24
  • szombi
    #24
    getto, te k*rva élet hogy még soha nem használtál TOR-t letöltésre.
  • Sir Ny
    #23
    Akkor nem egy cuccost szerez be illegálisan, hanem sokmillió cuccost, amire nincs is szüksége. És akkor már többet nyer, mint veszt. Mint a skótviccben, hogy a skót áthajtott háromszor a piroson, és nem büntették meg, és akkor nyert ezen 75$ -t.
  • Rexhawk
    #22
    :D
    csak azért fizet egy 50000 Ft-os utat hogy 12000 forintot megsporoljon
  • gettoharcos2
    #21
    többek között... de ha mégsem veszi meg akkor meg simán megkerüli a TOR-ral az egészet... röhögve , úgy hogy közbe a jogvédőket megüti a guta
  • Garrett27
    #20
    Én inkább nyilvánosságra hoznám azon képviselők adatait, cégkötődéseit, akik igennel szavaztak a törvényre. Egy részük pedig csak lenyomta a gombot anélkül, hogy tudná, ezzel a saját családját is kiszolgáltatta a "jogvédőknek"...
  • kadar1
    #19
    Akkor meg máshonnan szerzik be.Ezzel csak a fekete piacra viszi az embereket.Viszi a pendrivot vagy a memoria kártyát és arra teszik a cuccot , már lemez se kell.En se adnák pénzt valami szarért az is biztos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sir Ny
    #18
    Nem. Ha Svédország betiltja, akkor be lesz tiltva, és Punk Tom.
  • szombi
    #17
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁCSI!!

    Svédország egy nálunk sokkal-sokkal boldogabb vidék.
    Nincsenek gyurcsányok meg bűnöző cigányok.
    A járdát oda építik, ahol az emberek kitaposták.
    Nem rúgnak ki tízezreket holmi kamu válságra hivatkozva.

    Ott az ember megveszi a legális tartalmat, mert MEG TUDJA VENNI.

    ENNYI!!!
  • Sir Ny
    #16
    Nem. Ha Svédország betiltja, akkor be lesz tiltva, és Punk Tom. Nálunk lehet, hogy nem tudják betiltani az illegális letöltést, de a svédek még erre is képesek. És majd be fog indulni az illegális letöltés turizmus, ha egy svéd illegálisan akar letölteni, akkor átjön majd ide, és letölti itt illegálisan, mert itt nincs betiltva. És a legtöbben kocsival fognak jönni. És megnő majd a CO2, és felgyorsul a globális felmelegedés, és jön a szökőár, és akkor majd a svéd parlament jól kipurcan.
  • Sir Ny
    #15
    A bűnözés azért bűnözés, mert be van tiltva.
  • Vorpal
    #14
    Svédországban az ítélkezés vajon precedens jellegű e?
  • gettoharcos2
    #13
    Főleg , ha I. Gyúrcsány Ferenc marad az uralkodó ebben a diktatórikus monarchiában.
  • dronkZero
    #12
    "Svédország betiltja az illegális internetes letöltést"

    Ó,ez igen. És ezentúl duplán illegális lesz? Vagy négyzetesen?

    Ha már valami eleve tilos, azt hogyan tiltod be még jobban, okoska?

    Megint az eSGé színvonal...
  • Gerygrey
    #11
    Hát majd jól betiltják a személyiségi jogot is. Az csak a gyilkosoknak és más hasonló, apró bűncselekmények elkövetőinek jár majd, aki viszont torrentezik annak például az arcát sem kell majd kitakarni a híradóban.
  • gettoharcos2
    #10
    hiába is erőlködünk, mert mint a cikk címéből is világosan látszik
    ("Svédország betiltja az illegális internetes letöltést") itt egyértelműen -valószínűleg felsőbb utasításra- szándékos népbutításról van szó... nevezik ezt még terelésnek , sőt ebben az esetben szándékos megfélemlítésnek is.
    Hiszen mint ahogy te is írtad, szó sincs arról , hogy bárki korlátozná az internetet, hiszen ők maguk tudják a legjobban hogy ez teljességgel lehetetlen, viszont most jönnek a hátulról mellbe dumákkal, hogy hátha valaki majd a nagy számok törvényéből beijed és rohan a CD boltba ganxsta és dopeman cd-ket vásárolni (tudod öcsém ott van a dópmen cucca is a cédé bótba a kártel mellett ((persze ők lennének az utolsók akiktől sajnálnám az őket tisztességesen megillető jogdíjakat)))
    ahelyett, hogy a továbbiakban mondjuk torrentezne...

