26
  • mapi
    #26
    jah... Valóban szar,mind a 3 óra más időpontot mutat ? + a 8.-ik hónap az 31 napos.
  • Tetsuo
    #25
    Ha visszaolvasol, eszreveszed h te hasonlitottad a mobil kamerazast az "igazihoz", nekem ilyen eszembe sem jutott soha. Nem keverem a szezont a fazonnal. En nem egy mobillal orokitem meg a csaladi esemenyeket arra ott van alapkategorias DSLR, vagy tobb a csaladban, de ha lenne penzem (igen ez csak penzkerdes) akkor bizony profi gepet vennek, de ez most lenyegtelen.
    A mobiltelefonnal keszitett, hibaktol es torzitasoktol hemzsego kepet is erdemes elkesziteni persze, de a korulmenyek viszik ra az embert pl eppen nincs nala egy fenykepezogep, v nem szukseges a jo minoseg (pl buszmenetrend rogzitese).
    1ertelmuen ezek kulon kategoriak es nem lehet osszehasonlitani, ezt Te tetted meg. En most irom 8-adszorra h a mobil fenykepezes soha nem fogja elerni egy akkori atlagos fenykepezogep szintjet.
    A temat 1ebkent dobtam mar a #23-ban, azert eveztunk erdekes vizekre. ;)
  • Zocsi
    #24
    Wow! Érdekes vizekre eveztünk. Most hol tartunk az Amazonas-on, nem találja a műholdakat a PDA-m...?
    Az, hogy mire van szükséged és mennyire hagyod átlúgozni az agyad, csak tőled függ. Ha van rá pénzed trendinek lenni, akkor persze szíved joga. Ha van pénzed rá és mégse teszed, szíved joga. Ha úgy tetszik jobban, hogy negyedévente új mobilt veszel, akkor hajrá. Ha te i-phone-nal tolod, mert az fasza (épp csak telefonálni alig lehet vele), akkor persze nyomjad (ill. érintsd) neki.
    Az a probléma a logikádban, hogy még mindig összekevered a professzionális eszközöket a tömegcuccokkal. (ebből indult ki ez az egész eszmecsere) Írhatjuk azt is, hogy egy nokia communicator-t hasonlítasz össze egy alsó-közép kategóriás zenemobillal. Hülyeség az egész. Mégis, aki zenét akar (csak) hallgatni, annak jó az, és nem vesz 150K-ért szétnyitható csodát. Ellenben mennyivel jobb, hogy a mobillal tudsz rádiót hallgatni, vagy mp3-at, vagy wma-t, vagy mp4-et nézni (akár egy hosszú busz/vonat/repülő úton), és nem kell még magaddal "cipelned" egy mp3 lejátszót is, vagy egy asztali dvd lejátszót. Érted már? Természetesen, ha házimozizni akarsz, akkor simán megteheted, csak áldozz rá min. fél milkát, hogy legyen is értelme. Vagy ülj be egy digit moziba, esetleg egy IMAX-ra. Sőt ha belegondolsz, hogy 5 éve még alig voltak 256 megás mp3 lejátszók, még inkább a discman volt a jellemző, ma meg már a telódba van minden szar. Lőhetsz vele 8 megapixeles fotókat. Szerintem se profi, de sok esetben praktikus. Főleg, ha külön-külön vennéd meg azokat a dolgokat, amik csak kicsivel jobbak, akkor 3-4* annyit költenél el. Ehelyett vehetsz abból a pénzből kaját, ruhát, tankolhatod a járgányod, fizethetsz rezsit, vagy elviheted a csajod étterembe vacsorázni, et cetera.
    Szezon-fazon... ebből indult ez az egész...
  • Tetsuo
    #23
    hogy folytasssuk az offot, az elso mondatombol kimaradt egy resz, vagyis h -hasonlokeppen felreirod a kulcsszavakat- mint Zocsi..
    Nna de most beleptem en is a klubba, hiszen elegge mas ertelme lett igy a mondatnak ugyebar. :)
    Oserdobe ja, jobb mindent magaddal vinni, meg egy roplabda is jol johet. ;)
    En pl egy muholdastelefonos-internetes all in one laptopot vinnek magammal, bar nem sokaig birna a paratartalmat..
    A fogyasztoi tarsadalom agymoso propagandamediaja szvsz eleg szuggesztiven befolyasolja a tomegek velemenyet, vagyis mondhatjuk h megvetetik az ujabb es ujabb (bar lehet 1altalan nem jobb, v teljesen feleslegesen "jobb") cuccokat. :P :)
  • Zocsi
    #22
    Nem kötekedés képpen mondom, de nem használtam a "profi gép" kifejezést, sőt igyekeztem utalni arra is, hogy más aspektusáról beszélek a fotózásnak, de látom még mindig nem voltam érthető!
