SG.hu

HSPA egyetlen chippel

Az Ericsson bejelentette a nyílt operációs rendszerek használatára alkalmas mobileszközökhöz kifejlesztett egychipes HSPA-megoldását.

Az Ericsson a mai napon bejelentette az U380-as mobilplatformot, amely mobilinternetes élményt kínál és speciális multimédiás funkciókat tesz lehetővé a fogyasztók részére. Az U380-as egy olyan integrált és hitelesített platform, amely a piacon jelen lévő összes főbb nyílt operációs rendszert támogatja, valamint ez az első olyan termék, amely a nemrégiben bejelentett, a Texas Instruments vállalattal a nyílt operációs rendszerek terén megvalósuló együttműködés eredménye.

Az egyre nagyobb teljesítményű eszközök iránti folyamatos igény, valamint a tömegpiaci intelligenstelefonok iránti kereslet az U380-as platformot úttörő fontosságúvá teszi az ezt a gyorsan növekvő szegmenst megcélzó mobileszköz-gyártók számára. Az Ericsson HSPA-modemét és a TI nagy teljesítményű OMAP3430 alkalmazásprocesszorát egy egycsipes megoldásba integráló U380-as a kategóriájában a piac legkisebb és legnagyobb teljesítményű multimédiás platformjai között van.

Az összes fontosabb nyílt operációs rendszert támogató U380-as a mobileszközök gyártói számára robusztus és rugalmas architektúrát kínál az alkalmazások és szolgáltatások telepítéséhez, lehetővé téve a szolgáltatások és a tartalom egyszerűbb szállítását és kezelését. Így a kézikészülék-gyártók termékeiket gazdag, könnyen használható és testre szabható felhasználói felületek segítségével tehetik egyedivé. Az Ericsson által végzett kiterjedt ellenőrzés és IOT-tesztelés révén a gyártók gyorsan bevezethetik a tömegpiacra az igen fejlett mobileszközeiket, miközben csökkenthetik a kockázatot és a fejlesztési költségeket.

Robert Puskaric, az Ericsson mobilplatformok üzletágának vezetője szerint: "Ez egy igazi következő generációs platform a nyílt operációs rendszerek egyre növekvő piacához. A nagy teljesítményű multimédiás funkciók és a nyílt operációs rendszerekhez szükséges képességek kombinációja egy ilyen kivételesen kis méretű csomagban utolérhetetlenné teszi az U380-as platformot."

Richard Kerslake, a TI vezeték nélküli végberendezésekkel foglalkozó üzletágától az TI-Ericsson kapcsolatért felelős vezető véleménye szerint: "A Texas Instruments és az Ericsson legfőbb kompetenciáinak kombinációja igen kifizetődő. A TI OMAP3430 számítási kapacitása párosítva az Ericsson HSPA hozzáférési technológiájával egy előre hitelesített és tesztelt, az összes fontosabb nyílt operációs rendszert támogató platformban fantasztikus lehetőségeket kínál majd az eszközgyártók számára a világ minden részén."

Az U380-as platform várhatóan 2009 első felében kerül kereskedelmi forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • snorbi #1
    "a piac legkisebb és legnagyobb teljesítményű multimédiás platformjai között van"

    Azaz valahol elhelyezkedik a piacon :)
    Jó, jó, gondolom csak rosszul van fogalmazva :)