Gyurkity Péter

CES: megjelent a Windows 7 bétája

A Bill Gates szerepét betöltő Steve Ballmer a rendezvényen bejelentette a Windows 7 Beta 1 elkészültét, amely már elérhető az interneten. A végső változat idei felbukkanására azonban nincs garancia.

A hivatalos közlemény szerint Ballmer azt igyekezett kihangsúlyozni, hogy új lapot kezdenek a Windows 7 megjelenésével. A CES-en megtartott nyitóbeszédből megtudhatjuk, hogy a béta már elérhető az MSDN, valamint a TechNet előfizetői számára, mindenki más pedig péntektől szerezheti be a szoftvert - legális aktiváló kulccsal, ami sokak számára fontos lehet, amennyiben megunták a korábban kiszivárgott változatok bütykölését.

Érdekes módon a szoftvercég ezúttal nem beszélt a várható újdonságokról. Ez persze valahol érthető, hiszen korábban már több alkalommal felsorolták azokat (jobb teljesítmény, kisebb gépigény, IE8, otthoni hálózati funkció, személyes könyvtáraink egy helyre gyűjtése, új tálca, valamint módosított UAC), így ezúttal inkább az egyéb területeken tervezett előrenyomulásról beszéltek. Ezek között említették meg a keresőpiacot, ahol nagy offenzívára készülnek a Google ellenében (nyilván ezt szolgálja számos Live szolgáltatás fejlesztése, valamint béta fázisból történő kiemelése), illetve a mobiltelefonok szegmense, ahol szintén a Google, az Apple, valamint a RIM és a Palm lehet az ellenfél.

Bill Veghte alelnök ezzel egy időben, a Cnetnek adott interjúban elmondta, hogy nem vehetünk mérget a Windows 7 idei megjelenésére, erre ugyanis nem adnak semmilyen garanciát. Erről még nem született döntés, így akár meg is valósulhat a korai érkezésről ábrándozók álma - ez azonban nagyban függ a gazdasági helyzettől, hiszen a Microsoft éppen egy több százmillió dolláros marketinghadjárat kellős közepén tart, ennek folytatása pedig nyilván megköveteli a szükséges anyagiakat.

A Betanews eközben megtudta, hogy az Asus legújabb netbookja, az Eee PC 131 (amely elsőként érkezik majd 512 GB-os SSD-meghajtóval), szintén támogatja az új operációs rendszert. A 19. születésnapját ünneplő cég ugyanis szorosan együttműködött a Microsofttal annak érdekében hogy ennek semmilyen akadálya ne legyen. Az Eee PC 131 három hónapon belül megjelenik, ami valamilyen szinten a Windows 7 korai megjelenését valószínűsíti, ám ez nyilván nem a netbook érkezésének időpontjától függ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • underground2 #224
    Sziasztok! Egy kérdés hogy amikor telepítettem a hangkártyát és amikor a beállítások nál tesztelem a hangkártyát, mindig valami hibát írki, pedig a tálcán ott van a hangsazoró és amikor rákattintok azt írja ki hogy "Az eszköz megfeleöen müködik", akkor meg a beállításoknal miért ír ki hibát?
  • A1274815 #223
    Na ezt már Windows 7 alol írom. Megkaptam a kulcsot meg aktíváltam már. Egész jó. Kívéve az időhúzást a boot elején.
  • neuromancer #222
    mydigital life

    innen van meg 2 napja
  • neuromancer #221
    x86 (32bit), csak elgépeltem
  • neuromancer #220
    az x64 verzió az 3,15GB, az x68-nak is kb. ennyinek kelle lennie
  • rrbm #219
    sziasztok
    nekem csak 1GB nagyságú fájlt töltött le.
    Az jó??
    Nem többnek kellene lennie?
  • neuromancer #218
    szerencsére mielőtt elkezdték volna bővíteni a szervereket, még be tudtam jelentkezni a live-id-val. kaptam egy email amiben volt egy aktiváló link, utána csak azt az oldalt frissítettem és valamikor hajnal 2-kor kaptam egy kulcsot, amivel sikeresen aktiváltam, amit tegnapelőtt töltöttem le torrentről.

    ha működni fog akkor elvileg: http://technet.microsoft.com/en-gb/evalcenter/dd353205.aspx
  • A1274815 #217
    kisjozsi #214-es hozzászólásában található linken, csak sajnos jelenleg üzemen kívűl van még.
  • FefeeX #216
    Nem is értem ezt az egészet...
    Palinko linkjéről letöltöttem mind2-t, de csak 1,2 gigás lett mindkét install, ugyanakkorák. Ujra leszedtem, megin u.a.
    Most elkezdtem neuromanceréről... Bár Palinko linkjén sem ezt a méretet írta ki letöltés elején - mégis amit ott kiírt és amit neuromancer linkje ir letöltés kezdetekor az is más méret... :) Remélem azért jo lesz :)

    Jelszóért hol lehet/ett regelni? :)
  • kisjozsi #215
    No de a neuromancer altal megadott megyen .