100
  • endrúdí
    #100
    HEHE, oda kellene pirítani a marketingeseknek, hogy december elejére találják már ki mi fog a FIND OUT WHAT'S NEW IN WINDOWS 7 ULTIMATE ITEM 1-3 helyére kerülni!!

  • Palinko
    #99
    ezért várjuk már jó rég mikor írják ki az aljára, hogy fizetett hirdetésünk olvashatták :D
  • TAJ86
    #98
    Meséld el mit lehet tenni egy ilyen cikkel?Eleve flémgenerálásra írják meg, mennyivel tudsz többet őszíntén a win 7ről? semmit, így hát marad a néha személyeskedő eszmecsere...
  • Roli012
    #97
    Bírom a szópárbajokat amiknek semmi köze nincs ahhoz hogy win7 cikkhez írtok. eu elsősorban #94-95-96. Ne itt osszátok már egymást, igazából nem érdekel semmit, thx. Szerintem amúgy csak nem olyan hülyék, hogy a vista bukása után megint kiadnak egy "különleges" OS-t.
  • TAJ86
    #96
    Amit nem neked címzek az szakmai jellegű általában, veled így lehet kommunikálni.

    Szokj le az evésről, haszontalan dolog. Ugyanígy a levegővételről is.
  • Sanyix
    #95
    Szerintem még mindig jó muri, én szeretek nevetni. :D
    Az enyimé. És neked volt értelmes hozzászólásod a másokra fröcsögésen, és a dögöljmegezésen kívül? Nem. Akkor miről beszélsz?

    Anyukám szokott enni adni, mert szeret, meg az étteremben, ha fizetek, meg magamnak is szoktam enni adni, mert éhes vagyok :)
  • TAJ86
    #94
    Nevekkel viccelődni jó muri (volt ált. 2.o.ban)
    Na de ennél ne várjunk többet.
    Jah. Spambotról jut eszembe kié a 87,88,89,91-es hsz.?....
    Nem értem ki adott neked eddig enni és milyen megfontolásból :(
  • vajon kiki
    #93
    pont olyan nagy most a rúgkapálás a microsoftnál, mint a 98 után.. összeomlott kék halállal a bemutatón, és rögtön utána kiadták a 98 SE-t és a Milleniumot aztán azt se használta a kutya se .. böööö ... dolgozzanak csak rendesen egy jó kernelen mint a windows2000 és xp esetében tették , nem pedig a külcsínyekkel és a user idegesítésével kéne foglalkozni meg a pukkogó jelentésekkel a jobb alsó sarokban. ez a midori igéretesen hangzik de úgy látszik megint bukni akarnak egy nagyot viszta alapokon amit a kutya se használ.
  • vajon kiki
    #92
    itt a tömör , de velős véleményem a windows 7ről: , és már előre látom hogy mekkora egy rakás sz*r lesz, különösen ezen a nyista alapokon
  • Sanyix
    #91
    Énsem, fogadjunk hogy bejön a falnak beszélsz effektus. Ez már szabályszerű.
  • homeless
    #90
    Uhhhh sírok a röhögéstől:D:D:SA.s

    "De az asztal, és a tálca kinézete se nyerte el a tetszésemet, meg az ikonok."
    A 2 elterjedtebb ablakkezelő közül bármelyikből lehet csinálni 100.000 féle kinézetet. Akár vistást is, akár osx-est, megtarthatod azt is ami alapból a disztribúcióhoz volt, csinálhatsz teljesen egyedit is, stb...

    "Ma már azonban azt is tudom, hogy a Linux -s rendszerek ellen nagyobb arányban tudnak a hackerek sikeres támadást végrehajtani, hogy feltörjék azokat (felmérések szerint)"
    VÁÁÁÁÁÁHÁÁHÁHÁHÁHÁHÁÁ. Én meg ma már azt is tudom, hogy a magyar gazdaság simán lekörözi az usa-ét(felmérések szerint). Inkább nem is kérem, hogy linkeld azt a felmérést. Mindig röhögök azon, hogy a laikusok mennyi szart elhisznek.

    "pedig ennek is csak 2 magja van, RAM is csak 2 Giga"
    lol. A windows 7-nél meg fogod írni, hogy pedig csak 100 node-os clusterem van és mégis szépen viszi a wordot.


