Gyurkity Péter

Elindult az OLPC laptopadományozó programja

A "százdolláros" laptop terjesztéséért felelős szervezet elindította sorrendben második adományozó programját, amely dupla áron teszi lehetővé a laptopok célba juttatását. Európában egyelőre több türelem kell a vásárlóknak.

Az OLPC korábban már jelezte, hogy november 17-től kezdve az Amazon online boltján keresztül indítják be a második adományozó programot, amely az Egyesült Államokban nagy sikerre számíthat. Tavaly ugyanis a bizonytalan kezdet után jelentős érdeklődés mutatkozott az olcsó készülékek iránt, ez azonban egyben azt is jelentette, hogy az utánpótlási gondok miatt nem mindenki jutott hozzá időben a laptopokhoz. A szervezet most javítani szeretne nívóján.

Az ígéreteknek megfelelően az adományozó program útnak indult, az Amazon jelenleg is kínálja a látogatók számára az olcsó készülékeket. Két eltérő opció elérhető a portálon, az első esetében egyetlen készüléket vásárolhatnak az amerikai polgárok 200 dolláros áron, ekkor azonban ők maguk nem kóstolhatnak bele a laptop által nyújtott szolgáltatásokba, az ugyanis a fejlődő régiókba utazik, hogy ott találjon magának új gazdát. A második opció dupla áron, 400 dollárért teszi lehetővé egyszerre két példány megvásárlását, ebből egy kerül a tulajdonképpeni vásárlóhoz, a második pedig az OLPC által kiválasztott országban teljesít majd szolgálatot.

Aki Európában érez késztetést az adakozásra, az egyelőre az Amazon brit változatán jelezheti igényét a készülékekre, ám itt némi türelemre lesz szükség. Az első laptopok ugyanis az oldal figyelmeztetése szerint csak december közepétől lesznek elérhetők, és tekintettel arra, hogy minden esetben 30 napon belül szállítják ki a megvásárolt példányokat, a legtöbben nagy valószínűséggel csak 2009 elején kapják majd kézhez az XO-laptopokat.

A program tehát végre ismét elindult, kérdés, hogy az azóta eltelt idő és a riválisok terjedése mennyire lohasztotta le az adományozó kedvet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • beef #3
    Mindig is 200 USD volt az ára, a "százdolláros" csak egy marketing szöveg, ennyiért szerették volna adni, de nem tudtak beleférni az árba.
    A 400 USD-ből pedig ugye te kapsz egy gépet + küldesz egyet.
  • Sir Quno Jedi #2
    Négyszeres áron, mert 100dolcsi*4=400dodó.
  • toto66 #1
    Én meg a nyírségi almát eladom dupla áron, úgy hogy a felét kapod, a másik fele mehet az afrikai éhezőkne. C: