MTI

Svédország betiltja az illegális internetes letöltést

Szigorítja az illegális internetes letöltés elleni intézkedéseket az a jogszabály, amelyet a svéd parlament szerdán fogadott el.

Az új rendelkezés értelmében a szolgáltató köteles az igazságszolgáltatásnak továbbítani annak a számítógépnek a címét, amelyen jogellenesen letöltöttek valamilyen fájlt. "A szerzői jogok tulajdonosai az igazságszolgáltatáshoz fordulhatnak, és egy bíróság elrendelheti, hogy a szolgáltatók adják ki szerzői jogok tulajdonosainak a letöltő számítógép címét" - áll a jogszabály szövegében.

"A zenei, film-, irodalmi és informatikai adatok szerzői jogaival rendelkezők hatékonyabban felléphetnek az interneten történő illegális letöltések ellen" a törvény szerint. A szerzői jogok tulajdonosainak ugyanakkor bizonyítaniuk kell, hogy valóban a megadott című számítógépet használták egy vagy több fájl jogellenes letöltésére. A törvénytervezetet 2008 tavaszán ismertették, és a szerdán elfogadott jogszabály április 1-jén lép hatályba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szombi #24
    getto, te k*rva élet hogy még soha nem használtál TOR-t letöltésre.
  • Sir Ny #23
    Akkor nem egy cuccost szerez be illegálisan, hanem sokmillió cuccost, amire nincs is szüksége. És akkor már többet nyer, mint veszt. Mint a skótviccben, hogy a skót áthajtott háromszor a piroson, és nem büntették meg, és akkor nyert ezen 75$ -t.
  • Rexhawk #22
    :D
    csak azért fizet egy 50000 Ft-os utat hogy 12000 forintot megsporoljon
  • gettoharcos2 #21
    többek között... de ha mégsem veszi meg akkor meg simán megkerüli a TOR-ral az egészet... röhögve , úgy hogy közbe a jogvédőket megüti a guta
  • Garrett27 #20
    Én inkább nyilvánosságra hoznám azon képviselők adatait, cégkötődéseit, akik igennel szavaztak a törvényre. Egy részük pedig csak lenyomta a gombot anélkül, hogy tudná, ezzel a saját családját is kiszolgáltatta a "jogvédőknek"...
  • kadar1 #19
    Akkor meg máshonnan szerzik be.Ezzel csak a fekete piacra viszi az embereket.Viszi a pendrivot vagy a memoria kártyát és arra teszik a cuccot , már lemez se kell.En se adnák pénzt valami szarért az is biztos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sir Ny #18
    Nem. Ha Svédország betiltja, akkor be lesz tiltva, és Punk Tom.
  • szombi #17
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCSI!!

    Svédország egy nálunk sokkal-sokkal boldogabb vidék.
    Nincsenek gyurcsányok meg bűnöző cigányok.
    A járdát oda építik, ahol az emberek kitaposták.
    Nem rúgnak ki tízezreket holmi kamu válságra hivatkozva.

    Ott az ember megveszi a legális tartalmat, mert MEG TUDJA VENNI.

    ENNYI!!!
  • Sir Ny #16
    Nem. Ha Svédország betiltja, akkor be lesz tiltva, és Punk Tom. Nálunk lehet, hogy nem tudják betiltani az illegális letöltést, de a svédek még erre is képesek. És majd be fog indulni az illegális letöltés turizmus, ha egy svéd illegálisan akar letölteni, akkor átjön majd ide, és letölti itt illegálisan, mert itt nincs betiltva. És a legtöbben kocsival fognak jönni. És megnő majd a CO2, és felgyorsul a globális felmelegedés, és jön a szökőár, és akkor majd a svéd parlament jól kipurcan.
  • Sir Ny #15
    A bűnözés azért bűnözés, mert be van tiltva.