  • AbyssLord
    #9
    Ha a való életbeni dologgal akarom összehasonlítani a netet, akkor az internet olyan, mint egy gigászi csomagküldő szolgálat.
    Minden fájl dobozokban megy. De itt egy fájl nem egy dobozban van, hanem fel van darabolva szabványméretű pici dobozokra. Tehát ha elveszel egy dobozt, és kinyitod, akkor egy apró töredéket találsz, ami magában értelmezhetetlen.
    És ekkor csak a tömörítés és kódolás nélküli fájlküldésről van szó.
    Tehát a dobozról le tudod pontosan olvasni, hogy honnan hova megy. Még azt is tudod, hogy minek a hanyadik része, tehát ha megvan az összes csomag, akkor kinyerheted a tartalmát.
    De egyszerre több ezer vagy épp több millió csomag megy át egy szolgáltatónál egy másodperc alatt, és a csomagok tartalma valamilyen módon kódolva van, és ezen kódolások az aktuális védelmi jogok alapján kizárólag 'analóg' értelmezhetőek.
    Analógot értsd úgy, hogy pl az mp3 fájlt meghallgatod, vagy a videófájlt megnézed. Tehát amíg nem tudnak írni egy programot, ami hallás alapján meg nézés alapján tud összehasonlítani adatot, akkor az életben nem fogják ezeket megfejteni. És akkor is baromi nehéz lesz.
    Ráadásul ész nélkül se lehet lehallgatni, mert a legális forgalom igenis "magántulajdon" és azok lehallgatása nagyon is illegális. Az illegális tartalom meg nem fog piros dobozban jönni, hogy hahó, én illegális vagyok!
    Tehát spontán figyeléssel tuti nem fognak elkapni valakit, viszont ha valakire rászállnak, akkor a tor se fogja megmenteni!
  • AbyssLord
    #8
    Annyira látszik, hogy az infóhoz nem értenek a jogászok.
    Az, hogy letöltök egy fájlt, az nem úgy néz ki, mintha bemegyek a boltba, és elemelem a kenyeret a polcról, és kisétálok vele.
    Ugyanis az internetes kommunikáció kizárólag streamelt adatforgalomban nyomja át egyben a cuccot. De protokoloknak köszönhetően az is darabolódhat. Pl a TCP protokol. Tehát a forgalom kezelő kizárólag bit halmazokat lát. Esetleg a fejlécből sejtheti, hogy milyen protokollal küldik, de a mögöttes tartalmat nehéz kinyerni. Mert a gép ugyebár nem csak 1 dolgot csinál egyszerre. Mert pl ha letöltés közben az ember még netezik is, akkor szépen keverdnek a csomagok.
    És akkor még nem beszéltem az egyéb kavarásokról is. Pl ha IRC-n tölt az ember, már az is megkeveri annyira, hogy baromi nehéz legyen kiolvasni, mert ott úgy fog tűnni, hogy csetelget az ember zagyvaságokat.
    A másik meg pl az utorrent nevű kis progi. ott be lehet állítani, hogy az összes forgalmat titkosítsa. És ha bárki belehalgat, akkor is szemetet kap, hacsak nincs meg neki a kulcsfájl.
    Ráadásul mi alapján védesz le egy digitális tartalmat? Pl egy cég kiad egy mp3 fájlt, és azt jól levédi. Namost én fogom, és átkonvertálom pl ogg-ba. És hoppá, a tartalma bitek alapján tök más!
    vagy fogom a tartalmat, és bitenként negálom. Hoppá, ismét csak szemetet tudnak lehallgatni.
    Tehát tök fölös jönni ezzel a tor-al, mert az életben nem lesz annyi emberük, hogy azt a több milla terányi adatforgalmat megfejtsék összerakják, és utána meg is nézzék, hogy az tényleg levédett tartalom, avagy egy videó arról, hogy a Józsi kapál a kertben.
    A pirate bay per kapcsán látszik, hogy gőzük sincs az egészről, és csak ég a pofájuk az egész infós társadalom előtt.