    Más. Az all in cuccokat más emberek használják. Más a praktikum fogalma, és más a professzionális felhasználás fogalma. Nyílván nem mész őserdőbe svájci bicskával, inkább machete-t viszel (persze jól jön a svájci kivitel is, sőt! - ugye? :P ).

    Amúgy meg annyi szart veszel meg, amennyit te akarsz. Senki nem kényszerít... :D
  • Tetsuo
    #21
    Nem kotekedes keppen, de gondolom te is mint Zocsi.. a "profi gep"-en gondolom nem profi gepet ertettel.. :DD
    Ennyi erovel vadaszpuskaba, sot mesterlovesz puskaba is beleepithetnek. :)
    Nemtom, lehet h en vok maradi, de azt mondom h az all in one cuccok mind szarok, ami minosegi es profi az mind kulonallo cucc; ne keverjuk a dolgokat.
    Persze van h a technika lassan megerik ra, pl hamarosan PDA es radiotelefon.
    De videokamera (v fenykepezo) mostanaban eselytelen. Ok, lehet kepet sot videot is kesziteni telefonnal, de milyet?? A messzi jovoben (ha nem lesz addig Apokalipszis ugye) rakozelitunk egy harmatcseppre es kesz a panoramafotonk kornyezetunkrol, akar ejszaka is. De addig meg sok felesleges szart megvetetnek velunk..
  • Zocsi
    #20
    Kényelmetlen lenne. Ebben a miniatürizálás játszik főszerepet.
    Nem mellesleg, nagggyon sokat köszönhet a mai technikai színvonal a mobilcégeknek, meg a mobilkomm. fejlesztésnek. Minden megvolt korábban is már, de most a méret és a minőség a lényeg.
  • Czibu
    #19
    Nekem még van olyanom amit a szonierikszonhoz kellett csatlakoztatni. ahhoz képest a mostaniak 1000x jobbak. de innen már egyszerűbb lenne egy profi gépbe mobiltelefont rakni.
  • Zocsi
    #18
    Részben.
    Félreértetted az első kommentem. Pontosabban kiforgattad a szavaim, sarkosítottál. Emiatt nem adok neked igazat teljesen.
    Tény, hogy amit írtál az úgy van ahogy, de könyörgöm. Most is csak azt tudom mondani, hogy egy tükörreflexes gépet és annak felhasználhatóságát ne hasonlítsuk már össze egy mobillal, se egy kompakttal. Te is felfoghatod, hogy a kettőt nem ugyanarra használják. És mégis egy kompakttal is lehet profi képeket csinálni. Csak tudni kell használni.
    A mai mobilok tény, hogy szar képeket csinálnak, de azért már akad 1-1 modell, ami egész jó. És ha belegondolsz mi volt 3 éve, és mi lesz 3 év múlva, akkor beláthatod te is, hogy nekem is igazam volt/van/lesz!
  • Tetsuo
    #17
    szal belatod h igazam van! Ennyi. :P :DD
  • Zocsi
    #16
    Igazad van, bár nincs sok értelme ezen vitázni. Újból elolvastam az első bejegyzésem, és úgy érzem ha egészében értelmezzük, akkor van értelme a kijelentésemnek. Ha csak azt a mondatot emeljük már nincs... Innentől kezdve pedig...
  • Tetsuo
    #15
    De azt ugye vagod h a fotografia az nem arrol szol, amit leirtal.
    A fotozas az nem az amit mobillal muvelhetsz, fotozasra vannak masinak, amik megcsak nem is a kompaktok..
    Persze vannak olyan helyzetek h muszaj hasznalni a mobilt is, de az vmi vegszukseg es 1altalan nem kapsz jo minosegu kepet, sot..
    Az osszehasonlitas neked jutott az eszedbe. Ok lehet ragozni, de azt remelem belatod, h a "mobilfoto kozel olyan mint a 'rendes'" kijelentes az durva.
  • Zocsi
    #14
    Kompakt gépekre gondoltam elsősorban. Igazából elgondolkoztam, hogy miért is jutott eszedbe egy SLR vagy akár csak egy bridge géppel összehasonlítani a mobilokban levő technológiát? ...de már csak a "méretek miatt is."
