő Soundblaster driverrel egy idő után elkezd erősen recsegni a hang, de a Vista drivert (illetve egybe van mindenhez a driver) felrakva megszűnik a hiba
2. néha eldobja magát a hálózati rész, de én ezt az Nforce4 chipsetnek és a drivernek tudom be
3. valamiért a Symantec és Norton víruskeresők kékhalált okoznak installkor, TCP/IP hibára vonatkozva, ami valószínűleg összefügg valamennyire a 2-es hibával. Más víruskereső (NOD32 és Kasersky 8 beta) felmegy és működik simán (az más kérdés, hogy a NOD használhatatlan, mert bejött egy adag trójai mellette, amit XP alól a SAV simán megtalált szerencsére).
IE8 még kissé bugos, meg nehezen indul el, de nem vészes.
Bootolás (mint ahogy előttem írták) szó szerint negyed annyi idő, mint XP alatt. Kezelőfelület elsőre kicsit furcsa volt, de már elég jól megvagyok TC nélkül is.
Szóval én erősen ajánlom a Win7-et, de csak modern gépre (Intel P35-től, AMD 7xx, Nforce 7xx) -
bJames #44 No, ez már elég döfi. Mostmár jobban várom a win7-et :) -
Sir Ny #43 "Az övé minimum 2* gyorsabb. "
"A Win 7 a vistánál 30-40%al gyorsabb. XP-hez képest 240%."
ha valami kétszer gyorsabb, és annál valami félszer gyorsabb, akkor az az eredetihez képest már háromszor gyorsabb lesz. -
roliika #42 Kérésed számomra parancs kis gazdám (kisgazda ám a... :D)!
Konfigok:
1: Core duo 1.6GHz, 1,5 GB ram, 80GB HDD, GMA 945 készlet XP SP3
2: Core duo 1.6GHz, 1 GB ram, 120GB HDD, GMA 945 készlet Vista SP1
1: boot idő 2perc 14s
2: Boot idő 32s
1: firefox indítása: 8s
2: firefox indítása: 2s
1: 680 megás HD videó megnyitása: 5s
2: 680 megás HD videó megnyitása: 2,5s
Ennyi csak..nem vagyok nagy játék fan..amúgy Win7 csak virtuális gépen volt kióróbálva..a vicc az, hogy 32 perc alatt települt arra is, és gyorsabb volt (nomeg használhatóbb és látványosabb) mint az xp. -
bJames #41 A win7 béta lemezkezelése valóban észrevehetően gyorsabb az xp-énél. Meg ha az ember használt már fejlettebb op.rendszert (akár linuxot akár vistát), akkor az xp elég fapadosnak tünik utánna. Gondolok itt pl. a startmenüben/vezérlőpultban keresés funkcióra.
Az érdekes, hogy a win7 béta csak 9 giga körül foglal lapozófájl és a hibernációs izé fájlal együtt is. Másnak is?
Nem értem miért jó ilyeneket beírni hogy az egyik 5millió%-al gyorsabb mint a másik. Mért nem lehet a földön járni, s hihetőbb adatokat beírni, több konkrétummal?
-
NintendoGC #40 Vááá na mindegy.. tudjuk be annak, hogy influenzás vagyok és nem tudk írni ... :) -
NintendoGC #39 betegégnek = betegségnak
Bocs a félregépelés miatt! -
NintendoGC #38 Köszi dester... kimaradt!
Szedény srácnak identitás zavara van... de szerinem ez csak tünete egy sokkal súlyosabb betegégnek... -
#37 Ez a dolog olyan mint a Jeti, Állítólag látták már, néha lehet látni a lábnyomát, egykét nagyképű ember azt mondja, hogy ők már le is vadászták és ott van kitömve a szobába, vagy megküzdöttek vele és lelökték egy szikláról. Én meg hiszem ha látom. Szal nekem is ugyanaz a kérdésem. Hol is vannak azok a trójaiak? -
#36 + arrakistor a vajon kiki előtt -
NintendoGC #35 cickány2 = gettoharcos2 = hottold = vajon kiki
csak, hogy mindenkinke világos legyen!! -
barii #34 :D lol -
barii #33 nekem ez a kékhalál dolog gyanús. mivel a programok virtuális gépen futnak, az meg már csak jól kell hogy menjen xp alatt is, ezért ez elég fura. ott valami más lehet a háttérben. szerintem
amúgy xp pont attól lehet bizonyos szempontból jobb, mer agyonfoltozott. azaz ott már volt idő megtalálni, hogy mit kell foltozni
más dolog, hogy az uac azért egy elég jó dolog, amit persze xp-be nem tesznek bele, el kell adni az újat is:D valamit valamiért -
Déta #32 Remélem az F12-nek is lesz végre valami szerepe... -
roliika #31 Hány nicked van jóember? Mondj 1 registry kulcsot ami beépített trojanra/spy-ra utal.
