SG.hu

3G kisérleti program Bangladesben

Az Ericsson kísérleti projektet indít Bangladesben annak bemutatására, hogyan fejleszthető egy ország termelékenysége és lakóinak életminősége a 3G/HSPA technológia által lehetővé tett nagysebességű internetszolgáltatásokkal.

Az úttörő projekt - neve Alokito Bangladesh (felvilágosult Banglades) - részét képezi a nagysebességű internet-hozzáférés és számos továbbfejlesztett szolgáltatás köztük a mobil egészségügy és a mobil tanulás. Az Ericsson szeretné bemutatni, hogyan válhat a technológia a társadalmi és gazdasági fejlődés fontos katalizátorává, egy fejlődő piac digitális megosztottságának áthidalásával. A projekt a főváros, Dakka térségében, augusztus elejétől október végéig tart.

A Bengáli-öböl Brahmaputra-deltájánál elhelyezkedő, 153,5 millió lakosú ország számos társadalmi és gazdasági problémával küzd; ugyanakkor nagy utat tett meg, hiszen az elmúlt 10 évben folyamatos GDP-növekedést ért el. A távközlés döntő szerepet játszott ebben a növekedésben. A próbaprojekt bemutatja az m-tanulást, ahol egymástól földrajzilag nagy távolságra lévő osztályokban interaktív órákat tartanak a "távtanárok". A mobil egészségügy pedig a táv-egészségügyi szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket illusztrálja. Hangsúlyozza az alapszolgáltatások eljuttatásának potenciális előnyeit olyan közösségekhez, amelyek jelenleg nélkülözni kénytelenek azokat. A próbaprojekt további szolgáltatásai közé tartozik az m-felügyelet, valamint a videohívás és -szórakozás.


Manzurul Alam, a bangladesi távközlési felügyeleti bizottság (BTRC) elnöke, a következőket nyilatkozta: "A BTRC folyamatosan küzd a bangladesiek számára előnyös új, megfizethető technológiai szolgáltatások bevezetéséért. A BTRC minden kezdeményezést üdvözöl, amely új lehetőségek feltárására, valamint korszerű és elérhető árú ICT (infokommunikációs technológia) megoldások kialakítására irányul. A BTRC örömmel támogatja az Ericssont a 3G/HSPA technológia bemutatásában. Meggyőződésem, hogy a közeljövőben a bangladesi távközlési előfizetőknek jelentős előnyöket biztosít a 3G/HSPA technológia által lehetővé tett nagysebességű mobil internet-hozzáférés".

Arun Bansal, az Ericsson bangladesi leányvállalatának elnöke, kijelentette: "Ez az úttörő projekt először mutatja be a szélessávú szolgáltatásokban rejlő lehetőségek teljes körét az országban, illetve azt, hogyan szolgálhat egy hatékony és gazdaságos 3G/HSPA szélessávú szolgáltatás az internetkapcsolat széles körű bevezetésének modelljeként". Az Ericsson az AKTEL néven üzemelő három távközlési szolgáltató (a Warid Telecom International Bangladesh, a Grameenphone és a Telecom Malaysia International /Bangladesh/) helyszíneit és átviteli hálózatait használva működteti a 3G próbaüzemet. Az Ericsson a mobil tanulás és a mobil egészségügy biztosítását partnereivel együttműködésben végzi.

Bangladesben becslések szerint 43 millió a mobil-előfizetők száma.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!