    Ráadásul hozzátenném, hogy ha letöltök valamit, akkor az eredetije még ott marad, tehát a hétköznapi lopással lehetetlen összehasonlítani! És ez ugyancsak nem fér bele a jogászok agyába, hogy tök más dologról van szó! Ideje lenne már kiképezni az informatikus-jogászokat, akik értik ezeket a dolgokat, és értelmes szabályozásokat tudnának hozni erre! Mert aktuálisan olyan helyzet van, mintha a vízvezeték-szerelők írnák a légiforgalmi szabályozásokat. És itt a totál hétköznapi vízvezeték-szerelőre gondolok, semmi olyan extra, hogy tudna gépet vezetni.
  • gettoharcos2
    #7


    keywords: tor , torrent , sverige , cenzorship , internet , censur , kontroll , granskning , förhands , STIM , RIAA , bevaka , övervaka , straffrätt , lag , regel , juridik , rättsvetenskap , lagfarenhet
  • gettoharcos2
    #6
    "Svédország betiltja az illegális internetes letöltést"

    Kedves magyarországon élő svédek, svédül beszélő magyarok !

    Ezúton kérlek benneteket, hogy továbbítsátok az illetékeseknek, érintetteknek svéd nyelven (most nincs kedvem szótárazni, a múltkor már dánra lefordítottam valami :) hogy:

    a TOR nevű pirinyó , nyílt forráskódú programot használva, valamint egy Vidalia nevű grafikus kezelőfelülettel gyerekjáték bármit 100% biztonságban le- és feltölteni... [b]Itt találhatsz egy teljes, érthető magyar nyelvű leírást,
    [b]itt
    pedig egy -egyenlőre sajnos- kevésbé részletes svéd nyelvű dokumentációt.
    A részletesebb svéd nyelvű dokumentáció és a letöltés pedig [b]ezen a webcímen
    található.
    ---------------------------------------------------------------------------

    Ennek a szoftvernek a segítségével 100%-ra, tutira megkerülhető bármilyen internetes cenzúra, korlátozás... hamis IP címet kapva és a szupertitkosított kapcsolatokon keresztül pedig gyakorlatilag bármilyen illegális , "hekker" stb.. tevékenység elintézhető 0% rizikóval...

    A TOR-t inkább kisebb fájlok letöltésére, általános -fórum-böngészésre, és fontos(titkos) levelezésre ajánlom. A nagyobb fájlok letöltésére sokkal inkább az uTorrent nevű programot javaslom az Encryption bekapcsolásával (Enabled) , szigorúbb esetben erőltetésével (Forced) és a titkosítatlan kapcsolatok teljes mellőzésével (Enable unencrypted incoming connections-ből vegyük KI a pipát!)

    Kellemes letöltést, gyerekpornó nézést, kalózkodást és egyéb illegális tevékenységet kívánok !

    -----------
    CybeRick :
  • Dark Angel 666
    #5
    én arra lennék kíváncsi hogy lehet valakit LEGÁLISAN megfigyelni , anélkül hogy a személyiségi jogai sérüljenek
  • Sanyix
    #4
    TOR!!!!!!!!!!!!!!!!

    Most aki valamit letölt akkor jelentik? Tehát minden adatforgalmat? Hogy fokják azt a sok terabit/sec-es adatmennyiséget rögzíteni? Kicseszett hülye barom idióták e a mocskos jogvédők? IGEEN!
  • CybeRick
    #3
    A bűnözést miért nem tiltják be, úgy általánosságban? Esetleg a dohányzást és az alkoholt? Vagy a környezetszennyezést is lehetne büntetni, nem? A világ nyakig ül a ****-ban, de a nagy dolgok felett mindig sikerül elsiklani.
  • bertino
    #2
    jaja.
  • Vorpal
    #1
    na majd jön gettóharcos(vajon kiki) és teletrágyázza a topicot - istenem ez de kemény lesz.(