    Áhh nem is értem, hogy miért válaszoltam egy ilyen szintű hozzászólásra...
  • Sanyix
    #89
    Én is szeretem, a számtechez távolról sem értő usereket, akik összevissza köpködnek, olyan rendszerről amit nem is ismernek (hiszen ezt írtad a linuxról), és valótlan dolgokat állítanak. Olyan... viccesek... hát már nem is tudom, néha inkább siralmasnak tűnik.
  • Sanyix
    #88
    A négy warnomat meg elvarázsoltam :D

    (gratulálok hogy ilyen jól ismered a szabályokat, és még számolni sem tudsz)
  • Sanyix
    #87
    Te beszélsz értelmes hozzászólásról? Egy darab olyanod nem volt, amiből kiindulva az iq-dat 1-nél nagyobbnak lehetne hinni, és nem csak erről a topikról beszélek. Olyan vagy mint egy spambot. De legalább ott van a nevedben, hogy TAJparaszt vagy :)
  • Vogel
    #86
    nem értem miért. Most miért jobb az hogy +1 klikket igényel hogy megtaláljak vmit. Ahogy látom elférhetett volna ott ahol volt. Most üres szürke csík van ott.

    tom nem ide tartozik, de mivel elavult gépparkkal rendelkezünk vagy 3-5sec mire előhozza a gomb menüit.
  • DukeHT
    #85
    Nem tudom mit kell a linuxot így szidni majd ha te jobbat tudsz csinálni teljesen ingyen akkor kéretik beszólni.( más hogy Sanyix-el problémád van ideologiailag). Tényleg mekkora az M$, hogy egy világ első OS fejlesztője ként lenyom egy nyílt forráskódú rendszer, amelyet szinte hobbiszinten fejlesztenek, és akkor erre büszke.
    Nekem amugy tényleg nincs bajom egyik OS-el sem.De a linuxot lefitymálni, mert ebben meg ebben gyengébb nem sport szerű.Azt kéne nézni hogy menyiből menyit teljesít.
    A hacker támadásról meg annyit, hogy a OS felhasználótól; admintől függ milyen gyorsan törik fel. A win-se jobb amelyiket a kiadása után pár nappal már, hackelve lehet a neten lekapálni.A linuxnál legalább gyorsabban észre veszik a réseket és javítják, nem pedig jó pénzért árulják a félkész OS-t amit lehet utána sp-ni.
  • birdo #84
    Helyzetjelentés;
    Gyalulás útán " lassan húzzák a procira vissza a vistát.
    Az eredeti hibaüzenettel Ők sem tudtak mit kezdeni....
    Jahh igen...megengedtem a teljes gyalulást.
  • Carbuncle
    #83
    Szeretem a Linuxosokat, akik köpködnek mindenféle süket dumát. Én már az iskolában megútáltam anno a Linuxot, mer' amellett, hogy szinte semmit se tudott (játék is csak olyan volt rá, ami Windowson kb. a 80 -s évek végén). -De az asztal, és a tálca kinézete se nyerte el a tetszésemet, meg az ikonok. Ma már azonban azt is tudom, hogy a Linux -s rendszerek ellen nagyobb arányban tudnak a hackerek sikeres támadást végrehajtani, hogy feltörjék azokat (felmérések szerint).
    A vistáról meg annyit, hogy tavaly év vége óta használok olyat, és teljesen kifogástalanul működik (első sorban az SP1 miatt cseréltem le a nyár folyamán -bár ekkor mondjuk azt hittem, a rendszer hibája volt, hogy egy programom nem ment, de már tudom, hogy nem). Hozzáteszem még, hogy az én gépemen mindent fürgén csinál, pedig ennek is csak 2 magja van (Conroe6750), és a RAM is csak 2 Giga (és ez a korszerű 3d játékoknál van így). Az nem vitás, hogy 512 RAM -mal csak viszonylag régebbi játékokkal érdemes használni, még erős gép esetében is, azonban simán elég ennyi RAM is egy Excelhez, vagy Wordhoz!
    Az XP vs. Vistáról meg csak annyit, hogy mivel a Vista rendszeresen frissül, így nem csoda, hogy már nem is nagyon látni összehasonlító teszteket az utóbbi időben a 2 rendszer közt (a 3D gyenge sebessége miatt tutira valóban a videókártyadriverek volotak a bűnösök, de az is mára már a múlté). Egyébként 3D alkalmazásokra XP -t se érdemes használni a lentebb általam itt látott AMD -K6 II -s konfiggal (amivel büszkélkedett fórumozó "kollégánk" gkalcso).
  • bvalek2
    #82
    Eloszor ulok (nem magyar) Vista elott, 4 giga memoria, 4 magos core proci, csodaperiferiak, es 10 perc szenvedes mire elindul. Kulonben csucsibucsi, a GUI trukkok akadasmentesek, gondolom a 4 mag meg a videokari rendesen izzadnak erte. Ez abbol nyilvanvalo, hogy amikor a viruskereso elindul, az ablakok animiacioja egybol 486-os sebesseggel zajlik. Amennyire a gep gazdajat ismerem, huseges Windows felhasznalo, es ert is hozza (ebbol el). Az otthoni Ubuntum ehhez kepest suvit, nevetseges P4-esen 512 megabajt memorian, egyertelmuen jobb felhasznaloi elmennyel (nem buheralom, csak fentvan es megy).

