MTI

Greenpeace: Zöldebbek az új iPodok

Lényegesen kevesebb mérgező és környezetszennyező anyagot tartalmaznak az újgenerációs iPod médialejátszók, mint a korábbi szériák a Greenpeace szerint.

A nemzetközi környezetvédő szervezet üdvözli, hogy az Apple kiiktatta a brómtartalmú gyulladáskésleltető szerek (BFR) és a PVC műanyagokat a készülékekből. "A Greenpeace gratulál az Apple-nek az új, jóval zöldebb iPod szériához" - áll a szervezet honlapján megjelent közleményben. Az amerikai informatikai óriás szerdán mutatta be az iPod Nano negyedik generációját és az iPod Touch felfrissített változatát. A lejátszók borítása fémből és üvegből készült, míg a korábbiak borítása műanyag.

A Greenpeace számos alkalommal bírálta az Apple-t, amiért termékei súlyosan mérgező anyagokat tartalmaznak és nem biztosított a kidobott készülékek kezelése. "Reméljük, hogy ez csak a kezdet és az Apple karácsonyra valamennyi mérgező vegyi anyagot kivonja a gyártási folyamatból és kidolgoz egy globális hulladék-újrahasznosítási rendszert" - áll a közleményben. Az iPod a legnépszerűbb digitális médialejátszó a világon. 2001-ben jelent meg és azóta már összesen több mint 160 millió darab kelt el a különféle változatokból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #2
    Honnan tudod? Az agyrákot nehéz észrevenni saját magadon :D
  • heidrich #1
    nagyon helyes :)
    igaz eddig se lettem rákos az iPodomtól :)