Gyurkity Péter

Érkezőben az Amazon Kindle 2

Az online bolt népszerű e-olvasója (amelynek első változata teljesen elfogyott a tengerentúlon) megújult formában jelenik meg, mégpedig a hónap végén - néhány kép azonban már most kiszivárgott.

Az ominózus képek egy fórumon bukkantak fel pénteken, és bár arról nincs hír, hogy ezek mennyire fedik a valóságot, a kinézet alapján hivatalos anyagról van szó. Mivel a korábbi bejelentések szerint az Amazon hétfőn jelenti be a második generáció elkészültét, az első példányok pedig 24-én, vagyis még a hónap végre előtt megjelennek az üzletekben, nagyon valószínűnek tűnik, hogy nem hamisítványokra bukkantunk.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A képek alapján a Kindle 2 jóval vékonyabbra, tetszetősebbre sikerült az első generációnál, amely némileg retró kinézetet kapott. A népszerűségen ez persze tavaly egyáltalán nem látszott meg, hiszen a készülék teljesen elfogyott, az Amazon pedig jelezte, hogy a 2009 eleji újabb megjelenésig nem is akarnak további sorozatokat piacra dobni. Az e-könyv olvasóra vágyó felhasználók így kénytelenek voltak kivárni, jóllehet időközben tovább bővült a riválisok listája, mégpedig a Google Book Search kiterjesztése révén, amely ezzel immár bizonyos mobiltelefonokon is elérhetővé vált.

A készülék lekerített sarkokat kapott, középen egy QWERTY-billentyűzet foglal helyet, kétoldalt a navigációt segítő gombokat találjuk, felül pedig egy Sleep-csúszka helyezkedik el. A vezetéknélküli elérés nem változik, ezt továbbra is az EV-DO megoldással vehetjük igénybe, a tárolóhelyről pedig 2 GB beépített memória gondoskodik. Arról ugyan nincs hír, hogy ez bővíthető lesz-e (a képeken pedig nem látszik kártyaolvasó), egyes spekulációk szerint azonban microSD csatlakoztatására mindenképpen lesz lehetőség.

A cikk szerint az új változat változatlan, azaz 360 dolláros áron jelenik meg - erről egyelőre szintén nincs hivatalos hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ersiman #24
    Szia!
    Tudom, hogy mindkettő Hanlin V3-as.
    Nyilván nem is azért panaszkodom az árára, mert nem olvasok. Szerintem is megéri, ha a mai könyvárakkal vetem össze, (főleg, ha az ebookok ára is jelentősen olcsóbb lenne mint a nyomtatott verzióké), viszont kénytelen vagyok a fizetésemhez is viszonyítani, és ahoz képest drága. Gondolom sokan vagyunk még így ezzel, akik egyébként szeretnek olvasni.
    Egyébként nem értem ezt a terjesztést, mert a Pixmánián láttam a Bookeen Cybookot is, igaz nem a magyar oldalon - talán az uk-n.
  • Polemius #23
    Ersiman:
    Pontosan az az egyetlen típus, amit itthon lehet hivatalosan kapni (a kettő ugyanaz).

    Sony, Kindle pillanatnyilag a közelben nincs. Előbbit talán idén elkezdik forgalmazni UK-n kívül is az EU-ban, a Kindle-ről csak annyit tudni, hogy majd előbb-utóbb.

    Az olvasók áráról egyébként annyit, hogy meg 30-40 könyv ára. Kérdés, ki mennyi idő alatt olvas ennyit. Van, aki egész életében sem. Biztosan nem ők a célközönség. :)
  • BlackVoid #22
    Talán a legolcsóbb lehetőség most a PRS-505 Angliából vagy Íroszágból. Itt már kapható (EUR 249) és Németországban drágább lesz (EUR 299).
  • BlackVoid #21
    Sony Reader PRS-505 március 11-től kapható Némertországban
    http://www.libri.de/shop/action/magazine/19659/sony_ebook_reader.html;jsessionid=51D32D31CD73CBA34794C6B4458A5D71.www13

    Van olyan olvasó ami viszi az A4-es PDF-et:
    http://www.irextechnologies.com/irexdr1000
    Ez tényleg drága.

    Magyarországon is lehet kapni ebook olvasót:
    http://koobe.hu/

    Magyar fórum ebook olvasókról
    http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=117778

    Nekem egy Sony PRS-505 van, tapasztalatok:
    - nincs háttérvilágítás, nem bántja a szemet, olyan olvasni mint egy rendes könyvet
    - 1 - 2 hétig bírja 1 feltöltéssel, a lemerülés tehát nem probléma
    - a hasznos felület kb. akkora mint egy átlagos puhafedeles könyvnél
    - lehet a szöveget nagyítani, a PRS-505 3 nagyítási fokozatot tud, a Koobe többet

    Simán megéri az árát sztem.
  • atomkrumpli #20
    bebbook 100k ... ebből már legalább 10 szakmai könyvet lehetne venni :-)
  • L3zl13 #19
    Keresésnél pl jól jöhet...
  • Szefmester #18
    a billentyűzet minek neki?
  • Ersiman #17
    Azért kapni mást is ha nagyon keresel, még nálunk is. Igaz sajnos közel sem olyan olcsón, hogy gyorsan elterjedhessen.
    Koobe
    BeBook a Pixmanian
  • jaspercry #16
    így viszont ,már jobban hangik!THX
  • QuippeR #15
    ez e-paper, nem lcd, olvashatóság szempontjából éppen olyan mint a papír. a kézbevett könyv meg szép dolog, de ha választhatok, hogy 10 kilónyi könyvet cipeljek fel-alá vagy egy negyedkilós eszközt, akkor az utóbbi jelentős előnnyel indul.