Gyurkity Péter

Brit közúti adatok a Google Maps oldalán

A keresőcég népszerű térképoldala immár európai adatokat is kínál az internetezőknek, mégpedig első körben a fontosabb brit közúti információk átvételével. A cég a Google Sites portált is frissítette, további nyelvekkel.

A ZDNet beszámolója szerint az angol utakért felelős National Traffic Control Centre megállapodott a keresőcéggel a kívánt adatok átadásáról, azok megjelentetéséről a Google Maps portálon. Ezzel elérhetővé válnak az angliai főutak fontosabb információi, a real-time közlekedési adatok, amelyek beszámolnak az utak telítettségéről, az átlagos haladási sebességről, valamint számos egyéb fontos részletről.Az ügynökség eddig ezen adatokat saját, Traffic England nevű weboldalán tette közzé, mostantól azonban a Google Maps lapon ugyanezt bárki elérheti. Ez nyilván az autósok számára bizonyulhat nagy segítségnek, hiszen ezen információk birtokában elkerülhetők a nagyobb közlekedési dugók, kiválaszthatjuk a nyugalmasabb csomópontokat, fel-, illetve lehajtókat, megtekinthetjük, hogy milyen feliratokat közölnek az út felett működő elektromos kijelzők, illetve lemérhetjük bármely két kereszteződés között az átlagos haladási sebességet. Ez remélhetőleg csak az első lépés a kontinensen a Google számára.

A vállalat a Google Sites oldalán sem tétlenkedik, a külső felhasználók számára saját oldalak felállítását és kezelését megkönnyítő portált fontos újításokkal egészítették ki. Eddig a szolgáltatás kizárólag angol nyelven volt elérhető az internetezők számára, ám mostantól további 36 nyelvet vehetünk igénybe, amelyek között főleg európaiak kaptak helyet - a listáról szerencsére a magyar sem hiányzik. A fenti változás mellett további kiegészítésekkel is szolgáltak a fejlesztők: az oldalbeállítások a navigáción belül kaptak helyet, az oldalszerkesztő csík ezúttal felül jelenik meg, a felhasználók pedig bejelölhetik az opciók változásaira figyelmeztető üzenetek mellőzését.

A keresőcég nyilván ezen változtatásoktól reméli a Google Sites népszerűségének növekedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cooliq #2
    Telefonon meg nem muxik mas angliai varosban.
  • cooliq #1
    Mindjart ki is probalom hogy muxik-e rendesen.