    Nem mindegy, hogy kimész a városba vagy a természetbe fotózni és közben viszel magaddal egy közepes táskát plusz lóg az oldaladon a gép, vagy a farzsebedben van a kompaktod és azzal csinálsz pár képet, akár jófajta művészi kompozícióval, nem gyári beállításokkal, et cetara. Ez inkább áll közelebb a mobilfotózás stílusához, de még mindig nem tudja ugyanazt adni. A mobilfotózás inkább valami urbánus dolog, hogy jössz-mész fotózgatsz, de nem keresed a témát, csak lelövöd az épp tetsző dolgokat, meg az emlékezetes pillanatokat.
    És azt neked is el kell ismerned, hogy a mai mobilfotók már hozzák a kb. 3 évvel ezelőtti kompaktok tudását.
    Remélem érted már, hogy mire értettem?!
  • Tetsuo
    #13
    Zocsi.. hogyan tartana ott lassan a "mobilfoto" mint a "rendes"? Soha nem fog ott tartani, pusztan a meretek miatt is.
    Es ha vegiggondolod, a "rendest" azert csinaljak h jol lehessen vele fotozni (persze a piacnak tobb szegmensse van), vagyis pl a k+f itt a legnagyobb ez iranyban.. 1ertelmuen.
    egy fenykepezogep szerinted ezt megkozeliti valamelyik mobiltelefonos hanyadek?? Es nem ez a legprofibb gep..

    objektivek vagy itt a legocskabbal is valaha versenybe szallhat egy fel centis lencse?? Koszonoviszonyban sincsenek..
  • Zocsi
    #12
    Jó dolog ez. Olyan kompakt korban élünk, ahol minden egyben van. Ha te mondjuk ingatlanos vagy, akkor jól jöhet, hogy nem kell még egy kompakt gépet is magaddal vinned. Hozzáteszem oda elég 3-5 megapixel is. Dehát úgy tűnik, most ilyen méretproblémákkal küszködők vannak porondon és ők diktálják a piaci versenyt. Kinek több a megapixelje.
    Az optikai zoom jó ha van, de az is felesleges egy mobilba szerintem. Másra használjuk. Ami érdekesebb, hogy lassan ott tart a "mobilfotó" technológia, mint a rendes. Úgyhogy most azért megy a pedálozás, hogy ki éri el hamarabb. Aztán jöhet a minőségjavítás. Bár szvsz, többet érne egy zajmentes 3-4 megapixeles fotó, mint egy zajos 8Mpx-es. Vagy tegyenek bele übergyors fotómanipulátort jó szoftverrel, hogy lehessen átméretezni őket. Átlagember úgyse projektoron nézi a fotóit...
  • Glutamin
    #11
    Lehet kapni. Ha csak ezt tart vissza telefonálj körbe pár boltot. egyik munkatársam nemrég vett egy 3G-t.
  • Gabesz84
    #10
    azé az optikai zoom sem olyan jo, csak napfenyben hasznalhato, es este szarabb kepeket csinal a telefon mint az ugyanolyan erzekelovel felszerelt nem zoomos.
    lasd samu g600 illetve g800.
  • laci 700
    #9
    azért hogy menőzzenek vele...?! -.-
    A Zoom tényleg jó lenne.
  • Tinman #8
    8 megapixel? Minek?
    Optikai zimmezoom kellene már, de az meg már létezik mobilon... nem értem miért maradt ki ebből...
  • Polllen
    #7
    Szvsz almáék már "túl" jól kiépítették a márkájuk, hogy meg lehessen őket szorítani...Az iphone-ért a sok hiányossága mellett is sokan odavannak és t-mobile-s árak mellett még én is beneveznék egyre az n73-s helyett, ha lehetne kapni:P

    Az új samu elég meggyőző, uh remélem ez az lg is tuti cucc lesz :)
  • torma99
    #6
    Mindkét kép kamu. Az első teljesen az, a másodikon a viewty-t átírták az új mobil paramétereire. Ez persze nem baj, hiszen ha most jelentették be, gyanúsan a tervezés fázisában vannak. Érdekes kérdés, hogy képes-e valamelyik gyártó felvenni az almával a versenyt ebben a tapogatós telefon szegmensben, vagy a különcmárkahype újból győz, mint az ipodnál.
  • Tetsuo
    #5
    a kijelzo elegge foscsi. a megagigszerek helyett betehettek volna inkabb egy WVGA multituch-ot..
  • roliika
    #4
    A GPS az nem kapcsolat mert csak 1 irányú, maximum a GPRS.
  • szurop
    #3
    Le kéne cserélni a jóöreg iPhone-t, de semmilyen telefon nem tudja visszaadni azt a menüt/kezelőfelületet. Tudásra jó volna ez pl, de az iPhone osx-ével :D.
  • TomFace
    #2
    Milyen árban várható körülbelül?
  • ntom
    #1
    hát,az első képen látható képernyő-ráillesztés fotosopp nem sikerült túl jól...