MTI

Saját mobiltelefon-hálózatot hoz létre egy lengyel rádió

Saját mobiltelefon-hálózatot hoz létre a redemptorista szerzetesrend által működtetett, sokat bírált lengyel katolikus rádióadó, a Radio Maryja "A családban" elnevezéssel - jelentette a Gazeta Wyborcza című nagy példányszámú napilap.

A Tadeusz Rydzyk atya által irányított adó e célból megállapodást kötött a CenterNet nevű új mobilszolgáltatóval - áll a jelentésben. A saját mobilhálózatot használó előfizetők ingyen tárcsázhatják majd Rydzyk médiabirodalmának két zászlóshajóját, a Radio Maryját és a TV Trwam televízióállomást. Mint a Radio Maryja hírül adta, az új hálózat számára kifejezetten katolikus vallású ügyfeleket szeretnének megnyerni. Rydzyk alapítványa, a Lux Veritatis tudatosan olyan szolgáltatóval szerződött, amely lengyel gyökerű, és 100 százalékig lengyel tulajdonban áll.

A CenterNet a varsói tőzsdén jegyzett, a multimilliomos Roman Karkosik által ellenőrzött NFI Midas tulajdona. A terv bejelentése után a cég részvényei szárnyalni kezdtek. A megállapodás értelmében a CenterNet reklámfelülethez is jut a TV Trwamnál. A Radio Maryját visszatérően antiszemitizmussal vádolják, de ilyennek minősített véleményeket rendszerint nem a rádió munkatársai, hanem egyes betelefonáló hallgatók fogalmaznak meg. A rádiót - saját adatai szerint - négymillióan hallgatják, vagyis Lengyelország egyik legnépszerűbb adójának számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!