Gyurkity Péter

Képek a Windows 7 előzeteséből

Az egyelőre erősen a Vistára hajazó operációs rendszerből két különböző blogban is új képek jelentek meg, amelyek néhány érdekes változtatást mutatnak az eddigiekhez képest. A legújabb előzetes 10 napja jelent meg.

Elsőként az UX Evangelist oldalán jelent meg egy felvétel, amelyen a jól ismert Wordpadot láthatjuk. Rögtön feltűnik, hogy a kezelőfelületet lecserélték, ez ugyanis megörökölte az Office 2007-ben bemutatkozott ribbon kinézetet, annak gombjaival és újszerű elrendezésével együtt. A kínai ThinkNext Blue blog viszont képek egész sorozatát tárja elénk, amelyből kiderül, hogy a Paint esetében ugyanígy jártak el, egyedül a Notepad maradt ki a módosításokból.

A Windows 7 harmadik előzeteséből (M3, azaz Milestone 3) származó képek természetesen nem a fenti programok kapcsán válthatják ki a legnagyobb érdeklődést. Az igazán érdekes maga a kezelőfelület, amely nem sokat változott a Vistához képest, az eltéréseket inkább a finomítások szóval jellemeznénk, amely a szoftvercégtől kiszivárgó hírek és nyilatkozatok alapján a teljes operációs rendszerre is elmondható lesz. A Build 6780 képei alapján a Start menü, a telepített programok listája, a kalkulátor, a Vezérlőpult, az ikonok egy része, valamint azok kezelése változik meg. Módosítják továbbá a Security Center és számos egyéb funkció elrendezését, kialakítását.


A My Documents, illetve Documents könyvtár ezúttal Libraries néven érkezik, ezen belül változatlannak tűnik a lista. Az Internet Explorer 8 alapesetben elérhető lesz annak minden új funkciójával együtt, a Media Player pedig egy letisztult, egyszerű kezelőfelülettel jelenik meg elsőre, amit utólag válthatunk át a nagyobb, több opciót kínáló változatra. Előre telepített programként jelenik meg a Windows PowerShell, amely a különböző szkriptek írásában segíthet. A jelenleg sokak számára zavaró UAC (User Account Control) a beszámoló szerint a tesztelés során egyetlen alkalommal jelent meg, a fejlesztők tehát vették az adást és korlátozták annak működését.


A képek alapján természetesen még korai lenne bármilyen komoly következtetést levonni, elvégre még a béta fázis előtti verzióról van szó. Mindazonáltal az eddig elérhetővé vált információk megerősíteni látszanak azon értesüléseket, miszerint a Windows 7 a Vista hibáinak, hiányosságainak javítása, pótlása céljából jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrúdí #100
    HEHE, oda kellene pirítani a marketingeseknek, hogy december elejére találják már ki mi fog a FIND OUT WHAT'S NEW IN WINDOWS 7 ULTIMATE ITEM 1-3 helyére kerülni!!

  • Palinko #99
    ezért várjuk már jó rég mikor írják ki az aljára, hogy fizetett hirdetésünk olvashatták :D
  • TAJ86 #98
    Meséld el mit lehet tenni egy ilyen cikkel?Eleve flémgenerálásra írják meg, mennyivel tudsz többet őszíntén a win 7ről? semmit, így hát marad a néha személyeskedő eszmecsere...
  • Roli012 #97
    Bírom a szópárbajokat amiknek semmi köze nincs ahhoz hogy win7 cikkhez írtok. eu elsősorban #94-95-96. Ne itt osszátok már egymást, igazából nem érdekel semmit, thx. Szerintem amúgy csak nem olyan hülyék, hogy a vista bukása után megint kiadnak egy "különleges" OS-t.
  • TAJ86 #96
    Amit nem neked címzek az szakmai jellegű általában, veled így lehet kommunikálni.

    Szokj le az evésről, haszontalan dolog. Ugyanígy a levegővételről is.
  • Sanyix #95
    Szerintem még mindig jó muri, én szeretek nevetni. :D
    Az enyimé. És neked volt értelmes hozzászólásod a másokra fröcsögésen, és a dögöljmegezésen kívül? Nem. Akkor miről beszélsz?

    Anyukám szokott enni adni, mert szeret, meg az étteremben, ha fizetek, meg magamnak is szoktam enni adni, mert éhes vagyok :)
  • TAJ86 #94
    Nevekkel viccelődni jó muri (volt ált. 2.o.ban)
    Na de ennél ne várjunk többet.
    Jah. Spambotról jut eszembe kié a 87,88,89,91-es hsz.?....
    Nem értem ki adott neked eddig enni és milyen megfontolásból :(
  • vajon kiki #93
    pont olyan nagy most a rúgkapálás a microsoftnál, mint a 98 után.. összeomlott kék halállal a bemutatón, és rögtön utána kiadták a 98 SE-t és a Milleniumot aztán azt se használta a kutya se .. böööö ... dolgozzanak csak rendesen egy jó kernelen mint a windows2000 és xp esetében tették , nem pedig a külcsínyekkel és a user idegesítésével kéne foglalkozni meg a pukkogó jelentésekkel a jobb alsó sarokban. ez a midori igéretesen hangzik de úgy látszik megint bukni akarnak egy nagyot viszta alapokon amit a kutya se használ.
  • vajon kiki #92
    itt a tömör , de velős véleményem a windows 7ről: , és már előre látom hogy mekkora egy rakás sz*r lesz, különösen ezen a nyista alapokon
  • Sanyix #91
    Énsem, fogadjunk hogy bejön a falnak beszélsz effektus. Ez már szabályszerű.