Gyurkity Péter

Eee alaplapokkal készül az Asus

Friss értesülés szerint az Asus nem elégszik meg eddig piacra dobott netbook készülékei, valamint a tervezett asztali és egyéb megoldások jelentette kínálattal, hamarosan saját alaplapokkal egészítik ki a családot.

A gyártó mostanában nem lazsál, egymás után érkeznek a hírek az újabb és újabb változatokról. Utoljára a legfrissebb részleteket hoztuk le a tervezett netbook készülékekről, korábban viszont arról számolhattunk be, hogy asztali változat is készül. Ezt eleinte Eee Monitor, később pedig Eee Top néven emlegették, a lényeg persze nem ez, hanem a számítógép asztali jellege, kialakítása.

A DigiTimes ezúttal arról ír, hogy az Eee Top és Eee TV változatok mellett az Asus egy vadonatúj alaplapcsaládot is útjára indítana, mégpedig a megszokott, a felhasználók körében már jól ismert név alatt. Azt sajnos még a jól értesültek sem tudják, hogy ezek a fejlesztések pontosan milyen specifikációval érkeznek, mindössze annyi derült ki, hogy az első alaplapok valamikor 2009 első negyedévében jelennek meg a vállalat kínálatában. Nyilván asztali megoldásokról van szó, de hogy ez pontosan mit is jelent a hardveres összetételt illetően, az még a jövő zenéje.

Ami az Eee Top megjelenését illeti, az Asus a most megjelent hír szerint két eltérő változattal készül. Egészen pontosan egy 16, valamint egy 19 hüvelykes all-in-one PC-ről van itt szó, amelyek ára 450 dollárról indul - a nagyobb kijelzővel szerelt példány nyilván ennél többet kóstál majd.

A céghez kapcsolódó hír, hogy a Japánban leszállított Eee Box készülékek egy része a gyárból kikerülve vírusos volt. Ezt a tesztelés és egyéb vizsgálatok közben használt USB-adattároló okozta, amely fertőzött volt - azt nem tudni, hogy miként kerülhetett a kártékony szoftver a gépekre és hogyan kerülte el mindez az illetékesek figyelmét. Az Asus mindenesetre leszögezte, hogy kizárólag a Japánban boltokba került sorozat tagjainál fordulhatott elő ilyen baki, az egyéb régiók ezúttal nem érintettek az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Ezt jelenleg intel desktop board neven aruljak es a fixen beforrasztott core2solo sokkal erosebb mint egy atom. (van rajta pci slot, de a chipset tudna meg egy pcie1-est is, csak a jelenlegi valtozaton arra mar nem volt hely, viszont cserebe kapott pata es sata csatolokat is)

    Kivancsi vagyok az asus sajat brand-es valtozata mit fog tudni.
  • kjasfhasdfasd #2
    Szerintem lesz egy egy vga kártyának. De az is lehet, hogy ráintegrálják azt is. ( egy olyat is ami nem intel ) Mert ha nem akkor nem lehet nagyfelbontású videót nézni rajta, akkor meg szinte semmit nem ér.
  • Aspirin #1
    Gondolom az Eee alaplapokra rá lesz forrasztva a processzor, integrált hálózat, hang, wireless, bluetuth és tv tuner lesz rajta. Viszont nem marad egyetlebegy árva PCI se, mert olcsóbb a raktáron porosodó chip mint a már elfogyott és megrendelésre szoruló műanyag sínezet...