Win 7 nemkell fujfuj...multi touch-ot hozd nekem össze légyszi XP alatt, aztán beszélgethetünk, hogy mi szar meg mi nem.
Fejlesztgetek...még xp alatt .NET 3.5 framework, C# Express. Naponta dob hátast a rendszer, mert nem igazán XP alát lett kitalálva a 3.5..pedig csak alapvető osztályokat hivogatok, semmi extra. Olyan szép kékhalálok szoktak lenne, öröm nézni...muter gépén kipróbáltam..Vista van rajta amit ugye gyűlölni kell..érdekes módon nem halódik meg ilyesmitől.
Vistáról még annyit, hogy muterom gépe, és az enyém egyforma vas, csak az enyémen még xp van mert ezzel kaptam, ő meg Pistával. Az övé minimum 2* gyorsabb. A lemezműveletektől kezdve (na jó az USB-s másolás az kritikus) az ablak nyitogatásokon át a programok futtatásáig...gyorsabb úgy, hogy multkor a Vistás gépről 140 kémprogit szedtem le mert tesóm rendszergazda módban minden szart néz vele (user error: Please press any button, and change the user).
A Win 7 a vistánál 30-40%al gyorsabb. XP-hez képest 240%.
Mert a GPU-t használja grafikus megjelenítésre.
Mert más a driver modell.
Mert más a lemezkezelő algoritmus.
Mert más a memória kezelése.
Mert hatékonyabban használja a több magot, de még 1 magnál sem vall szégyent.
Ne mondd már, hogy a lassan 10 éves agyonfoltozott XP azt stabilabb, jobb gyorsabb...szeptemberben csinálok egy sebesség tesztet, csak hogy mindenki számára 1értelmű legyen, mi milyen gyors, vagy lassú.
Játékok is jobban futnak Win7 alatt...50-100%-al..de persze van pár kivétel...a kivételek oka, hogy balfasz virtuális biztonsági meghajtókat akar telepíteni pár játék..ugye másolás védelem szempontjából..és Vista nem igazán tudja tolerálni...de ez már ne az oprendszer hibája legyen, hogy g*ci programokat írnak védelmi célzattal. -
ButcherBill #30 Az xp-ben persze -
ButcherBill #29 Hi!
Melyek ezek a "trójai" alkalmazások pontosan? -
#28 Engem a Vista-nál, és valószínűleg így lesz ez a Windows 7-nél is a tetemes helyfoglalás zavar egy picit, bár ha figyelembe vesszük a mostani és az XP idején kapható HDD-k kapacitását, és árait vagy egy mostani jobb játék által elfoglalt lemezterületet, annyira nem is vészes a helyzet. Ezt leszámítva, és az én esetemben még egy hibajelenséget amiről lehet nem is a is a VISTA tehet, nekem semmi bajom ezzel az OP rendszerrel, és ha a WINDOWS 7 csak a VISTA-nak a felturbózott és optimalizált verziója lesz, ami java részt így is van, akkor én szerintem nem fogok csalódni benne.
Olvastam itt, a hozzászólások között, hogy a régebbi programok nem futottak VISTA alatt, valamint, hogy az XP 10X-20X gyorsabb a VISTA-nál. Nem is tudom, embere válogatja, hogy milyen programokat használ, de én alig találkoztam olyan programmal (most egy sem jut eszembe) ami nem futott volna el a 64 bit-es VISTA alatt amit én is használok. A gyorsaságról meg annyit, hogy számtalan teszt szerint, egy megfelelő hardwarekkel felszerelt gépen futtatott VISTA, és ezen futtatott alkalmazások, legyen az akár játék is, semmivel nem lassabbak mint XP esetén. Szóval felőlem jöhet a WIN7 -
tomcsa4 #27 Ez a jelentgetés engem is idegesít. Ezért is vetettem meg a Quicktime-ot (meg azért is, mert lassú és szart sem ér, viszont az Alternative nagyon jó, évek óta használom).
De sajnos ez is a jövőben erősödni fog, mivel kíváncsiak a felhazsnáló igényeihez és ahhoz szablyák a dolgokat 8OS, programok). Szerintem baromság, de mindegy, nem a felhazsnáló alkalmazkodik a programokhoz, hanem fordítva.