Berta Sándor

Másképp használják a férfiak és a nők a mobilinternetet

A férfiakat és a nőket gyakran más-más témák érdeklik és ez jól megfigyelhető a mobilinternetezési szokások esetében is.

Mindkét nem tagjai előszeretettel alkalmazzák például a keresőket, az online időjárás-figyelő szolgáltatásokat és írnak e-maileket, azonban a férfiakat jobban érdeklik a friss tudósítások. Különösen az aktuális és a sporthírek esetében jelentős az eltérés (59 kontra 39 százalék, illetve 37 kontra 11 százalék), de a tőzsdei tudósítások is jobban kötik le a férfiak figyelmét. Ez derült ki a TNS Infratest piackutató cég által készített, Mobile Internet Benchmarking Studie 2008 című felméréséből.

A szakemberek a mobiltulajdonosokat közvetlenül a készülékeikre eljuttatott kérdőívek segítségével kérdezték mobilinternetezési szokásaikról. Idén július és szeptember között a megkeresésekre összesen 642-en válaszoltak. Érdekes például, hogy a nők 70 százaléka töltött már le legalább egyszer egy játékot a mobiljára. Ugyanez az arány a férfiaknál csak 59 százalék.

Még nagyobb a különbség más területeken. A nők 65 százaléka töltött már le legalább egy alkalommal csengőhangot és 57 százaléka zeneszámot. A férfiaknál ugyanez az érték 45, illetve 37 százalék. A mobilinternetezésre különösen a 30 év körüli nők és a 33 év körüli férfiak nyitottak. Jelenleg egyébként a mobilinternetezők 75 százaléka férfi és 25 százaléka nő.

S hogy milyen egy mai átlagos mobilinternetező? Nos fiatal, jól képzett, átlagosnál nagyobb havi bevétele van, és nyitott az új médiák, illetve technológiák iránt. A nők különösen a letöltési szolgáltatások iránt nyitottak. "Ez az elemzés segíthet a különböző felhasználói szokásoknak megfelelő termékértékesítési és reklámstratégiák kidolgozásában. Ezek a célközönség igényeire rávilágító elemzések hozzájárulhatnak a szolgáltatások új előfizetők részére való optimalizálásához" - nyilatkozta Ulrich Maier, a TNS Infratest csoportvezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #8
    A statisztikák alapján az átlag amerikainak egy melle és egy heréje van
  • Ben C #7
    Értelmetlen cikk
  • korpati #6
    Másképp használják a férfiak és a nők a mobil internetet.
    Mintha valaki azt írná le: EMBEREK RÁJÖTTÜNK! A DIESEL ÉS A VILLANYMOTOR MÁSKÉNT MŰKÖDIK! :-)
  • korpati #5
    Érdekes dolog a statisztika - megmutathat követendő haladási irányokat - de nem úgy, hogy egy kb. 82 - 85 milliós népességű és egyben felhasználós országban vesznek egy 650 személyes mintát!
    Tüsszentek - egyszázad másodpercre megáll a szívem - innentől kezdve halott vagyok??? :-) Érdekelne egy statisztikus magyarázata is ez ügyben!
  • Zocsi #4
    Persze! Bementek 5 irodaházba és az ottani alkalmazottaknak küldtek sms kérdőívet...
    Ugyan már, statisztikát bármikor/bármiből lehet csinálni. Azt kell szem előtt tartani, hogy minden statisztika csak informáló jellegű, komolyan venni egyiket sem szabad.
  • PainKiller69 #3
    Na ne, tényleg? És ezért kellet egy felmérést csinálni? Most már ezt is tudjuk, nem mintha eddig nem lett volna világos, hogy a nőket teljesen más dolgok érdeklik mint a férfiakat. Hogy mik vannak...
  • korpati #2
    642 válaszból vonnak le jelentősnek tűnő következtetéseket! Hogy viszonyul ez a tényleges felhasználók számához? A válaszadók számát kevésnek találom ahhoz hogy ebből valós irányt lehessen megállapítani. Amúgy megnéztem a kiinduló anyagot: Németországi felmérés,(ahol több tízmillió a mobilok száma - 610; 605; 642-es minta - ez ugye vicc!!) a T-Mobil számára (már csak a használt színek alapján is :-)) hogy irányt mutasson több milliárd eurós beruházásoknak! Igen! Ez az alapos mérlegelés! Miért is nem értjük hogy mitől keveredtünk gazdasági válságba?? :-)
  • Abysmal #1
    Hét én még se zenét, se játékot nem töltöttem le erre szakosodott oldalról, hiszen iszonyat drága ahhoz képest (és sokszor utána neki állnak küldözgetni még egy csomó szart is amit nem kértem, persze pénzért), hogy pár óra alatt megvan egy ilyen játék, és a nagyja nem is túl érdekes, de ez nem azt jelenti, hogy nincs torrentről leszedve több ezer játék a gépre (amiből persze csak néhány van fent a telón, mert a nagyja szar), és ettől még egy csomó zeneszám a telefonomon. A csengőhanggal nem nagyon törődök. Ezt is beleszámolták a statisztikába?