    Persze ket gep a milliard PC-bol nem reprezentativ, de mintha tenyleg megvaltozott volna valami a hirek alapjan. Ugy tunik hogy vege a Microsoft innovativ korszakanak, a termekeit mar csak a piac tehetetlensege reven tudja eladni (ami nem lebecsulendo, de nem is tart orokke). Dehat volt is es lesz is sok ilyen IT cegbirodalom, ugy tunik ilyen az eletciklusuk. Az MS-tol atveszi a stafetabotot a Google, de ok sem fognak orokke uralkodni.
  • rootkiller
    #81
    Túlságosan a megszokásotok rabjai vagytok akkor.
  • sathinel
    #80
    Nem az én gépem hanem amire feltelepítettem. Az akinek felraktam meg akkor szól ha gondja van, vagy belassul a rendszer, stb. Az hogy 1 éve kb nem szólt, csak használja, nekem nagyon meggyőző. Nem attól fognak kedvelni ha havonta hozzá kell nyúlnom a géphez, és ezért ismét fizethetnek nekem. Az átlag azt szereti ha használni tudja és nem kell vele foglalkoznia. Erre mondtam hogy nem kell heggeszteni folyamatosan.

    #66 : A kis gépet arra értettem hogy nincs szinte semmi vidkarija, és kb 5-6 éves konfig. A netezés szabályairól annyit hogy win alatt tűzfal, vírusírtó melett csigalassú volt. Netezés szabályait meg ugyanúgy csinálja linux alatt, és semmi gondja. Persze full láma a srác, tehát nem meglepő. De az átlag user nem hozzáértő mint tudjuk.
  • TAJ86
    #79
    Kezd a dolog ismét a 'van-e Sanyixnál szánalmasabb' versenybe torkollani.
    Belinkelsz egy privát levelet? Mi közünk nekünk ehhez? Takarodj már tényleg innen, egy értelmes hozzászólásodat nem lehet olvasni mióta beregisztráltál...
    ps.:hova lett a 4 warnod?
  • Sanyix
    #78
    Ez nem csak rám vonatkozik.
    (egy újabb megkeseredett ember aki nem találta a sajátgépet linuxon, ami miatt beemozott)

    "FlyingV: öregem nagyon durván szánalmas arc vagy :((( vedd már észre megint a takonyszagú zsíroshajú dagadtgörény linux közösség szemeteli teli a windowsról szóló cikket senki sem kíváncsi rátok. a windows 1000x jobb a linuxnál, ennyi. cső!"

    LOÁL
  • Palinko
    #77
    egyetértek
  • TAJ86
    #76
    linux live egyre jó, xp passwd fejtésre
  • A1274815
    #75
    Tudod ki vár tíz percet, főleg ha az egyik fázisban feltűnően nincs lemezművelet sokáig.
  • Sanyix
    #74
    Hagyjuk már a szerencsétlen idiótákat (téged)... :D
  • Sanyix
    #73
    Énis, nekem live-al is bebootolt úgy 10 perc alatt :D telepítve, már 1 perc.
  • TAJ86
    #72
    Nem a wine-ról szólt a fáma hanem virtuális gépről-->pl.:vmware
    Ennek szvsz. sincs értelme, de ha neki jó hát had kínozza magát.
    fekete képernyőre már mondtam a megoldást XD jah vagy kapcsold be.
  • RViktor87
    #71
    Linuxon nem érdemes wint emulálni, én már próbáltam, és nem tetszett az eredmény (wine-nal).

