24
-
Ersiman #24 Szia!
Tudom, hogy mindkettő Hanlin V3-as.
Nyilván nem is azért panaszkodom az árára, mert nem olvasok. Szerintem is megéri, ha a mai könyvárakkal vetem össze, (főleg, ha az ebookok ára is jelentősen olcsóbb lenne mint a nyomtatott verzióké), viszont kénytelen vagyok a fizetésemhez is viszonyítani, és ahoz képest drága. Gondolom sokan vagyunk még így ezzel, akik egyébként szeretnek olvasni.
Egyébként nem értem ezt a terjesztést, mert a Pixmánián láttam a Bookeen Cybookot is, igaz nem a magyar oldalon - talán az uk-n. -
Polemius #23 Ersiman:
Pontosan az az egyetlen típus, amit itthon lehet hivatalosan kapni (a kettő ugyanaz).
Sony, Kindle pillanatnyilag a közelben nincs. Előbbit talán idén elkezdik forgalmazni UK-n kívül is az EU-ban, a Kindle-ről csak annyit tudni, hogy majd előbb-utóbb.
Az olvasók áráról egyébként annyit, hogy meg 30-40 könyv ára. Kérdés, ki mennyi idő alatt olvas ennyit. Van, aki egész életében sem. Biztosan nem ők a célközönség. :) -
BlackVoid #22 Talán a legolcsóbb lehetőség most a PRS-505 Angliából vagy Íroszágból. Itt már kapható (EUR 249) és Németországban drágább lesz (EUR 299). -
BlackVoid #21 Sony Reader PRS-505 március 11-től kapható Némertországban
http://www.libri.de/shop/action/magazine/19659/sony_ebook_reader.html;jsessionid=51D32D31CD73CBA34794C6B4458A5D71.www13
Van olyan olvasó ami viszi az A4-es PDF-et:
http://www.irextechnologies.com/irexdr1000
Ez tényleg drága.
Magyarországon is lehet kapni ebook olvasót:
http://koobe.hu/
Magyar fórum ebook olvasókról
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=117778
Nekem egy Sony PRS-505 van, tapasztalatok:
- nincs háttérvilágítás, nem bántja a szemet, olyan olvasni mint egy rendes könyvet
- 1 - 2 hétig bírja 1 feltöltéssel, a lemerülés tehát nem probléma
- a hasznos felület kb. akkora mint egy átlagos puhafedeles könyvnél
- lehet a szöveget nagyítani, a PRS-505 3 nagyítási fokozatot tud, a Koobe többet
Simán megéri az árát sztem. -
atomkrumpli #20 bebbook 100k ... ebből már legalább 10 szakmai könyvet lehetne venni :-) -
L3zl13 #19 Keresésnél pl jól jöhet... -
Szefmester #18 a billentyűzet minek neki? -
Ersiman #17 Azért kapni mást is ha nagyon keresel, még nálunk is. Igaz sajnos közel sem olyan olcsón, hogy gyorsan elterjedhessen.
Koobe
BeBook a Pixmanian -
#16 így viszont ,már jobban hangik!THX -
#15 ez e-paper, nem lcd, olvashatóság szempontjából éppen olyan mint a papír. a kézbevett könyv meg szép dolog, de ha választhatok, hogy 10 kilónyi könyvet cipeljek fel-alá vagy egy negyedkilós eszközt, akkor az utóbbi jelentős előnnyel indul. -
#14 A PC-n próbálltam könyvet olvasni ,de nem túl kényelmes!! max 1 óra
kiakadok!
pda-n is próbálltam nem jött be,de ez csak az én véleményem.
Még mindig jobban szeretem a kézbevett könyvet!(kár ,hogy egyre kevesebb idöm van olvasni) én nem veszek ilyet ,minek? -
fade2black #13 ha az neked kényelmes.... -
#12 de ha megnézed hogy egy 22 es lcdt olcsóbban vettem és arról is tudod kényelmesen olvasni :D -
#11 Örülnék egy ilyennek, mert nem valami kellemes *.pdf-ben elolvasni 100+ oldalt. -
#10 Volpal arra celzott, h kicsi a hasznos (olvashato) felulet..
Az angolok sem olvasnak tobbet int a magyarok, sot.. vagyis h "siker" az szubjektiv. Ja, karacsonykor sonyreadert meno volt ajandekozni.. sztan ennyi.
-
Benedicht #9 Amilyen vekony, nagyon sokat kellene venni belole, hogy telelegyen a konyvespolc... :D -
Polemius #8 Felteszem sikeres lenne eu-ban is, ha lehetnek kapni e-book olvasókat. Sajnos azonban eléggé korlátozottak a lehetőségek. A sony reader kapható egy ideje UK-ban, ott eléggé népszerű is.
Volpal:
Mivel állítható a betűméret, nem okoz gondot az olvasása annak sem, akinek gyengébb a látása. -
#7 Én ezt akárhogy méregetem - nagyon kicsi - egy pdf et nyugodtan böngészek a monitoromon de ezt 40 év felett senki sem fogja látni. -
#6 hát ha fele ennyibe kerülne szerintem európában is hatalmas sikere lenne, mert mondjuk egy ilyet megrendelni a tengeren túlról a posta nem tudjátok mennyi? de valszeg az is húzós. de örülök hogy terjednek az ilyen cuccok, van igény a jó könyvekre ennek is örülök. látom itt is ez megy hogy most kiszorítja a hagyományos könyveket, idővel biztosan, de szerintem még a mi életünkben lehet kapni hagyományos könyveket, gondolom majd úgy lesz hogy elolvassuk ezen a kütyün a könyvet, ha tetszik megvesszük nyomtatott formában is ha mellé nyúltunk könyv vásárláskor és nem tetszik az elektronikus sem akkor meg minek foglalja a könyvespolcunk? :D -
waterman #5 kicsit drágaság még, de a formavilág már tetszetős. egy kicsit lehetne nagyobb az e-papír benne, ha már ekkora a kávája. majd eljutunk oda, mint a star trekben, hogy a kapitány szobájában volt pár könyv, különben minden elektronikus. jó lenne a mai gyerekeknek iskolába, nem kéne 10 kilónyi könyvet felpakolniuk néha.. -
lammaer #4 ja, en is utanaolvastam, az előző verzió 2 napig birta wifivel, 1 hétig wifi nelküli sima olvasassal a cnet szerint.
Ettől függetlenül én se hiszem, hogy ki fogom dobalni a könyveimet illetve hogy leállnék a könyvek vásárlásáról. Úgyhogy ne aggódj, legalább ketten leszünk még 10 év múlva is a könyvesboltban :) -
#3 nem nagyon merul le, ha nem hasznalsz hattervilagitast, akkor kb 1000 oldalig birja, ugy csak a lapozas fogyaszt..
Persze, minden emberfia szereti a konyv szagat, de hamarosan a konyv dragabb lesz mint az e-olvaso.. en csak annak orulok h lesz warez. -
rudymester #2 Ez is elektromos kütyü és van egy oltári nagy hibája: lemerülhet. Szeretek olvasni, de csak valós, könyv formában. Nem tudom elképzelni az nyomtatott kiadványok eldigitalizálódását. Igaz, az analóg zenéből is mp3 lett és megeshet, hogy 10 év múlva már elavult lesz a "könyv" olvasás és majd így néznek rám az e-olvasó tulajok. -
#1 Egy cseppet még drága, de remélem, hamar elterjed, és később jóval olcsóbban hozzá lehet majd jutni. Frankó kis kütyü; mindenképpen kéne egy ilyen.