Berta Sándor

Megkezdte adását az Európai Parlament webtévéje

Hivatalosan is zöld utat adott az EuroparlTV-nek Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) elnöke.

A televízió lehetővé teszi, hogy bárki, aki internethozzáféréssel rendelkezik, az EP munkájával kapcsolatos legváltozatosabb műsorokat nézhesse meg. Az EuroparlTV célja, hogy az állampolgárok korszerű és kreatív módon bepillantást nyerjenek az Európai Parlament munkájába.

"A jövő évi EP-választások előtt az EuroparlTV egy nagyszerű internetes eszköz az emberek, különös tekintettel a fiatalok számára, hogy minél több információt tudhassanak meg az EP-ben zajló folyamatokról, döntésekről, képviselői tevékenységről, mindazokról a történésekről, amelyek meghatározzák a közel 500 millió európai uniós állampolgár mindennapi életét" - nyilatkozta Hans-Gert Pöttering. Az EuroparlTV négy különböző adóból áll, amelyek mindegyike egymástól eltérő célcsoportokat szólít meg.



Az Ön parlamentje kifejezetten a politikai események iránt érdeklődő emberek, szakmai szervezetek, lobbisták, akadémikusok és az európai uniós intézmények munkatársainak szól. Az Ön hangja lehetőséget ad bárki véleményének az elmondására vagy megjelentetésére. A Fiatal Európa kifejezetten az iskolásokat, az internetet legtöbbet használó leendő választópolgárokat célozza meg. Végül, de nem utolsósorban a Parlament Élőben valós idejű bepillantást nyújt a parlamentben folyó munkába. A műsorban egyaránt megtalálhatók a parlamenti és a bizottsági vitákról, illetve szavazásokról szóló közvetítések. Az audiovizuális archívumban bárki kereshet az őt érdeklő témák iránt, legyen szó már megtörtént vagy jövőbeni tanácskozásokról, plenáris vitákról és a szakbizottsági ülésekről. Az EuroparlTV műsora az Európai Unió összes hivatalos nyelvén, így magyarul is elérhető. Egyes programokat külön felirattal is ellátnak.

Alejo Vidal-Quadras, az EP információért és kommunikációért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy annyira érthetővé, valamint egyszerűvé, könnyűvé akarják tenni az állampolgárok számára a parlamenti munka nyomon követését, amennyire csak lehetséges. Az embereknek joguk van tudni, hogy mi történik a parlament falain belül. Ezért a mostani pillanat egy új korszak, egy új kaland kezdete.

A televízió működtetése évente 9 millió euróba kerül, a teljes összeget az EP költségvetéséből fedezik. Hans-Peter Göttering korábban elmondta, hogy azért döntöttek az internetes tévé mellett, mert sokkal költséghatékonyabb, mint egy hagyományos televízió, ráadásul könnyebben lépést tart a technikai fejlődéssel. A webtévé továbbá a fogyasztó kényelmét is szolgálja, hiszen bárhol, bármikor megtekinthető anyagok széles választékát kínálja és megfelel a változó szokásoknak.

A webtévén az EP-ről szóló háttéranyagokat is találnak a nézők, így például elérhetők lesznek információk a képviselőkről, az európai pártokról, a szakbizottságokról, valamint a parlament működéséről, történetéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    porno van-e rajta? :P
  • Romel #3
    jaja :)
  • FoodLFG #2
    Végre valami hasznosabb hír az esgén
  • rigidus #1
    > EuroparlTV

    Nem tudom, hogy multkor mondtam-e vagy csak akartam, de ennel hulyebb nevet keresve se lehetett volna talalni neki.