    Fél év után nekem is jelentkezett Vistán, h hol volt login képernyő, hol meg eltűnt, fekete képernyő, és csak az egér mozog :D A power gomb nyomására meg leállt a rendszer. Persze restart után meg már behozta a logint. Ja és legális MSDNAA-s Vista volt, még mielőtt mondanátok a warez-t meg ilyesmit :)
  • FlyingV
    #70
    hagyjuk már a szar linuxot.
  • TAJ86
    #69
    Legyen linux+virtuális win, ha ez a munkádat/szórakozásodat kielégíti hajrá.

    Ha nekem behal win 3 hónap után,jól tudom hogy én tehetek róla, újrateszem és ennyi.

    Gizi néni adja át a helyét a fiatal munkanélküli pályakezdőnek, vagy iratkozzon be tanfolyamra, ha már foglalja azok helyét.
  • A1274815
    #68
    Gratulárok a nekem a CD-ről 300 alatt be se bootolt. Igaz a grafikus felületes félig live CD-és telepítőről beszélek most.
  • Sanyix
    #67
    nekem tudod mennyivel megy egy 8.04-es? :D 128mb ram, kereken. Bang!
  • A1274815
    #66
    "De haveromnak egy régi géppel gondjai voltak folyamatosan win alatt(arról nem is beszélve hogy lassú),..."

    Gondolom a böngészés minden írott és iratlan szabályát "betartotta".

    "... és egyszer felhoztam telepítek neki ubuntut."

    Akkor annyíra gyenge gépe nem lehett, legálább is az újat nem sikerült bebootolni 256MB rammal.
  • A1274815
    #65
    Akkor te nem is számítanál igazi linux gurunak, hogy nem nyúltál telepítés óta a gépedhez, mint írtam volt szerencsém nem is keveset ismertem közüllük az egyetemen és folyton még órára járás helyett is csak buherálták (szerintük konfigolták) a rendszert, ez főleg akkor volt izgalmas amikor a kolégium rendszergazdája művelte a szerverekkel.
  • sathinel
    #64
    Én játszok tehát win-em is van fenn. De haveromnak egy régi géppel gondjai voltak folyamatosan win alatt(arról nem is beszélve hogy lassú), és egyszer felhoztam telepítek neki ubuntut. Nagyon nem tetszett az ötletem, merthát win-hez sem igazán ért. Feltelepítettem, és azóta(már majdnem 1 éve) nem hívott, nincs gondja a géppel, és megdöbbenve tapasztaltam hogy még telepített is azóta rá pl msn-t, stb. Ő csak netezik, skype, msn, videókat, zenéket keres a neten. Azóta nincs gondja a géppel, én meg nem rakom újra 2-3 havonta nálla a rendszert:D

    Ezt csak a folyamatos konfigra írtam. Engem nagyon meglepett hogy olyan elvan linux-on aki win-hez sem értett. Én telepítés óta nem nyúltam hozzá.
  • supi007
    #63
    Hát engem tök nem érdekel hogy hogy néz ki? Kompatibilis a régi windows verziókkal vagy az összes bejáratott szoftveremet dobhatom ki vagy licencelhetem vindows 7-re vagy mi a nyavaja lesz?
    Én addig nem támagotam az új operációs rendszer generációját az MS-nek, amíg az erőforrás felhasználást nem racionalizálják. A kompatibilitási problémát nem orvosolják. Szarok rá mennyit ölnek bele.
    Az hogy hogy néz ki az kb. 20-ad rangú aztán jóccakát!
  • A1274815
    #62
    Na ezt leírom most ezért biztos felfognak koncolni, de eddig még csak azt tapasztaltam, hogy a Linux gurúk folyton csak konfigolják a rendszerüket. Arról nem beszélve, ha Linuxra teszel virtuális gépre Windows-t és azt használod:

    Ad1 semmi komolyabbra nem tudod használni, ami teljesítmény éhes
    Ad2 mennyível vagy előlébb?
  • A1274815
    #61
    Ha ezt Gizikének elmesélem, így ahogy leírtam, hogy Dodo55 milyen "érdekes" dolgokat mondott és hogy semmivel sem támasztja alá, meg hogy rajta kívűl még egy ember szajkozza ezeket, akkor szerintem Gizike helyben felköti magát.

    Elcímezted, de mentségedre legyen mondva leglább csak kicsit és nem nagyon.