Berta Sándor

Online klímakonferencia

Hivatalosan is elkezdődött a Climate 2008, a világ első internetes klímakonferenciája. A rendezvényt Christian Maaß, a Zöldek hamburgi környezetvédelmi városi tanácsnoka nyitotta meg.

"Ahhoz, hogy sikeres legyen, a klímapolitikának, nem csak állami intézkedésekre, hanem ennél jóval többre, például vitákra és kampányokra van szüksége" - jelentette ki a politikus a hamburgi városházán tartott megnyitó ünnepségen. Az online konferencia lehetővé teszi a globális klímaváltozás kérdéseinek és az ellene való harc lehetőségeinek megtárgyalását, anélkül, hogy ehhez a résztvevőknek az utazásukkal szennyezniük kellene a Föld légkörét.

Az eseményt a Hamburgi Alkalmazott Tudományi Főiskola szervezte és péntekig tart. A résztvevők számos új klímavédelmi programot mutatnak be. A konferencia partnere többek között a Világklímatanács (IPCC) és az amerikai környezetvédelmi hivatal.
Az online meghívottak között szerepel II. Albert monacói herceg, míg védnökséget vállalt Annette Schavan német oktatási miniszter(CDU) és Achim Steiner, az ENSZ környezetvédelmi programjának (UNEP) vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!