Gyurkity Péter

Brit közúti adatok a Google Maps oldalán

A keresőcég népszerű térképoldala immár európai adatokat is kínál az internetezőknek, mégpedig első körben a fontosabb brit közúti információk átvételével. A cég a Google Sites portált is frissítette, további nyelvekkel.

A ZDNet beszámolója szerint az angol utakért felelős National Traffic Control Centre megállapodott a keresőcéggel a kívánt adatok átadásáról, azok megjelentetéséről a Google Maps portálon. Ezzel elérhetővé válnak az angliai főutak fontosabb információi, a real-time közlekedési adatok, amelyek beszámolnak az utak telítettségéről, az átlagos haladási sebességről, valamint számos egyéb fontos részletről.



Az ügynökség eddig ezen adatokat saját, Traffic England nevű weboldalán tette közzé, mostantól azonban a Google Maps lapon ugyanezt bárki elérheti. Ez nyilván az autósok számára bizonyulhat nagy segítségnek, hiszen ezen információk birtokában elkerülhetők a nagyobb közlekedési dugók, kiválaszthatjuk a nyugalmasabb csomópontokat, fel-, illetve lehajtókat, megtekinthetjük, hogy milyen feliratokat közölnek az út felett működő elektromos kijelzők, illetve lemérhetjük bármely két kereszteződés között az átlagos haladási sebességet. Ez remélhetőleg csak az első lépés a kontinensen a Google számára.

A vállalat a Google Sites oldalán sem tétlenkedik, a külső felhasználók számára saját oldalak felállítását és kezelését megkönnyítő portált fontos újításokkal egészítették ki. Eddig a szolgáltatás kizárólag angol nyelven volt elérhető az internetezők számára, ám mostantól további 36 nyelvet vehetünk igénybe, amelyek között főleg európaiak kaptak helyet - a listáról szerencsére a magyar sem hiányzik. A fenti változás mellett további kiegészítésekkel is szolgáltak a fejlesztők: az oldalbeállítások a navigáción belül kaptak helyet, az oldalszerkesztő csík ezúttal felül jelenik meg, a felhasználók pedig bejelölhetik az opciók változásaira figyelmeztető üzenetek mellőzését.

A keresőcég nyilván ezen változtatásoktól reméli a Google Sites népszerűségének növekedését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cooliq #2
    Telefonon meg nem muxik mas angliai varosban.
  • cooliq #1
    Mindjart ki is probalom hogy muxik-e rendesen.