Berta Sándor

3 milliárd eurós forgalom a német online boltokban

Ugyan gazdasági válság van, ám ez a most nyilvánosságra hozott adatokon egyáltalán nem látszik. Még soha nem regisztráltak akkora forgalmat a német online boltok, mint idén.

A németek közel 3 milliárd eurót hagytak idén az internetes áruházakban. Még az idősek is jóval többet költöttek a korábbinál. A legnépszerűbb online vásárolt termékek a könyvek, a DVD-k, a ruhák, a cipők, a parfümök, az órák, a koncertjegyek és az autókba szerelhető kiegészítők. Az idei karácsonyi forgalom 23 százalékkal haladja meg a tavalyi esztendő hasonló időszakának adatait - állítja a bvh szövetségi szervezet.

"Decemberben az online forgalmunk az előző hónaphoz képest több mint 30 százalékkal nőtt" - közölte Ludger Schöllgen, a Quelle vezetője. De a többi nagy vállalat hasonló számokkal büszkélkedhet. Az Otto például 30, a Karstadt 40, míg a Thomas Cook 60 százalékkal növelte az idei internetes forgalmát. "A 60 év felettieknél már minden ötödik ember a számítógép előtt ülve rendeli meg a termékeket. Idén arra számítunk, hogy a virtuálisan vásárlók száma eléri majd a 31 milliót, jövőre pedig az online forgalom meghaladhatja a 20 milliárd eurót" - nyilatkozta Thomas Lipke, a bvh e-kereskedelmi szakértője.

"A folyamat hátterében az áll, hogy egyre több cég kínálja az árucikkeit a világhálón is. A termékkínálat érdekes, bármikor lehet rendelni, ami különösen az ünnepek alatt hasznos. Az áru házhoz jön és a körítés is egyre szebb. Az biztos, hogy a virtuális kereskedelem mértéke tovább fog nőni, azonban közel sem a jelenlegi tempóval" - mondta Holger Odenstein, a Boston Consulting tanácsadó cég kereskedelmi szakértője.

Németország európai összehasonlításban is dobogós, ezen a területen csak Hollandia és Nagy-Britannia előzi meg. Háromból két német ma már biztosan az interneten vásárol. Úgy tűnik tehát, hogy a gazdasági válság ellenére a kereskedőknek egyelőre nincs okuk a panaszra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dondore #2
    Nem fog. Mármint 4-szeres növekedés helyett 3-szorosra lehet számítani.

    Magyarországon mekkora ez a szám?
  • BlackVoid #1
    "Ugyan gazdasági válság van, ám ez a most nyilvánosságra hozott adatokon egyáltalán nem látszik. "

    Majd jovore fog.